Küresel gizlilik bildirimi

Eylül 2023

Bu gizlilik bildirimi (“Gizlilik Bildirimi”), web sitemize veya mobil uygulamamıza (“Web Sitesi / Uygulama”) göz atmanız, bizimle bir işlem gerçekleştirmeniz de dahil olmak üzere hizmetlerimizi kullanırken kişisel verilerinizi (“Kişisel Veriler”) nasıl işlediğimizi açıklamaktadır. Web Sitemizin/ Uygulamamızın müşterisi, ziyaretçisi ve/veya kullanıcısı olarak veya bizimle başka şekilde nasıl etkileşimde bulunuyorsanız olun (toplu olarak “siz”, “sizin” veya “kullanıcılar”). Bu Gizlilik Bildiriminde ayrıca Kişisel Verilerinizin diğer taraflarla paylaşılıp paylaşılmadığını ve verilerinizi korumak için uyguladığımız mekanizmaları da açıklıyoruz.

Bu Gizlilik Bildirimini düzenli olarak gözden geçirmenizi ve güncellemeler için Web Sitesini/Uygulamayı kontrol etmenizi öneririz. Bu Gizlilik Bildiriminde yapılan güncellemeler Web Sitemizde/Uygulamamızda yayınlanacak ve bizimle çalışmaya devam ederek, bu Gizlilik Bildirimini ve gelecekteki tüm değişiklikleri kabul etmiş olursunuz.

Yerel yasaların bu Gizlilik Bildirimine ek ayrıntıların eklenmesini gerektirdiği durumlarda, bu tür bilgiler aşağıdaki Bölgesel Gizlilik Bildirimleri bölümüne dahil edilmiştir.

İçerik Bölgesel Bildirimler

Hangi Kişisel Veriler toplanıyor ve neden?
Dolandırıcılığın Önlenmesi
Meşru Menfaat
Ria Kişisel Verileri ne kadar süreyle saklıyor?
Ria Kişisel Verileri ifşa ediyor mu?
Küçükler
Veri güvenliği
Profil oluşturma ve otomatik karar verme
Pazarlama ve Reklamcılık
Kişisel Veri Haklarının Tanımı
Gizlilik Şikayetleri
Hizmete göre şirketlerimiz

Amerika Birleşik Devletleri Tüketicilerine Bildirim (CCPA)
Avrupalı (AEA) sakinlere yönelik bildirim
İngiltere'de ikamet edenlere duyuru
Arjantin'de ikamet edenlere duyuru
Meksika sakinlerine duyuru
Şili'de ikamet edenlere duyuru
Malezya'da ikamet edenlere duyuru
Yeni Zelanda'da ikamet edenlere duyuru
Avustralya'da ikamet edenlere duyuru
Hindistan'daki yerleşik ağlara yönelik bildirim

Sık sorulan sorular (SSS)

Verilerime ilişkin şirketle nasıl iletişime geçebilirim? Bir talepte bulunmak veya danışmak için şunları yapabilirsiniz:

Biz Kimiz? Biz, Euronet Worldwide şirketler grubunun bir parçası olan Ria'yız.

Ne tür Kişisel Veriler toplanıyor? Yalnızca size Hizmeti sağlamak ve geçerli yasalara uymak için gerekli olan Kişisel Verileri topluyoruz.

Ria neden Kişisel Verileri topluyor? Kişisel Verileri belirli sözleşmesel ve yasal amaçlarla topluyoruz. Onayınız doğrultusunda ek amaçlar için de veri topluyoruz.

Ria Kişisel Verileri ne kadar süreyle saklıyor? Kişisel Verileri yalnızca gerekli olduğu veya yürürlükteki yasaların gerektirdiği süre boyunca saklıyoruz.

Kişisel Verileri kimlerle paylaşıyoruz? Kişisel Verileri, düzenleyici gereklilikleri veya sözleşmeden doğan taahhütleri yerine getirmek için gerektiğinde diğer Euronet Grubu şirketleri, yasal makamlar ve ortaklarla paylaşırız.

Ria Kişisel Verileri nerede saklıyor? Kişisel Verileri sıkı güvenlik önlemlerinin uygulandığı güvenli yerlerde saklıyoruz. Kişisel Verileri başka lokasyonlara aktarmamız gerekirse, yasal yükümlülüklere uymak ve uygun güvenlik düzeyini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alırız.

Kişisel Veri haklarınız nelerdir? Yaşadığınız yere bağlı olarak, yürürlükteki kanunlar kapsamında Kişisel Verilerinize ilişkin haklara sahip olabilirsiniz. Ortak Kişisel Veri haklarının açıklaması aşağıdaki 15. bölümde verilmektedir.

1. Hangi Kişisel Veriler toplanıyor ve neden?

Kişisel Verilerin toplanma nedenleri, kategorileri ve kaynakları aşağıda listelenmiştir. Kişisel Verilerin toplanmasının sizin onayınıza dayandığı durumlarda, onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Ria, Kişisel Verileri, ilgili kanunlar kapsamında tanımlandığı şekliyle, "satmaz" veya "paylaşmaz". Kişisel Verileri, Hizmetleri sağlamak ve yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için makul ölçüde gerekli olduğu sürece saklıyoruz.

Kişisel Verilerinizin işlenmesiyle ilgili sorularınız veya endişeleriniz varsa dpo@euronetworldwide.com adresinden istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ria, Kişisel Verileri aşağıdaki kaynaklardan toplar

  • Doğrudan etkileşimler ve formlar aracılığıyla doğrudan sizden.
  • Sayfa tıklamaları, harcanan süre veya otomatik olarak toplanan diğer meta veriler de dahil olmak üzere etkileşimleriniz hakkındaki bilgilerin pasif olarak toplanması yoluyla İnternet web siteleri.
  • Reklam ağları, sosyal medya hizmetleri.
  • İnternet servis sağlayıcıları; İşletim sistemleri ve platformlar.
  • Veri analizi sağlayıcıları.
  • Hükümet veritabanları.
  • Servis sağlayıcıları.

1.1 Kişisel Veri Türleri

A. Tanımlayıcılar veya Kimlik Verileri

Sizden topladığımız Kişisel Veriler arasında isim, e-posta, telefon ve/veya faks numaraları, konut ve/veya iş adresi ve diğer iletişim verileri (“İletişim bilgileri”), unvan, doğum tarihi, cinsiyet, resimler, videolar veya imza.

Gerektiğinde, Kimlik bilgileri yalnızca açıklanan amaçlar için kullanılır.

İşleme Amacı Yasal Dayanak

Hizmetleri gerçekleştirmek/tedarik etmek.

Sözleşme yükümlülüğü

Müşteri hizmeti sunmak ve müşterilerin talimatlarını kaydetmek için sizinle yaptığımız telefon görüşmelerini, e-postalarımızı ve sohbet konuşmalarımızı (otomatik araçlar veya transkriptler aracılığıyla) izleyecek ve kaydedeceğiz. Bize verilen talimatları doğrulamak için bu aramaların transkriptlerini kullanacağız.

Sözleşme yükümlülüğü
Meşru menfaat

Hesap(lar)ınızı yönetmek için (yani: kayıt, yönetim, bakım ve hizmet hesapları).

Sözleşme öncesi/Sözleşmeden doğan yükümlülük

Reklam ve pazarlama sağlamak.

Onay
Sözleşme yükümlülüğü

Size daha kişiselleştirilmiş bir Hizmet sunmak amacıyla otomatik işlemeyi kullanarak davranışınızı ölçmek ve değerlendirmek.

Onay

Etkinliklere veya eşantiyonlara katılımınız: Tarafımızdan düzenlenen etkinliklere veya belirli bir eşantiyona katılmak isteyebilirsiniz.

Onay

Kayıt tutma ile ilgili yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, e-posta, faks ve her türlü elektronik iletişim dahil olmak üzere yazışmaları, müşterinin hesabına ait her türlü kayıtla birlikte tutarız. Müşteri hizmet mektuplarını ve bizimle herhangi bir Euronet Group şirketi ve ortaklarımız ve tedarikçilerimiz arasındaki diğer iletişimleri de saklarız.

Yasal zorunluluk

Çok sınırlı durumlarda, Hizmetlerin sağlanmasına yönelik KYC faaliyetlerinin bir parçası olarak bireyin kimliğini doğrulamak amacıyla bir kredi kontrolü gerçekleştirmek.

Yasal zorunluluk
Onay

B. Mali Ayrıntılar ve Mesleki veya İstihdamla İlgili Bilgiler

Hizmetlerimizi kullanmak için kayıt olduğunuzda kişisel mali verilerinizi topluyoruz. sağlamak amacıyla, transfer etmek istediğiniz fonların kaynağını (maaş bordrolarına benzer) göstermek için banka hesabı bilgileri, mali tablolar, transfer nedeni, meslek (profesyonel veya istihdamla ilgili bilgiler) veya diğer belgeler gibi mali verileri topluyoruz. Hizmetlerimiz ile siz

İşleme Amacı Yasal Dayanak

Hizmetlerin Temini/İfası

Sözleşme yükümlülüğü

Kara Para Aklamayı Önleme

Yasal zorunluluk

Terörle Mücadele Finansmanı ve Suç Faaliyetleri

Yasal zorunluluk

Müşterinin hesaplarını yönetmek için

Sözleşme yükümlülüğü

Çok sınırlı durumlarda, Hizmetleri sağlamak amacıyla kredi kontrolü gerçekleştirmek

meşru menfaat

Müşterinin kimliğini doğrulamak için (örn. KYC: ek bilgi için burayı tıklayın)

Yasal zorunluluk

Ria hiçbir zaman ödeme bilgilerinizi (yani, kredi/banka kartı ayrıntılarınızı) doğrudan bir çalışana veya temsilciye vermenizi istemeyecektir. Ödeme bilgilerinin gerekli olduğu durumlarda Ria, müşteriden bilgileri doğrudan ödeme işleme sistemine girmesini isteyecektir.

Ria'nın mali bilgilerinizi işlemesine ilişkin herhangi bir sorunuz varsa bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

C. Davranışsal ve Teknik Bilgiler

IP adresi, internet veya benzeri diğer ağ, tarama veya arama etkinliği, davranış bilgileri (ürün ve hizmetlerimizi kullanırken nasıl davrandığınızı anlamak için), tarayıcı türü ve sürümü, saat dilimi ayarı, ekran çözünürlüğü ayarları, tarayıcı eklenti türleri ve sürümler, işletim sistemi ve platform.

Çerez Politikamıza buradan ulaşabilirsiniz

İşleme Amacı Yasal Dayanak

Ziyaret sayısı, Web Sitesinde/Uygulamada geçirilen ortalama süre, görüntülenen sayfalar, sayfa etkileşimi verileri (kaydırma, tıklamalar ve fareyle üzerine gelme gibi) vb. dahil olmak üzere web sitemizin ve Hizmetlerimizin kullanımını ölçmek için analiz yapmak ve Size sunduğumuz içeriği geliştirmek için.

Meşru Menfaat

Hizmetin kalitesini doğrulamak veya sürdürmek ve Web Sitesini/Uygulamayı yönetmek ve sorun giderme, veri analizi, test, araştırma, istatistik ve anket amaçları dahil olmak üzere dahili operasyonlar dahil olmak üzere Hizmeti iyileştirmek, yükseltmek veya geliştirmek için faaliyetler üstlenmek .

Onay
Meşru Menfaat

Web Sitemizin/Uygulamamızın güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için.

Onay
Meşru Menfaat

E-postalarımızın etkisinin ölçülmesi de dahil olmak üzere reklam ve pazarlama sağlamak.

Onay

İşlemin işlenmesi de dahil olmak üzere Hizmetleri sağlamak.

Sözleşme yükümlülüğü

D. Konum Bilgisi veya Coğrafi Konum Verisi

Hizmetlerimizi kullandığınızda konumunuz hakkında bilgi toplayabiliriz.

İşleme Amacı Yasal Dayanak

Hizmetleri müşterilerimize, yerel para biriminin ilgili konumda görüntülenmesi gibi, konumlarıyla ilgili Uygulamada özel bir deneyim sunmak.

Onay
Yasal zorunluluk

Teslim alma ve bırakma için yakındaki konumları belirlemek üzere cihazın Konumunun kullanılması da dahil olmak üzere Hizmeti sağlamak için

Onay

e. Ses ve Video gözetimi

Görüntü, video ve ses/ses kaydı.

İşleme Amacı Yasal Dayanak

Hizmetlerimizin güvenliğini sağlamak amacıyla, mağazalarımızda veya ofislerimizde müşteri güvenliğini sağlamak için CCTV kullanabiliriz.

meşru menfaat

F. İşlem Verileri

Lehdar bilgileri, banka hesap bilgileri, iletişim bilgileri, para göndereceğiniz varış yeri ve banka tercihleri gibi kişisel verileri topluyoruz. Yerel mevzuata bağlı olarak meslek (mesleki veya istihdamla ilgili bilgiler), yararlanıcıyla ilişki, transfer nedeni ve fon kaynağını gösteren ek belgeler gibi ayrıntıları topluyoruz.

İşleme Amacı Yasal Dayanak

Bir işlemi tamamlamak da dahil olmak üzere Hizmetleri sağlamak.

Sözleşme yükümlülüğü

Bir işlemle ilgili uyumluluk amaçları için.

Yasal zorunluluk

G. Hassas Kişisel Veriler

Kesinlikle gerekli olduğunda, Hizmetleri sağlamak ve yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için hassas veya özel kategorilerdeki Kişisel Verileri (“Hassas Kişisel Veriler”) toplayabiliriz. Aşağıdaki Hassas Kişisel Veri kategorilerini toplayabiliriz: benzersiz tanımlayıcı biyometrik bilgiler veya tanımlayıcılar (yani yüz tarama geometrisi ve türetilmiş bilgiler); resmi tanımlayıcılar (yani sürücü belgesi, eyalet kimlik kartı veya pasaport numarası); sağlık Bilgisi. Geçerli yasaların gerektirdiği durumlarda, Hassas Kişisel Verilerinizi işlemeden önce onayınızı alacağız veya size vazgeçme fırsatı sunacağız. Hassas Kişisel Verileri "satmıyoruz" veya "paylaşmıyoruz", zira bu şartlar yürürlükteki kanunlar kapsamında tanımlanıyor. Hassas Kişisel Verileri yalnızca geçerli yasaların izin verdiği amaçlar doğrultusunda kullanır ve açıklarız. Hassas Kişisel Verileri, Hizmetleri sağlamak ve yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için makul ölçüde gerekli olduğu sürece saklıyoruz.

Hassas Kişisel Verilerin İşlenme Amacı Yasal Dayanak

KYC amaçları da dahil olmak üzere yasal yükümlülükleri yerine getirmek.

Yasal zorunluluk
Kamu yararı

Hizmetlerimizi kullanırken kimliğinizi doğrulamak için güvenlik ve sahtekarlığı önleme amacıyla.

Ek veri bilgileri için burayı tıklayın.

Avrupa Birliği gibi yargı bölgeleri için yasal zorunluluk.

Onayın gerekli olduğu yargı alanları için onay.

Sizden toplanan Kişisel Veriler, Hizmetlerimizin sunulduğu ülkeye göre değişebilir. Yukarıda açıklanan tüm veri kategorileri sizin için geçerli olmayabilir. Kişisel Verilerinizin işlenmesiyle ilgili herhangi bir sorunuz varsa, dpo@euronetworldwide.comadresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

H. Kimliği Belirlenemeyen Veriler

Mümkün olduğunda, Kişisel Veriler ("tanımlanamayan veriler") yerine doğrudan tanımlanamayacağınız verileri (anonim demografik ve kullanım verileri gibi) kullanırız. Bu tanımlanamayan veriler, size başka bildirimde bulunmaksızın dahili süreçlerimizi veya hizmet sunumumuzu iyileştirmek için kullanılabilir.

Toplu verileri, Hizmetlerimizi analiz etmek, değerlendirmek ve iyileştirmek de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanabiliriz.

I. Cihaz özellikleri

Uygulamayı kullanırken kullanımı, işlevleri ve Uygulamamızı kullanırken deneyiminizi geliştirmek için, kişi listeniz gibi cihazınızın belirli ekstra bilgilerine ve işlevlerine erişmemiz gerekebilir. Bu tür bilgilere erişmeden önce izninizi isteyeceğiz. Bu cihaz özelliklerinin kullanılmasıyla elde edilen veriler yalnızca cihazınızda saklanacaktır; hiçbir zaman sunucumuzda veya başka bir yerde saklanmayacaktır.

Cihazınızdaki veya sosyal ağ hesaplarındaki kişilerinizi Uygulamamıza bağlayarak kişilerinizin bilgilerini eklemeyi seçebilirsiniz. Kişilerinizi bizimle paylaşmayı tercih ederseniz, sevdiklerinize para göndermeyi kolaylaştırmak için talimatlarınız doğrultusunda kişi bilgilerinize erişip Uygulamamızda saklayacağız. Kişileriniz hakkında nasıl bilgi topladığımız, bu bilgileri nasıl kullandığımız ve kullanabileceğiniz kontroller hakkında daha fazla bilgi edinin.

J. Kişi listesi

Uygulamanın cihazınızın adres defterine erişmesine izin verdiğinizde Uygulama, bu kişilerin adlarını ve telefon numaralarını Uygulama içindeki kişi listenize yükleyecektir. Bu şekilde, bir yararlanıcı seçtikten sonra, kişinin tüm bilgilerini rakam rakam girmenize gerek kalmadan kişi listenizden birini seçebileceksiniz.

Yukarıda belirtildiği gibi, yalnızca bize açık onay verdiğiniz sürece cihazınızın kişi listesine erişeceğiz. Kayıt işlemi sırasında veya hesabınız oluşturulduktan sonra herhangi bir zamanda ayarlar seçeneğinden bize erişim izni verebilirsiniz.

Uygulamanın kişi listenize erişmesine izin verdikten sonra fikrinizi değiştirirseniz kişi listenizi her zaman Uygulamadan kaldırabilirsiniz. İletişim bilgilerinizin içe aktarılan listesinin asla telefonunuzdan çıkmayacağını ve bu verilerin bir kopyasını asla sunucularımızda saklamayacağımızı unutmayın.

1.1 Biyometrik Veriler ve e-KYC

Sizi özel olarak tanımlamak ve kara para aklamayı önleme mevzuatının gerektirdiği şekilde kara para aklamayı, terörizmin finansmanını ve dolandırıcılık planlarını önlemek için e-KYC (elektronik Müşterinizi Tanıyın) olarak bilinen bir süreç aracılığıyla kimliğinizi yasal olarak kontrol etmekle yükümlüyüz. Ria mobil uygulaması veya web uygulaması üzerinden Ria çevrimiçi hizmetlerine kaydolduğunuzda, katılım süreci sırasında sizden geçerli bir fotoğraflı kimlik belgesi, bir video kaydı ve/veya bir selfie ibraz etmenizi isteyeceğiz. Bunları doğrudan hizmet sağlayıcılarımızın platformlarında sağlamanız istenecektir.

Bu süreç ve bilgiler şüpheli etkinlikleri tanımlamamıza yardımcı olur. Ayrıca size daha iyi bir Hizmet sunmamıza da olanak tanıyacaktır.

Selfie, video kaydı (istenirse) ve yüz tarama şablonu gibi türetilmiş veriler, faaliyet gösterdiğimiz yargı bölgesindeki yerel mevzuata göre biyometrik veri veya biyometrik bilgi olarak kabul edilebilir. Yaşadığınız ülkeye bağlı olarak biyometrik verilerinizin bize sağlanmasına izin vermenizi isteyebiliriz. Biyometrik bilgilerinizin toplanmasına izin vermeyi reddederseniz, kimlik doğrulama sürecini alternatif bir yöntemle destekleyebilmeleri için lütfen müşteri hizmetleri ekibimizle iletişime geçin. İletişim bilgilerini burada bulacaksınız.

Biyometrik bilgileri sözleşme yükümlülükleri kapsamında hizmet sağlayıcılarımızla paylaşıyoruz. Ne Ria ne de hizmet sağlayıcılarımız biyometrik bilgilerinizi satmaz, kiralamaz veya ticaretini yapmaz. Bu verilere erişimi olan tüm sağlayıcılar, Biyometrik bilgilerinizin güvende olmasını ve hizmet sağlayıcının verileri başka herhangi bir amaçla kullanmayacağından emin olmak için güvenlik standartlarını korumakla sözleşmeye bağlı olarak yükümlüdürler. Buna, yetkisiz tarafların bu tür verilere erişmesinin önlenmesi de dahildir.

Geçerli gizlilik mevzuatına tabi olarak, kişisel verilerinizle ilgili veri gizliliği haklarınız, verilere erişim hakkı da dahil olmak üzere biyometrik verileri de kapsar. Veri gizliliği haklarınızın bir listesi için lütfen bu Gizlilik Bildirimindeki "Haklarım nelerdir" bölümüne bakın.

E-KYC sürecimiz ve Biyometri bilgilerinizin kullanımıyla ilgili herhangi bir sorunuz varsa dpo@euronetworldwide.com adresinden bize ulaşmaktan çekinmeyin.

Hizmetlerimizi mağazalarımızdan herhangi birinde kullanıyorsanız KYC süreci farklı olacaktır ve acentemiz veya personelimiz, sağladığınız kimliğin kimliğinizle eşleştiğinden emin olacaktır.

İmza bloknotlarımızı mağazalarımızda veya herhangi bir temsilcinin lokasyonunda kullandığınızda, imzanızın yalnızca imza pedinde yansıtılan görselini toplayacağız ve sizden hiçbir biyometrik veri toplanmayacaktır.

1.3 Faydalanıcının Kişisel Verileri

Yararlanıcıysanız, Ria ile müşterimiz arasındaki bir sözleşmenin yerine getirilmesi için gerekli olduğunuz için Kişisel Verilerinizi müşterilerimizden toplarız. Müşterimiz tarafından yapılan ödeme işleminden yararlanacak olan kişi sizsiniz.

Hakkınızda elde edebileceğimiz Kişisel Veri türleri aşağıdaki gibidir:

  • Tanımlayıcı Kişisel Veriler (1. Bölüm uyarınca)
  • İşlem Verileri (Bölüm 1 uyarınca)
  • Finansal Veriler (Bölüm 1 uyarınca)

Bir yararlanıcının Kişisel Verilerini işlemenin yasal dayanağı, müşterimizle aramızdaki sözleşmeye dayalı ilişkiyle ilgili yükümlülüklerimizi yerine getirmeye yönelik meşru menfaatimizdir.

Bir yararlanıcının Kişisel Verileri yalnızca doğru havale hizmetinin tanımlanmasını sağlamak için işlenir ve başka hiçbir amaçla kullanılmaz. Hem yararlanıcıların hem de müşterilerin Kişisel Verilerinin korunması için aynı güvenlik önlemleri uygulanmaktadır.

Yararlanıcı olarak Kişisel Verilerinizin işlenmesine ilişkin sorularınız varsa dpo@euronetworldwide.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

1.4 Diğer Taraflardan Toplanan Kişisel Veriler

Yerel düzenlemelere uymak ve KYC mekanizmamızın doğru olduğundan ve size en güvenli hizmeti sunabildiğimizden emin olmak için Kişisel Verilerinizi kamu kayıt kaynakları (federal, eyalet veya yerel hükümet kuruluşları) gibi diğer kaynaklardan alabiliriz.

Üçüncü taraflardan toplanan Kişisel Veriler yalnızca aşağıdakiler gibi belirli amaçlar için işlenir:

  • Kimlik belirleme amaçları: Kimliğinizin bize sağladığınız bilgilerle eşleştiğinden emin olmak için bize sağladığınız Kişisel Verileri üçüncü taraflarla kontrol edebiliriz. Bu işlemenin yasal dayanağı, yasal yükümlülüğümüz ve meşru menfaatimizdir.

Üçüncü bir taraftan elde edilen herhangi bir ek veriyi işlersek, sizi mümkün olan en kısa sürede bilgilendireceğiz ve geçerli yasaların gerektirdiği durumlarda onayınızı alacağız.

1.5 Kişisel Verilerin Doğruluğu

Kişisel Verilerinizi doğru ve güncel tutmayı taahhüt ediyoruz. Aldığımız en son Kişisel Verilerin doğru bir şekilde kaydedilmesini sağlayarak Kişisel Verilerinizin doğruluğunu sağlamak için makul adımlar atıyoruz ve gerekli görüldüğünde periyodik kontroller yapıyor ve Kişisel Verilerinizi güncellemenizi talep ediyoruz. Zaman zaman, Kişisel Verilerinizi doğrulamanızı ve/veya güncellemenizi isteyen bir e-posta gönderebiliriz. Bu iletişim, doğru ve güncel bilgileri korumaya yönelik meşru menfaatimize ve yasal yükümlülüğümüze dayanmaktadır.

Kişisel Verilerinizin doğru olmadığını fark ederseniz, dpo@euronetworldwide.com adresine e-posta göndererek bilgilerinizin düzeltilmesini veya güncellenmesini talep edebilirsiniz.

1.6 Makine Öğrenimi

Ria'da makine öğrenimi kullanımının temel amaçlarından biri, kara para aklamayı önleme mevzuatının gerektirdiği dijital e-KYC doğrulama sürecini desteklemektir.

Tarafınızdan yüklenen biyometrik bilgiler, Ria Hizmetlerine kaydolmak isteyen kişinin kimlik belgelerinde gösterilen kişiyle aynı olup olmadığına ilişkin bir öneri sağlamak üzere analiz edilir. Teknoloji, görüntüleri tarar, bunları bilgisayar diline, yani şablonlara çevirir ve bunları birbirleriyle ve diğer görüntülerden oluşan bir veritabanıyla karşılaştırır. Teknoloji, görüntülerin aynı kişiye ait olduğunu onaylıyor veya reddediyor.

2. Dolandırıcılık İddiası

Ria ayrıca işlemsel dolandırıcılık olaylarını tespit etmek gibi genel mevzuat uyumluluğu çabalarını desteklemek için kendi makine öğrenimi modellerini de geliştirdi. Bu analiz, size talep edilen Hizmetleri sağlayabilmemizi sağlamak ve kara para aklamayı ve terörizmin finansmanını önlemek amacıyla yasal gerekliliklerimize uymayı amaçlamaktadır.

Süreç, işlem verilerinin analiz edilmesini ve belirli bilgilere değer atanmasını içerir. Bu değerler daha sonra toplanır ve işlemin sahtekarlık olup olmadığına ilişkin çıkarımda bulunmak için makine öğrenimi modeline aktarılır.

Makine öğrenimi sürecimiz aracılığıyla elde edilen tüm bilgiler yalnızca burada açıklanan amaçlar doğrultusunda kullanılacak olup, asla başka amaçlarla kullanılmayacak, hak ve özgürlüklerinizi etkilemeyecektir.

Euronet'in makine öğrenimi teknolojisini kullanımına ilişkin daha fazla bilgi için lütfen dpo@euronetworldwide.com adresinden Euronet DPO ile iletişime geçin.

3. Meşru Menfaat

Kişisel Verilerinizi meşru çıkarlarımızı takip etmek için kullandığımızda, Kişisel Verilerinizin yalnızca ilgili yasaların izin verdiği şekilde veya haklarınızı olumsuz etkilemeyeceği durumlarda kullanılması için çıkarlarımızı sizinkilerle eşleştirmek için her türlü çabayı göstereceğiz. Talep üzerine müşteriler, meşru menfaate dayalı herhangi bir işleme hakkında bilgi talep edebilir.

4. Ria, Kişisel Verileri ne kadar süreyle saklıyor?

Kişisel Veriler, talep edilen Hizmetleri sağlamak ve geçerli yasal, muhasebe veya raporlama yükümlülüklerine uymak için gerekli olduğu sürece saklanır. Saklama süresi, aşağıdakileri içerebilen geçerli gerekliliklere ve yükümlülüklere dayalı olarak belirlenir:

  • Yasal ve Düzenleyici Gereksinimler: Kişisel Verileriniz, ticari, vergi ve kara para aklamayı önleme yasa ve yönetmelikleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm yasal yükümlülüklerimize uymak için gerekli olduğu sürece saklanır. Kişisel Verilerinizi yalnızca yasal yükümlülüklere uymak amacıyla saklıyor olsak da, Kişisel Verileriniz başka amaçlarla kullanılamayacak şekilde kısıtlanacaktır. Kısıtlanmış durumdayken, Kişisel Verilerinize yalnızca gerekli olduğunda erişilecektir. Silme talebi aldığımızda, Kişisel Verilerinizi yasal yükümlülüklerimize ek olarak muhafaza edeceğiz.
  • Müşteri Hizmetleri ve Sözleşmeye Dayalı İlişki (müşteri ilişkilerinin yönetimi, şikayetlerin ele alınması vb.): Müşterimiz olarak kaldığınız sürece Kişisel Verilerinizi saklayacağız. Sözleşmeye dayalı ilişkimizin sona erdiğini düşündüğümüzde, verilerinizi yalnızca yukarıda belirtilen yasal yükümlülüklere uymak amacıyla kullanılabilir hale getirmek için kısıtlamaya devam edeceğiz.
  • Pazarlama: Kişisel Verilerinizi, bu Gizlilik Bildiriminin 11. bölümüne göre bizden vazgeçmemizi talep etmediğiniz sürece veya artık ilgilenmediğinizi veya verilerinizin dikkate alınmadığını öğrenene kadar, pazarlama amaçları doğrultusunda işleyeceğiz. kesin.

5. Ria Kişisel Verileri ifşa ediyor mu?

Ria'nın Kişisel Verileri ticari amaçlarla veya yasal yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla ifşa etmesi aşağıda özetlenmiştir:

5.1 Euronet Grubu

Kişisel Veri Türleri Amaç Yasal Dayanak

Kimlik Verileri
Video izleme
İşlem Verileri
Finansal Detaylar
Davranışsal ve Teknik Veriler

Kişisel Verilerinizi, iştiraklerimizin günlük iş amaçları ve grup yükümlülüklerine uyum için Euronet ve Euronet Group iştirakleri ile ifşa ederiz.

Euronet Grubu bünyesindeki bir şirket olan Euronet'i veya ilgili varlıklarını içeren bir satış, satın alma, birleşme veya yeniden yapılanma sonucunda, müşteri Kişisel Verilerini üçüncü bir tarafa aktarabiliriz. Bunu yaparken, bilgilerinin yeterince korunmasını sağlamak için makul adımlar atacağız.

Yasal zorunluluk
Sözleşme yükümlülüğü

5.2 Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları*

Kişisel Veri Türleri Amaç Yasal Dayanak

Kimlik Verileri
Biyometrik veri
Finansal ayrıntılar

Uyumluluk doğrulaması (e-KYC) ve dolandırıcılık önleme hizmetlerini gerçekleştirmek için veri analitiği ve kimlik doğrulama sağlayıcılarına.

Yasal zorunluluk
Onay

İletişim detayları
İşlem verileri

Hizmetleri sağlamak için acentelerimize ve muhabirlerimize.

Meşru menfaat
Yasal zorunluluk
Onay

İletişim detayları
Davranışsal ve teknik Veriler

Reklamverenlere veya reklam ağlarına ve sosyal medya şirketlerine dijital hizmetlerde kişiselleştirilmiş reklam yerleştirmek ve tüketici tercihlerine uyum sağlamak.

Onay
Sözleşmeye bağlı
Yükümlülük

*“Üçüncü taraf hizmet sağlayıcıların” yasal anlamı ve listesi, bulunduğunuz ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Hangi sağlayıcıların Kişisel Verilerinize erişimi olduğu ve neden erişimleri olduğu hakkında ek bilgi için bize dpo@euronetworldwide.com adresinden ulaşabilirsiniz.

5.3 Yasal ve Düzenleyici Otoriteler

Kişisel Veri Türleri Amaç Yasal Dayanak

Kimlik Verileri
Video izleme
İşlem Verileri
Finansal Ayrıntılar

Yasal bir makam tarafından talep edilmesi halinde Kişisel Verilerinizi (yukarıda açıklandığı gibi Hassas Kişisel Veriler dahil) açıklamamız gerekebilir. Şartlar ve Koşullarımızı veya sizinle aramızda olabilecek diğer anlaşmaları veya anlaşmaları uygulamak veya uygulamak için Kişisel Verilerinizi yasal makamlarla paylaşabiliriz.

Yasal zorunluluk
Sözleşme yükümlülüğü

5.4 Stratejik Ortaklar

Kişisel Veri Türleri Amaç Yasal Dayanak

Kimlik Verileri
İşlem Verileri
Finansal Ayrıntılar

Size Hizmetlerimizi sağlamak için Kişisel Verilerinizi gerektiğinde stratejik ortaklarla paylaşacağız.

Yasal zorunluluk

5.5 Profesyonel Ortaklar

Kişisel Veri Türleri Amaç Yasal Dayanak

Kimlik Verileri
Video izleme
İşlem Verileri
Finansal Ayrıntılar

Yasal yükümlülüklerimize uymak ve Hizmetlerimizi, sözleşme yükümlülüklerimizi ve en iyi uygulamalarımızı sunmak amacıyla Kişisel Verilerinizi danışmanlar, avukatlar, danışmanlar, denetçiler veya muhasebecilerle paylaşacağız.

meşru menfaat

6. Küçükler

Hizmetleri doğrudan 18 yaşın altındaki çocuklara vermiyoruz veya kişisel bilgilerini proaktif olarak toplamıyoruz. 18 yaşından küçükseniz, lütfen Web Sitesini/Uygulamayı veya Teklifleri kullanmayın veya Kişisel Verilerinizi bizimle paylaşmayın. 18 yaşından küçük birinin bize yasa dışı bir şekilde Kişisel Veriler sağladığını öğrenirseniz, lütfen dpo@euronetworldwide.com adresinden bizimle iletişime geçin.

7. Veri Güvenliği

Kişisel Verilerinizi korumayı taahhüt ediyoruz ve bize emanet ettiğiniz bilgilerin kaybolmasını, kötüye kullanılmasını ve değiştirilmesini önlemek için ticari açıdan makul ve uygun önlemleri uygulamaya koyduk. Ria olarak, Kişisel Verilerinizin uluslararası en iyi uygulamalara uygun olarak iyi bir şekilde korunmasını sağlamak için her zaman çaba göstereceğiz. Kişisel bilgilerinizi korumak ve güvence altına almak için uygun fiziksel, elektronik ve yönetimsel önlemleri uygulayarak veri güvenliğine yönelik bu taahhüdümüzü sürdürüyoruz.

Sistemlerimizi yasa dışı erişime karşı korumak için, uluslararası en iyi uygulamalara ve maliyet verimliliğine uygun olarak en yüksek düzeyde güvenliği sağlamak için sürekli olarak geliştirilen güvenli, en ileri fiziksel ve kurumsal güvenlik önlemlerini kullanıyoruz. Tüm Kişisel Veriler, güvenlik duvarları ve sınırlı idari erişime sahip diğer gelişmiş güvenlik mekanizmaları tarafından korunan güvenli bir yerde tutulur.

Kişisel Verilerinize ve Kişisel Verilerinizi çevreleyen işleme faaliyetlerine erişimi olan personel, verilerinizi gizli tutmak ve kuruluşumuzda uyguladığımız Gizlilik Politikasına uymakla sözleşmeye bağlıdır.

Gizliliğinizi korumak için endüstri standardı önlemler alarak en yüksek veri koruma standardına ulaşmayı hedefliyoruz.

8. Profil oluşturma ve otomatik karar verme

Açıkça mutabakata varıldığında size ürünlerimiz ve Hizmetlerimizle ilgili özel bilgiler sağlıyoruz. İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz özel müşteri etkinliklerine davetler de dahil olmak üzere uygun iletişimleri ve reklamları size hedeflemek ve sizin için uygun olabileceğini düşündüğümüz ürün ve hizmetleri tavsiye etmek için veri analizi yapıyoruz.

Bazı durumlarda, mevzuat tarafından izin verilmesi ve bir sözleşmenin ifası için gerekli olması halinde otomatik karar alma ve profil oluşturma işlemlerini kullanırız. Örneğin, havale hizmetleri için otomatik yetkilendirme. Profil oluşturma ve otomatik karar alma sürecine devam etmenin yasal dayanağı meşru menfaattir.

Karapara aklamanın, terörün finansmanının ve finansal hizmetlerin önlenmesine ilişkin yasal gerekliliklere uygun olarak dolandırıcılıkla mücadele etmek amacıyla işlem izleme gibi süreçlerde de otomatik kararlar alıyoruz. İkamet ettiğiniz yere bağlı olarak, bu tür bir karar vermenin yasal sonuçları olması veya benzer şekilde sizi önemli ölçüde etkilemesi durumunda, profil oluşturma da dahil olmak üzere tam otomatik bir karar alma sürecine tabi tutulmamayı talep etme hakkınız olabilir. Bu hak, sizinle bir sözleşme yapmak veya sözleşmeyi yerine getirmek için karar vermenin gerekli olduğu, geçerli veri koruma kanunları kapsamında karar vermeye izin verildiği veya açık onayınızı aldığımız durumlarda geçerli olmayabilir.

9. Pazarlama ve Reklamcılık

Üçüncü taraf reklamcılar, web sitemizde, Uygulamamızda veya hizmetlerimizin başka bir yerinde görüntülenen reklamlar sağlar. Üçüncü taraf reklamverenlerin, müşterilerimizin bize doğrudan verdiği bilgilerin hiçbirine erişimi yoktur. Tipik olarak, reklamverenler, hangi reklamların ilginizi çekebileceğini değerlendirmek için tanımlama bilgilerine veya başka bir web/uygulama tabanlı mekanizmaya güvenir. Onayınız olmadan sisteminize "Hedefleme Çerezleri" yerleştirmiyoruz veya "Hedefleme" ve "Konum" özelliklerini etkinleştirmiyoruz.

Web Sitesindeki Hedefleme Çerezlerini kabul ederek veya Uygulamada Hedeflemeyi etkinleştirerek onay verdiyseniz, bunu yapmak için üçüncü tarafları kullanabiliriz (yeniden pazarlama ve Benzer Hedef Kitle özellikleri). Burada çerez ayarlarınızı değiştirerek reklamlardan vazgeçebilirsiniz.

Üçüncü taraflar Gizlilik Bildirimimize bağlı değildir. Bildirimlerinin gizlilik politikasını anlamak için üçüncü taraf web sitesini ziyaret etmelisiniz. Hedefleme amacıyla Çerezleri kullanabilecek tüm üçüncü tarafları Çerez Politikamızda bulabilirsiniz.

Zaman zaman (gerektiğinde ve özel talimatlarınıza göre e-posta, SMS metni, mektup veya telefon yoluyla) ve Hizmetlerimiz ve/veya ürünlerimiz hakkında hedefli pazarlama sağlamak için bize onay verdiğinizde sizinle iletişim kurabiliriz.

9.1 Neden elektronik iletişim alacaksınız?

Bulunduğunuz ülkeye bağlı olarak, Kişisel Verilerinizi bu amaçlarla işlememiz için bize yetki verdiyseniz, pazarlama iletişimleri alacaksınız. Bu, kayıt işlemi sırasında veya herhangi bir zamanda profilinizin ayarlar bölümünde kaydolduğunuz anlamına gelir.

Bizimle sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünüz olduğunda, yani şu anda Hizmetlerimizi kullandığınızda veya söz konusu pazarlama iletişimlerini almamayı açıkça talep etmediğinizde size pazarlama amaçlarıyla elektronik iletişimler gönderebiliriz.

Her zaman bilgilendirileceksiniz ve Hizmetlerimizin kullanımı sırasında ve hatta kayıt işlemi sırasında, Kişisel Verilerinizin bu özel amaç için kullanılabileceğinin farkında olmanız için gerekli tüm bilgilere sahip olduğunuzdan emin olacağız ve siz kayıt işlemi sırasında veya Hizmetlerimizin kullanımı sırasında, bu tür pazarlama iletişimlerini almakla ilgilenmediğinizi açıkça söyleme fırsatı verilecektir. Bu gibi durumlarda sizi listemizden çıkaracağız ve Hizmetlerimiz ve ürünlerimizle ilgili ilginizi çekebilecek herhangi bir güncelleme almayacaksınız. İstediğiniz zaman tekrar kaydolabileceksiniz.

9.2 Nasıl vazgeçebilirsiniz?

Aşağıdaki mekanizmalardan birini kullanarak onayınızı istediğiniz zaman geri çekebileceksiniz:

  • Profilinize gidin ve pazarlama tercihlerinizi güncelleyin.
  • Herhangi bir iletişimimizde alacağınız devre dışı bırakma bağlantısını kullanın.
  • dpo@euronetworldwide.com adresinden bir e-posta göndererek.

Kişisel Verilerinizin pazarlama amacıyla kullanımına ilişkin başka sorularınız varsa ve/veya pazarlama iletişimleri almaya başlamak istiyorsanız, dpo@euronetworldwide.com adresine de bir e-posta gönderebilirsiniz.

9.3 Ria Ödül Programı

Ria Ödül Programımıza (varsa) kaydolmaya karar verdiyseniz, kişisel bilgilerinizi aşağıdakilere göre işleyeceğiz:

A. Kimlik Verileri

Bunlar arasında ad, unvan, ikamet ve/veya iş adresi, e-posta, telefon ve/veya faks numaraları ve diğer iletişim verileri, doğum tarihi, cinsiyet, resimler, imza, pasaport/vize ayrıntıları, ses kaydı ve resmi kimlik bilgileri bulunabilir.

Yalnızca kesinlikle gerekli olan Kimlik Verilerini aşağıda açıklanan amaçlar doğrultusunda kullanacağız.

Kişisel Verilerinizin işlenme sebebi Kişisel Verilerinizi kullanmanın yasal dayanağı

Hizmetlerin Temini.

Sözleşme yükümlülüğü

Müşteri hizmetleri: Müşterilerimizle yaptığımız telefon görüşmelerini, e-postalarımızı ve sohbet konuşmalarımızı (otomatik araçlar veya transkriptler aracılığıyla) izleyecek ve kaydedeceğiz. Bize sağladığınız talimatları onaylamak için bu aramaların transkriptlerini kullanacağız.

Sözleşme yükümlülüğü
Meşru menfaat

Müşterilerimizin hesaplarını yönetmek (kayıt ve yönetim).

Sözleşme öncesi/Sözleşmeden doğan yükümlülük

Araçlara ve bilgilere erişim talebi: Müşterilerimiz, döviz ve ödeme hizmetimiz de dahil olmak üzere hizmetlerimizi kullanmak üzere kaydolmak istediklerine karar vermeden önce veya sonra, Uygulamada sunulan belirli araç ve bilgilere erişim sahibi olmak isteyebilirler.

Sözleşme öncesi/Sözleşme yükümlülüğü

E-postalar, fakslar ve her türlü elektronik iletişim dahil olmak üzere yazışmalar ve hesaplarına ilişkin tüm kayıtlar. Ayrıca kendi aramızdaki herhangi bir Euronet Grubu şirketi ile ortaklarımız ve tedarikçilerimiz arasındaki müşteri hizmetleri mektuplarını ve diğer iletişimleri de saklıyoruz.

Meşru menfaat
Sözleşme yükümlülüğü

B. İşlem Verileri

Ria Ödül Programına karşılık gelen puanlarınızı size sağlamak amacıyla gönderdiğiniz para miktarı ve parayı gönderdiğiniz yer gibi Kişisel Verileri topluyoruz.

Kişisel Verilerinizin işlenme nedeni Kişisel Verilerinizi kullanmanın yasal dayanağı

Size ilgili noktaları sağlamak için

Sözleşme yükümlülüğü

Ödül Programından çekilmek, şüpheli veya yetkisiz hesap etkinliğini bildirmek veya kişisel seçiminizi değiştirmek veya düzeltmek için Ria Ödül Programı ile iletişime geçebilirsiniz.

Ria Ödül Programı ile normal çalışma saatleri içinde 1800 882 077 numaralı ücretsiz numaramızı arayarak veya riarewards@riamoneytransfer.com adresine e-posta göndererek iletişime geçebilirsiniz. Sabit ve sabit hatlı telefonlardan aramalar ücretsizdir. Ancak cep telefonundan arama yaparken cep telefonu operatörünüze bağlı olarak ücret geçerli olabilir.

Ria Rewards ülkenizde kullanıma sunulduğu anda sizi bilgilendireceğiz.

10. Kişisel Veri Haklarının Açıklaması

Yaşadığınız yere bağlı olarak, ilgili yasa kapsamındaki Kişisel Veri Haklarınız şunları içerebilir:

  1. Bilme Hakkı: Hangi Kişisel Verilerin toplandığını, satıldığını veya paylaşıldığını ve kime ait olduğunu bilme hakkı.
  2. Erişim Hakkı: Kişisel Verilerinizin bir kopyasına erişim talep etme hakkı.
  3. Yanlışlıkları Düzeltme Hakkı: Kişisel Verilerinizde yer alan yanlışlıkların düzeltilmesini talep etme hakkı.
  4. Silme Hakkı: Belirli koşulların geçerli olması durumunda Kişisel Verilerinizin silinmesini talep etme hakkı.
  5. Ayrılma Hakları:
    1. Hedefli reklamcılık amacıyla Kişisel Verilerin işlenmesinden vazgeçme hakkı.
    2. Hassas Kişisel Verilerin işlenmesinden vazgeçme hakkı.
    3. Veri Sahibi ile ilgili olarak yasal veya benzeri önemli etkiler yaratan kararların ilerletilmesinde profil oluşturma için kişisel verilerin işlenmesinden vazgeçme hakkı.
  6. Hassas kişisel veri kullanımını ve ifşasını özellikle izin verilen amaçlarla sınırlama hakkı.
  7. İşlemeyi Kısıtlama Hakkı: Belirli koşulların geçerli olduğu durumlarda işlemeyi kısıtlama hakkı.
  8. Veri Taşınabilirliği Hakkı: Kişisel Verileri yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir formatta alma hakkı ve Kişisel Verileri belirli koşullar altında başka bir denetleyiciye aktarma hakkına sahip olma hakkı.
  9. İtiraz Hakkı: Kişisel Verilerin (yani doğrudan pazarlama amacıyla) işlenmesine itiraz etme hakkı.
  10. Otomatik Bireysel Karar Vermeye İlişkin Haklar: profil oluşturma da dahil olmak üzere, birey üzerinde yasal veya benzer önemli etkiler yaratan, yalnızca otomatik işlemeye dayalı bir karara tabi tutulmama hakkı.
  11. Misilleme Yapmama Hakkı: Bir işletme, Kişisel Veri haklarını kullanması nedeniyle bir kişiye karşı ayrımcılık yapamaz.

Talebinize mümkün olan en kısa sürede ve ilgili yasada belirtilen süre içinde yanıt vereceğiz.

Geçerli haklar için lütfen aşağıdaki Bölgesel Gizlilik Bildirimi bölümüne bakın.

Haklarınızdan herhangi birini kullanmak için dpo@euronetworldwide.com adresine bir e-posta göndermelisiniz. Gizliliğinizin korunmasına ve güvenliğin sürdürülmesine yardımcı olmak amacıyla kimliğinizi doğrulamak için gerekli adımları atacağız ve Kişisel Verilerinize erişim izni vermeden veya herhangi bir Kişisel Veride değişiklik yapmadan önce sizden başka ayrıntılar sağlamanızı isteyebiliriz. Gerektiğinde kimlik fotokopiniz veya kimliğinizi kanıtlayacak yasal geçerli bir belge elimizde olmadığı takdirde talebinize yanıt veremiyoruz.

Size Hizmeti sağlarken bazı hakların ticari gereklilikler veya yasal yükümlülükler nedeniyle uygulanamayabileceğini unutmayın. Kara paranın aklanmasının önlenmesi, sözleşme ve uyum yükümlülükleri gibi diğer yasal yükümlülüklere uymak için haklarınız sınırlandırılabilir. Bununla birlikte, yukarıda belirtilen haklardan herhangi birini ve/veya yargı bölgenize bağlı olarak sahip olabileceğiniz herhangi bir ek hakkı kullanırken size her zaman yanıt verilecektir. Hakkınız uygulanamıyorsa, her zaman uygun bir açıklama alırsınız.

11. Gizlilik Şikayetleri

Kişisel Verilerinizi işlememize ilişkin bir şikayetiniz varsa bizimle dpo@euronetworldwide.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Geçerli gizlilik yasasına bağlı olarak, bu Gizlilik Bildirimi veya geçerli yasa kapsamındaki yükümlülüklerimize uymadığımızı düşünüyorsanız, bir Veri Koruma Yetkilisine veya başka bir düzenleyici kuruma şikayette bulunma hakkına sahip olabilirsiniz:

12. Bölgesel Gizlilik Bildirimleri

12.1 Amerika Birleşik Devletleri Tüketicilerine Yönelik Bildirim

Bu Bildirim, geçerli olduğu yerde, federal Gramm-Leach-Bliley Yasasının ("GLBA") "kamuya açık olmayan kişisel verilerin toplanması, ifşa edilmesi ve korunmasına ilişkin gerekliliklerini karşılamak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri tüketicilerine ve müşterilerine (eski müşteriler dahil) sunulmaktadır. GLBA tarafından tanımlandığı şekliyle bilgi” (“NPI”). Bu Bildirimin amaçları doğrultusunda, NPI, bilgiler yasal olarak kamuya açıklanmadığı sürece, Ria'nın bir finansal ürün veya hizmet sağlamasıyla bağlantılı olarak GLBA kapsamında bir finansal kuruluş olarak Ria tarafından toplanan, bir birey hakkında kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler anlamına gelir. Ria tarafından toplanan NPI şunları içerebilir:

  • Bir bireyin Ria'ya bir finansal ürün veya hizmet almak için verdiği bilgi.
  • Ria'nın, Ria'nın finansal ürün veya hizmetlerini içeren bir işlemden bir birey hakkında elde ettiği bilgiler (yani bireyin Ria'nın müşterisi/tüketicisi olduğu gerçeği, hesap numaraları, ödeme geçmişi vb.); veya
  • Ria'nın bir finansal ürün veya hizmet sağlamayla bağlantılı olarak bir kişi hakkında elde ettiği bilgiler (yani tüketici raporundan veya mahkeme kayıtlarından alınan bilgiler).

Ria tarafından toplanabilecek NPI kategorileri bu Gizlilik Bildiriminin 1. bölümünde listelenmiştir.

Ria tarafından ifşa edilebilecek NPI kategorileri bu Gizlilik Bildiriminin 9. bölümünde listelenmiştir.

NPI'nin açıklandığı veya gelecekte açıklanabileceği bağlı şirketlerin ve bağlı olmayan üçüncü tarafların kategorileri bu Gizlilik Bildiriminin 9. bölümünde listelenmiştir. Ria'nın, GLBA kapsamındaki istisnalar uyarınca NPI'yi bağlı olmayan üçüncü taraflara açıkladığı durumlarda, bu tür tüm açıklamalar yasaların izin verdiği ölçüde yapılır. "Bağlı olmayan üçüncü taraf", bir finansal kuruluşun bağlı kuruluşu veya bir finansal kuruluş ile bu kuruluşun bağlı kuruluşu olmayan bir şirket tarafından ortaklaşa istihdam edilen kişi dışındaki herhangi bir kişidir.

Açıklanan bilgi kategorileri ve Gizlilik Kuralının ortak pazarlama/hizmet sağlayıcısı istisnası kapsamında kime açıklandığı, bu Gizlilik Bildiriminin 9. bölümünde listelenmiştir.

NPI, bağlı olmayan üçüncü taraflara ifşa edilebilirse ve bu ifşa, GLBA kapsamındaki Gizlilik Kuralı'nın istisnalarından herhangi biri kapsamına girmiyorsa, tüketiciler ve müşteriler bu ifşaatlardan vazgeçme hakkına sahiptir ve bir devre dışı bırakma mekanizması tüketiciye veya müşteriye sunulabilir.

Ria'nın Euronet Grubu ve bağlı kuruluşları arasındaki bilgi paylaşımına ilişkin bildirim, Adil Kredi Raporlama Yasası uyarınca bu Gizlilik Bildiriminin 9. bölümünde verilmektedir.

Ria'nın NPI'nin gizliliğini ve güvenliğini korumaya ilişkin politika ve uygulamaları bu Gizlilik Bildiriminin 11. bölümünde belirtilmiştir.

Kaliforniya Tüketicileri

Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası uyarınca, Kaliforniya'da ikamet edenler aşağıdaki hakları kullanabilir:

  • 1 (Bilme Hakkı)
  • 2 (Erişim Hakkı)
  • 3 (Hataları Düzeltme Hakkı)
  • 4 (Silme Hakkı)
  • 5 (İçerikler arası davranışsal reklam amaçları için Kişisel Verilerin Satışından veya Paylaşımından Vazgeçme Hakkı)
  • 6 (Hassas kişisel veri kullanımını ve ifşasını özellikle izin verilen amaçlarla sınırlama hakkı)
  • 11 (Vazgeçme veya Diğer Hakların Kullanılmasının Ardından Misilleme Yapmama Hakkı)

12.2 Avrupalı (AEA) sakinlerine yönelik bildirim

Genel veri koruma Yönetmeliği'ne (GDPR) uygun olarak ve yukarıdaki 15. bölümde belirtilen haklara ek olarak, Avrupa Ekonomik Bölgesi'nde (AEA) ikamet eden herkes aşağıdaki hakları kullanabilir:

  • (Erişim Hakkı)
  • (Yanlışlıkları Düzeltme Hakkı)
  • (Silinme Hakkı)
  • (İşlemeyi Kısıtlama Hakkı)
  • (Veri Taşınabilirliği Hakkı)
  • (İtiraz Hakkı)
  • (Otomatik Bireysel Karar Vermeye İlişkin Haklar)

Yukarıda listelenen haklardan herhangi birini kullanmak için, bu Gizlilik Bildiriminin 15. bölümünde belirtilen yükümlülüklere uymanız gerekir.

Talebinizi aldığımız günden itibaren uzatma talep edilmediği takdirde en geç 30 gün içerisinde tarafınıza dönüş yapılacaktır.

Kişisel Verilerinizi işlerken, Kişisel Verilerinizi aşağıdakilere göre paylaşmamız gerekmektedir:

veri türleri Amaç Yasal dayanak alıcı

Kimlik verileri
Finansal Veri
işlem verileri

Hizmeti Ria Uygulamasında sağlamak için

Yasal zorunluluk

Litvanya Bankası (Centrolink)

Kimlik verileri
Finansal Veri
işlem verileri

Hizmeti Ria Uygulamasında sağlamak için

Yasal zorunluluk

PLAIS

Kimlik verileri
Finansal Veri
işlem verileri

Hizmeti Ria Uygulamasında sağlamak için

Yasal zorunluluk

SERC

12.3 Birleşik Krallık'ta ikamet edenler için bildirim

BK Genel veri koruma Yönetmeliği (UK GDPR) ve 2018 Veri Koruma Yasası uyarınca Birleşik Krallık'ta ikamet eden herkes aşağıdaki hakları kullanabilir:

  • (Erişim Hakkı)
  • (Yanlışlıkları Düzeltme Hakkı)
  • (Silinme Hakkı)
  • (İşlemeyi Kısıtlama Hakkı)
  • (Veri Taşınabilirliği Hakkı)
  • (İtiraz Hakkı)
  • (Otomatik Bireysel Karar Vermeye İlişkin Haklar)

Yukarıda listelenen haklardan herhangi birini kullanmak için, bu Gizlilik Bildiriminin 15. bölümünde belirtilen yükümlülüklere uymanız gerekir.

12.4 Arjantin'de ikamet edenler için bildirim

Ley de Protección de Datos Personales 25.326 Kanunu uyarınca, yukarıda bölüm 15'te belirtilen tanımlara göre aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • 2 (Erişim Hakkı)
  • 3 (Hataları Düzeltme Hakkı)
  • 4 (Silme Hakkı)

Kişisel Verilerinizin işlenmesiyle ilgili Haklarınızı veya iptal etme hakkınızı kullanmak veya herhangi bir şüphe veya şikayette bulunmak için Bölüm 15'te belirtilen talimatları izleyerek dpo@euronetworlwide.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kişisel bilgilerinizi belirli işlemler için kullanma veya ifşa etme şeklimizi sınırlamak için kullanabileceğiniz seçeneklerin olduğu burada size bildirilir.

Talebinizi aldığımız günden itibaren en geç 5 gün (Kişisel Verilerinizin silinmesine ve güncellenmesine ilişkin talepler için) veya en geç 10 gün içinde (Kişisel Verilerinize erişime ilişkin talepler için) size cevap vereceğiz. ).

12.5 Meksika'da ikamet edenlere yönelik bildirim

Ria México, Bölüm 27'de belirtilen gizlilik ve Kişisel Verilerin korunması amaçları doğrultusunda ve Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares ("Meksika Yasası") ve Düzenlemelerine uygun olarak bildirimleri dinleme ve alma ikametgahına sahiptir, ve Kılavuzlar, Kişisel Verilerin toplanmasından önce, yasallık, rıza, bilgi, kalite, amaç, sadakat ilkelerine tam olarak uygun olarak, işbu Gizlilik Bildirimini veri sahibi sıfatıyla kullanıcılarına veya potansiyel kullanıcıların kullanımına sunar, Meksika Kanununun gerektirdiği orantılılık ve sorumluluk.

Ria México, Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito'nun 81-A Bis maddesi uyarınca para aktarıcısı sıfatıyla hizmetlerin sağlanması amacıyla, varsa, aşağıda belirtilen yasal dayanaklara uygun olarak Kişisel Verileri toplayacaktır. Bölüm 1 ve aşağıdaki amaçlarla bağlantılı olarak:

  1. Ria México'ya sunulan oy kullanma kimlik bilgisinde yer alan Kişisel Verilerin Instituto Nacional Electoral kayıt defterinde yer alanlarla eşleştiğini doğrulayın.
  2. Ria México'ya sağlanan CURP verilerinin Registro Nacional de Población'da kayıtlı verilerle eşleştiğini doğrulayın.

Ek olarak ve gerektiğinde, Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito'nun 81-A Bis. Aynı yasa ("Hükümler") uyarınca Ria México, kullanıcılarını veya potansiyel kullanıcılarını yüz yüze olmayan bir şekilde tanımlamak için coğrafi konumunuz hakkında bilgi almanın yanı sıra ses ve yüz görüntünüze ilişkin kayıtları da yasal olarak almakla yükümlüdür, ve Hükümlerin gerektirdiği başvuruda mevcut özel formda ayrıntılı olarak açıklanacak diğer ilgili verileri elde etmek. Bu tür bilgileri her zaman sizin onayınıza bağlı olarak işleyeceğiz.

Aşağıdaki haklara sahipsiniz ("ARCO Hakları"):

  • 2 (Erişim Hakkı)
  • 3 (Hataları Düzeltme Hakkı)
  • 4 (Silme Hakkı)
  • 9 (İtiraz Hakkı)

Benzer şekilde, Kişisel Verilerinizin işlenmesi için verilen izni, yasaların izin verdiği ölçüde, istediğiniz zaman sınırlama veya iptal etme hakkına da sahipsiniz. ARCO Haklarınızdan herhangi birini kullanmak, onayınızı iptal etmek veya Kişisel Verilerinizin işlenmesiyle ilgili herhangi bir soru veya şikayet göndermek için bölüm 15'teki talimatları izleyerek dpo@euronetworlwide.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Talebinizi aldığımız tarihten itibaren en geç 20 gün içinde size yanıt vereceğiz ve yanıtımızı size bildirdikten sonra en geç 15 iş günü içinde geçerli olacaktır.

12.6 Şili'de ikamet edenlere yönelik bildirim

Kanun uyarınca aşağıdaki haklara sahipsiniz ("ARCO Hakları"):

  • 2 (Erişim Hakkı)
  • 3 (Hataları Düzeltme Hakkı)
  • 4 (Silme Hakkı)
  • 9 (İtiraz Hakkı)

Aynı şekilde, Kişisel Verilerinizin işlenmesine ilişkin verdiğiniz onayı, Kanunun izin verdiği ölçüde, istediğiniz zaman iptal etme hakkına sahipsiniz. ARCO Haklarınızı veya Kişisel Verilerinizin işlenmesiyle ilgili herhangi bir soru veya şikayeti iptal etme veya sorma hakkınızı kullanmak için Bölüm 15'te belirtilen talimatları izleyerek po@euronetworlwide.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kişisel Bilgilerinizi belirli işlemler için kullanma veya ifşa etme şeklimizi sınırlamak için kullanabileceğiniz seçeneklerin olduğu burada size bildirilir.

Talebinizi aldığımız günden itibaren en geç 2 gün içerisinde tarafınıza dönüş yapılacaktır.

12.7 Malezya'da ikamet edenlere yönelik bildirim

Kişisel Verileri Koruma Yasası 2010 ("PDPA") uyarınca, müşteriler bu Gizlilik Bildiriminin 1. Bölümünde belirtilen amaçlardan herhangi biri için Kişisel Verilerini bize sağlayabilir. Kişisel Verilerinizi herhangi bir ek amaç için işleyeceksek, sizi önceden bilgilendirir veya açık onayınızı isteriz.

İstediğiniz zaman Bölüm 15'te belirtilen hakları kullanabilirsiniz. Ayrıca, herhangi bir yasal yükümlülüğü yerine getirmek veya size Hizmetlerimizden herhangi birini sağlamak için işleme faaliyeti gerekli olmadıkça onayınızı geri çekebilirsiniz. Ayrıca, bu tür bir işleme faaliyetinin kendinize herhangi bir zarar veya sıkıntıya neden olabileceğini düşünüyorsanız, işlemeye itiraz edebilirsiniz.

Talebinizi aldığımız günden itibaren en geç 21 gün içerisinde size cevap vereceğiz.

PDPA şartları uyarınca Ria, herhangi bir veri erişim talebinin işlenmesi için ücret talep etme hakkına sahiptir.

12.8 Yeni Zelanda'da ikamet edenlere yönelik bildirim

Yeni Zelanda'da ikamet eden herkes için, Kişisel Verilerinizin işlenmesiyle ilgili olarak kullanabileceğiniz haklar şunlardır:

  • 1 (Bilme Hakkı)
  • 2 (Erişim Hakkı)
  • 3 (Hataları Düzeltme Hakkı)
  • 4 (Silme Hakkı)
  • 7 (İşlemeyi Kısıtlama Hakkı)

Yukarıda listelenen haklardan herhangi birini kullanmak için, bu Gizlilik Bildiriminin 15. bölümünde belirtilen yükümlülüklere uymanız gerekir.

Talebinizi aldığımız günden itibaren size maksimum 20 gün içinde cevap vereceğiz.

12.9 Avustralya'da ikamet edenlere yönelik bildirim

Avustralya'da ikamet eden tüm kişiler için, Kişisel Verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak kullanabileceğiniz haklar şunlardır:

  • 1 (Bilme Hakkı)
  • 2 (Erişim Hakkı)
  • 3 (Hataları Düzeltme Hakkı)
  • 4 (Silme Hakkı)
  • 7 (İşlemeyi Kısıtlama Hakkı)

Ayrıca veri politikalarımızı ve uygulamalarımızı geçerli yasaya göre açıklamamızı isteyebilirsiniz.

Talebinizi aldığımız günden itibaren maksimum 30 gün içerisinde size cevap vereceğiz.

Kişisel Verilerinizi işlerken, Kişisel Verilerinizi aşağıdakilere göre paylaşmamız gerekmektedir:

veri türleri Amaç Yasal dayanak alıcı

Kimlik verileri

Kimliğinizi doğrulamanıza ve korumanıza yardımcı olan kimlik eşleştirme Hizmetleri sağlamak

Onay

Avustralya Hükümeti - İçişleri Bakanlığı

12.10 Hindistan'da ikamet edenlere yönelik bildirim

Hindistan'da ikamet eden herkes için, Kişisel Verilerinizin işlenmesiyle ilgili olarak kullanabileceğiniz haklar, Bölüm 15'te listelenen haklardır. Haklarınızdan herhangi birini kullanmak için Bölüm 15'te belirtilen talimatları izlemeniz gerektiğini lütfen unutmayın.

Size Hizmetlerimizden herhangi birini sağlamak için bu tür bir profil oluşturma gerekli değilse, veri taşınabilirliği hakkınızı ve profil oluşturma gibi yasal sonuçlar üreten otomatik karar vermeye tabi tutulmama hakkınızı kullanabilirsiniz.

Talebinizi aldığımız günden itibaren maksimum 30 gün içerisinde size cevap vereceğiz.

13. Hizmete göre şirketlerimiz

Denetleyici, ülkeye ve hizmete bağlı olarak aşağıdaki şirketler tarafından temsil edilen Ria'dır:

13.1 Para Transferi Hizmetleri

Ülke İletişim kurulacak şirket (denetleyici) İletişim detayları

Birleşik Krallık

Euronet Ödeme Hizmetleri Ltd.

Part 7th Floor, North Block, 55 Baker Street, Londra, Birleşik Krallık, W1U 7EU

Avrupa (Dijital ve mobil)

Ria Litvanya UA

Ukmerges g. 126, LT-08100, Vilnius, Litvanya

Avrupa Temsilcileri

Ria Ödeme Kuruluşu EP SAU

Calle CantabRia 2, Planta 2 Alcobendas 28120 Madrid España

Polonya

Euronet Polska Sp. hayvanat bahçesi

Ul. Inflancka 4c, Varşova, Polonya 00-189

İsviçre

Ria Finansal Hizmetler GmbH

Langstrasse 192, Zürih, İsviçre 8005

Amerika Birleşik Devletleri

Kıta Değişim Çözümleri, Inc.

7000 Village Dr. Ste 200, Buena Park, CA 90621, ABD

Porto Riko

Ria Finansal Hizmetler Porto Riko, Inc.

c/o Fast Solutions, LLC, Citi Tower 252 Ponce de Leon Avenue, Floor 20 SAN JUAN, PR 00918

Kanada

Kanada Inc.'in Ria Telekomünikasyon

MZ400-1000 RUE De la Gauchetière O Montreal Québec H3B0A2 Kanada

Meksika

Ria México Payment Solutions, S. de RL de CV

Av. Anillo Flakon Fray Junipero Serra 21260, PAD-7 Piso 1, Querétaro, Querétaro México CP 76147

Şili

Ria Şili Servicios Financieros SPA

Av. Libertador Bernardo O' Higgins 1449, Torre 4 Oficina No. 1502 Santiago, Şili

Arjantin

EURONET ÖDEME HİZMETLERİ SINIRLI
Sosyal Güvenlik Kurumu

Place de Cornavin 14 – 16, Cenevre - 1201

Türkiye

Ria Turkey Ödeme Kuruluşu A.Ş.

Şirket Merkezi: Büyükdere Cad. No: 193 Plaza 193 Kat:2 34394 Levent Şişli/İSTANBUL MERSİS No: 0735085750500016

Malezya

IME M SDN BHD

Unit 38-02 Level 38, Q Sentral 2A, Jalan Stesen Sentral 2, Kuala Lumpur Sentral, 50470, Kuala Lumpur, Malezya

Singapur

Ria Finansal Hizmetler Singapur PTE. LTD.

152 Sahil Yolu #19-01/02, Doğu Geçidi, Singapur 189721

Filipinler

Ria Para Transferi, A.Ş.

38. Kat, Philamlife Kulesi, 8767 Paseo De Roxas, Makati City, Filipinler

Avustralya

Ria Para Transferi, A.Ş.

Kat 1, 75 Castlereagh St. Sidney, NSW. 2000

Yeni Zelanda

Ria Para Transferi, A.Ş.

Level 4, 32 Mahuhu Crescent, Auckland, 1010, Yeni Zelanda

13.2 Ria Mağazaları ve Döviz Bozdurma Hizmetleri.

Ülke İletişim kurulacak şirket (denetleyici) İletişim detayları

İtalya

Ria Italia Srl tek kişilik

Francesco Benaglia aracılığıyla, n. 13 – Roma, 00153

İsviçre

Ria Finansal Hizmetler GmbH

Place de Cornavin 14 – 16, Cenevre - 1201 *** Şirketin kayıtlı adresi Langstrasse 192, 8005 Zürich'tir

Fransa

Ria Fransa SAS

Rue Joseph II, 36-38 - 1000 Brüksel

Belçika

Ria Envia Belçika SPRL

ul. Inflancka 4c, 00-189 Varşova

Almanya

Ria Deutschland GmbH

Friedrichstr. 200 10117 Berlin

İsveç

Ria Finansal Hizmetler İsveç AB

Armégatan 40, 5 tr 171 71 Solna

Norveç

Ria Finansal Hizmetler Norveç AS

Skippergata 33, 0186 Oslo

Danimarka

Ria Finansal Hizmetler Danimarka ApS

Nørre Voldgade 21, 1358 København K

Aşağıdaki adrese bir e-posta göndererek Veri Koruma Görevlimize her zaman talepte bulunabilirsiniz: dpo@euronetworldwide.com.

Verilerime ilişkin şirketle nasıl iletişime geçebilirim? Bir talepte bulunmak veya danışmak için şunları yapabilirsiniz: