Adatvédelmi nyilatkozat szakmai partnereknek

2023. szeptember

Ez az adatvédelmi nyilatkozat („ Adatvédelmi nyilatkozat”) elmagyarázza, hogyan dolgozzuk fel személyes adatait („ Személyes adatok”), miközben Ön weboldalunkon vagy mobilalkalmazásunkon („ Webhely/Alkalmazás”) böngészik, és mikor jelentkezik vagy válik a Ria és/vagy ügynöke. professzionális partnerként („ Professzionális partner”) lép kapcsolatba velünk.

Javasoljuk, hogy rendszeresen tekintse át ezt az Adatvédelmi közleményt, és ellenőrizze a webhelyet/alkalmazást, hogy vannak-e frissítések. A jelen Adatvédelmi közlemény frissítéseit a Webhelyünkön/alkalmazásunkon tesszük közzé, és a velünk való kapcsolattartás folytatásával Ön elfogadja ezt az Adatvédelmi közleményt és a jövőbeni módosításokat.

Ahol a helyi törvények megkövetelik, hogy ebben az adatvédelmi közleményben további részleteket is szerepeltessenek, ezek az információk az alábbi Regionális adatvédelmi közlemények részben szerepelnek.

Kik vagyunk mi?

Mi vagyunk a RIA, az Euronet vállalatcsoport része.

Itt minden elérhetőségünket megtalálja.

Milyen típusú személyes adatokat gyűjtenek?

Csak azokat a Személyes adatokat gyűjtjük, amelyek a Szolgáltatás biztosításához és a vonatkozó jogszabályok betartásához szükségesek.

Miért gyűjtünk személyes adatokat?

Személyes adatokat meghatározott szerződéses és jogi célokra gyűjtünk.

Az Ön hozzájárulásával további célokra is gyűjtünk adatokat.

Mennyi ideig őrzi meg a RIA a személyes adatokat?

A személyes adatokat csak addig őrizzük meg, ameddig szükséges, vagy ameddig a vonatkozó jogszabályok előírják.

Kivel osztunk meg személyes adatokat?

A személyes adatokat megosztjuk az Euronet csoport más vállalataival, jogi hatóságokkal és partnerekkel, ha ez szükséges a szabályozási követelmények vagy szerződéses kötelezettségek teljesítéséhez.

Hol tárolja a RIA a személyes adatokat?

A személyes adatokat biztonságos helyen tároljuk, szigorú biztonsági intézkedések betartásával.

Ha
Személyes Adatokat más helyekre kell továbbítanunk, minden szükséges intézkedést megteszünk a jogi kötelezettségek teljesítése és a megfelelő szintű biztonság biztosítása érdekében.

Milyen jogai vannak a személyes adatokhoz?

Attól függően, hogy Ön hol él, a vonatkozó jogszabályok értelmében jogosultak lehetnek személyes adataira vonatkozóan. A személyes adatokkal kapcsolatos általános jogok leírása az alábbi 15. szakaszban található. Kéréshez forduljon hozzánk e-mailben a dpo@euronetworldwide.com címre vagy telefonon (a helyi telefonszámok itt érhetők el).

Belső fellebbezési eljárás:

Ha értesítést kap tőlünk arról, hogy személyes adatokkal kapcsolatos jogaira vonatkozó kérelmét elutasították, az értesítés kézhezvételét követő ésszerű határidőn belül fellebbezhet az elutasítás ellen a dpo@euronetworldwide.com e-mail címre küldött e-mailben.

1. Milyen személyes adatokat gyűjtünk, hogyan és miért?

Az alábbiakban felsoroljuk a Személyes adatok gyűjtésének kategóriáit, forrásait és okait. Ha a személyes adatok gyűjtése az Ön hozzájárulásán alapul, Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását. A RIA nem „elad” és nem „oszt meg” Személyes adatokat, amint azt a vonatkozó jogszabályok meghatározzák. A személyes adatokat addig őrizzük meg, ameddig ésszerűen szükséges a Szolgáltatások biztosításához és jogi kötelezettségeink teljesítéséhez.

Ha kérdései vagy aggályai vannak személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban, bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a dpo@euronetworldwide.comcímen.

Azonosítók vagy azonosító adatok

Az Öntől gyűjtött Személyes adatok magukban foglalhatják a nevet, e-mail-címet, telefon- és/vagy faxszámot, lakó- és/vagy üzleti címet és egyéb elérhetőségi adatokat („Elérhetőségi adatok”), címet, születési dátumot, nemet, képeket, videókat vagy aláírás.

Szükség esetén az azonosító adatokat csak a leírt célokra használjuk fel.

Szerződésbeli kötelezettség

Az adatok feldolgozásának oka Jogi alap

Szolgáltatásnyújtás

A cég képviselete jogilag kötelező ügyekben (szerződések, tárgyalások)

Szerződésbeli kötelezettség

Támogatás biztosítása a műveletekhez

Jogos érdek

Az Ön részvétele rendezvényeken vagy ajándéktárgyakban: Részt kíván venni az általunk szervezett eseményeken vagy egy adott nyereményjátékon.

Beleegyezés

Az iratkezeléssel kapcsolatos törvényi kötelezettségeink teljesítése érdekében levelezést, beleértve az e-maileket, faxokat és bármilyen elektronikus kommunikációt, az ügyfél fiókjának nyilvántartásával együtt vezetünk. Ügyfélszolgálati leveleket és egyéb kommunikációt is tartunk köztünk és az Euronet csoport bármely vállalata, valamint partnereink és beszállítóink között.

Jogi kötelezettség

A fiók(ok) kezelésére (azaz: regisztrációs, adminisztrációs, karbantartási és szervizfiókok).

Szerződésbeli kötelezettség

Reklám és marketing biztosítása.

Hozzájárulás
Szerződéses kötelezettség

Bűnügyi statisztikák

Jogos érdek

Pénzügyi részletek és szakmai vagy foglalkoztatással kapcsolatos információk

Személyes pénzügyi adatait gyűjtjük, amikor szolgáltatásaink használatára regisztrál. Pénzügyi adatokat gyűjtünk, például bankszámlaadatokat, pénzügyi kimutatásokat, az átutalás okát, foglalkozást (szakmai vagy foglalkoztatással kapcsolatos információk) vagy egyéb dokumentumokat, amelyek bemutatják az átutalni kívánt pénzeszközök forrását (hasonlóan a fizetési bizonylatokhoz), annak érdekében, hogy szolgáltatásainkkal.

Az adatok feldolgozásának oka Jogi alap

Szolgáltatások nyújtása/teljesítése

Szerződésbeli kötelezettség

Pénzmosás elleni

Jogi kötelezettség

A terrorizmus finanszírozása és a bűnözés elleni tevékenység

Jogi kötelezettség

Az ügyfél fiók(ok) kezelésére

Szerződésbeli kötelezettség

Szolgáltatások nyújtása/teljesítése

Szerződésbeli kötelezettség

Viselkedési és műszaki információk

IP-cím, internet vagy más hasonló hálózat, böngészési vagy keresési tevékenység, viselkedési információk (hogy megértsük, hogyan viselkedik termékeink és szolgáltatásaink használata közben), böngésző típusa és verziója, időzóna beállítása, képernyőfelbontás beállításai, böngésző beépülő modulok típusai és verziók, operációs rendszer és platform.

Tekintse meg Cookie-szabályzatunkat

A feldolgozás céljaJogi alap

Elemzések végzése a webhelyünk és szolgáltatásaink használatának mérésére, beleértve a látogatások számát, a Webhelyen/alkalmazásban eltöltött átlagos időt, a megtekintett oldalakat, az oldal interakciós adatait (például görgetés, kattintások és egérmutatások) stb., és hogy javítsuk az Ön számára kínált tartalmat.

Jogos érdek

A Szolgáltatás minőségének ellenőrzésére vagy fenntartására, valamint a Szolgáltatás javítására, frissítésére vagy javítására irányuló tevékenységek elvégzése, beleértve a Webhely/Alkalmazás adminisztrálását és a belső műveleteket, beleértve a hibaelhárítást, adatelemzést, tesztelést, kutatási, statisztikai és felmérési célokat. .

Hozzájárulás
Jogos érdek

Webhelyünk/alkalmazásunk biztonságának biztosításában.

Hozzájárulás
Jogos érdek

Reklámozás és marketing biztosítása, beleértve az e-mailjeink hatásának mérését.

Beleegyezés

Audio és videó megfigyelés

Kép-, videó- és hang-/hangfelvétel.

A feldolgozás célja Jogi alap

Szolgáltatásaink biztonságának megőrzése érdekében CCTV-t használhatunk a vásárlók biztonságának biztosítására üzleteinkben vagy irodáinkban.

Jogos érdek

Az Öntől gyűjtött Személyes adatok a Szolgáltatásaink kínálatának országától függően változhatnak. Előfordulhat, hogy nem minden fent leírt adatkategória vonatkozik Önre. Ha bármilyen kérdése van személyes adatai feldolgozásával kapcsolatban, forduljon hozzánk a dpo@euronetworldwide.comcímen.

Nem azonosítható adatok

Amikor csak lehetséges, olyan adatokat használunk fel, ahol Ön közvetlenül nem azonosítható (például anonim demográfiai és használati adatok), nem pedig személyes adatokat („nem azonosítható adatok”). Ezeket a nem azonosítható adatokat felhasználhatjuk belső folyamataink vagy szolgáltatásaink fejlesztésére, további értesítés nélkül.

Az összesített adatokat többféle célra felhasználhatjuk, beleértve Szolgáltatásaink elemzését, értékelését és fejlesztését.

A készülék jellemzői

Az alkalmazás használata során előfordulhat, hogy hozzá kell férnünk az eszköz bizonyos további információihoz és funkcióihoz, például a névjegylistához. Az ilyen információkhoz való hozzáférés előtt engedélyt kérünk. A készülék ezen funkcióinak felhasználásával megszerzett adatok csak az Ön készülékén lesznek tárolva, soha a szerverünkön vagy máshol.

2. A személyes adatok pontossága

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az Ön személyes adatait pontosak és naprakészek legyenek. Ésszerű lépéseket teszünk személyes adatai pontosságának biztosítására azáltal, hogy biztosítjuk a legfrissebb hozzánk beérkezett személyes adatok pontos rögzítését, és amikor szükségesnek ítéljük, rendszeres ellenőrzéseket végzünk, és kérjük, hogy frissítse személyes adatait. Időről időre e-mailt küldhetünk Önnek, amelyben megkérjük, hogy erősítse meg és/vagy frissítse személyes adatait. Ez a közlés jogos érdekünkön és jogi kötelezettségünkön alapul, hogy pontos és naprakész információkat tartsunk fenn.

Ha észreveszi, hogy személyes adatai nem pontosak, kérheti az adatok helyesbítését vagy frissítését a dpo@euronetworldwide.com címre küldött e-mailben.

3. Jogos érdek

Amikor az Ön személyes adatait jogos érdekeink érvényesítésére használjuk fel, mindent megteszünk annak érdekében, hogy érdekeinket az Önével egyeztetjük, hogy az Ön személyes adatait csak a vonatkozó jogszabályok által megengedett módon használjuk fel, vagy ha az ne érintse hátrányosan az Ön jogait. Az ügyfelek kérésre tájékoztatást kérhetnek bármely jogos érdeken alapuló adatkezelésről.

4. Mennyi ideig őrzi meg Ria a személyes adatokat?

A személyes adatokat addig tároljuk, ameddig az az igényelt Szolgáltatások nyújtásához és a vonatkozó jogi, számviteli vagy jelentési kötelezettségek teljesítéséhez szükséges. A megőrzési időszakot az alkalmazandó követelmények és kötelezettségek alapján határozzák meg, amelyek magukban foglalhatják:

  • Jogi és szabályozási követelmények: Személyes adatait addig tároljuk, amíg az összes jogi kötelezettségünk teljesítéséhez szükséges, ideértve a korlátozások nélkül a kereskedelmi, adózási és pénzmosás elleni törvényeket és rendelkezéseket. Bár az Ön személyes adatait csak a törvényi kötelezettségek teljesítése céljából tároljuk, az Ön személyes adatait úgy korlátozzuk, hogy azokat más célra ne lehessen felhasználni. Bár korlátozott, csak szükség esetén férhet hozzá Személyes adataihoz. Amikor törlési kérelmet kapunk, személyes adatait jogi kötelezettségeinknek megfelelően is kezeljük.
  • Ügyfélszolgálati és szerződéses jogviszony (ügyfélkapcsolati ügyintézés, panaszkezelés, stb.): Személyes adatait mindaddig megőrizzük, amíg ügyfelünk marad. Miután szerződéses jogviszonyunkat lezártnak tekintjük, korlátozzuk az adatait, hogy azokat csak a fent kifejtett jogi kötelezettségek teljesítése érdekében tegyük hozzáférhetővé.
  • Marketing: Személyes adatait marketing célból mindaddig kezeljük, amíg Ön nem kérte tőlünk a leiratkozást, a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 11. szakasza szerint, vagy amíg tudomást nem kapunk arról, hogy Önt már nem érdekli, vagy hogy adatai nem. pontos.

5. Megosztja-e Ria a személyes adataimat harmadik felekkel?

Euronet csoport

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Videó megfigyelés
Pénzügyi részletek
Viselkedési és műszaki adatok

Személyes adatait az Euronet és az Euronet Group leányvállalatai felé adjuk ki leányvállalataink mindennapi üzleti céljaira és a csoport kötelezettségeinek való megfelelésre.

Az Euronet, az Euronet csoporthoz tartozó társaság vagy bármely vagyontárgy értékesítése, felvásárlása, egyesülése vagy átszervezése eredményeként az ügyfelek személyes adatait harmadik félnek továbbíthatjuk. Ennek során ésszerű lépéseket teszünk annak biztosítására, hogy adataik megfelelő védelmet kapjanak.

Személyes adatait azért is nyilvánosságra hozzuk, hogy ügyfélszolgálatot tudjunk nyújtani, függetlenül attól, hogy mikor van szüksége segítségünkre. A hét minden napján 24 órában elérhető ügyfélszolgálatunk eléréséhez meg kell osztanunk Személyes adatait a Csoport leányvállalataival.

Jogi kötelezettség
Szerződéses kötelezettség

Külső szolgáltatók*

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Biometrikus adatok
Pénzügyi adatok

Adatelemző és azonosító hitelesítési szolgáltatóknak megfelelőség-ellenőrzési (e-KYC) és csalásmegelőzési szolgáltatások elvégzésére.

Jogi kötelezettség
Hozzájárulás

Elérhetőségi adatok
Viselkedési és műszaki adatok

Hirdetőknek vagy reklámhálózatoknak és közösségi média cégeknek, hogy személyre szabottan elhelyezett hirdetéseket helyezzenek el a digitális szolgáltatásokban és alkalmazkodjanak a fogyasztói preferenciákhoz.

Hozzájárulás
Szerződéses kötelezettség

*A „harmadik fél szolgáltatók” jogi jelentése és listája az Ön országától függően változhat. Ha további információra van szüksége arról, hogy mely szolgáltatók férnek hozzá az Ön személyes adataihoz, és miért férnek hozzá az Ön személyes adataihoz, keressen fel minket a dpo@euronetworldwide.com címen.

Jogi és szabályozó hatóságok

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Videó megfigyelés
Pénzügyi adatok

Előfordulhat, hogy személyes adatait fel kell tárnunk, ha azt jogi hatóság kéri. Személyes adatait megoszthatjuk jogi hatóságokkal annak érdekében, hogy érvényesítsük vagy alkalmazzuk Általános Szerződési Feltételeinket vagy bármely más, Önnel kötött megállapodásunkat vagy egyetértésünket.

Jogi kötelezettség
Szerződéses kötelezettség

Stratégiai partnerek

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Tranzakciós adatok
Pénzügyi részletek

Személyes adatait szükség esetén megosztjuk stratégiai partnereinkkel annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat biztosíthassuk Önnek.

Jogi kötelezettség

Szakmai partnerek

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Videó megfigyelés
Tranzakciós adatok
Pénzügyi részletek

Személyes adatait megosztjuk tanácsadókkal, ügyvédekkel, tanácsadókkal, könyvvizsgálókkal vagy könyvelőkkel annak érdekében, hogy eleget tegyünk jogi kötelezettségeinknek, és biztosítsuk Szolgáltatásainkat, valamint szerződéses kötelezettségeinket és legjobb gyakorlatainkat.

Jogos érdek

6. Kiskorúak

Nem nyújtunk Szolgáltatásokat közvetlenül 18 év alatti gyermekeknek, és nem gyűjtjük proaktívan személyes adataikat. Ha Ön 18 éven aluli, kérjük, ne használja a Webhelyet/Alkalmazást vagy az Ajánlatokat, és ne ossza meg velünk Személyes adatait. Ha megtudja, hogy 18 évnél fiatalabb személy jogellenesen szolgáltatott nekünk személyes adatokat, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a dpo@euronetworldwide.com címen.

7. Adatbiztonság

Elkötelezettek vagyunk az Ön személyes adatainak védelme mellett, és kereskedelmileg ésszerű és megfelelő biztosítékokat vezettünk be, hogy megakadályozzuk az Ön által ránk bízott információk elvesztését, visszaéléseit és megváltoztatását. A RIA-nál mindig arra törekszünk, hogy az Ön személyes adatait a legjobb nemzetközi gyakorlatnak megfelelően megfelelően védjük. Fenntartjuk az adatbiztonság iránti elkötelezettségünket azáltal, hogy megfelelő fizikai, elektronikus és vezetői intézkedéseket vezetünk be az Ön személyes adatainak védelme és védelme érdekében.

Rendszereink illegális hozzáféréstől való megóvása érdekében biztonságos, élvonalbeli fizikai és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, amelyeket folyamatosan fejlesztünk a legmagasabb szintű biztonság biztosítása érdekében, összhangban a legjobb nemzetközi gyakorlatokkal és költséghatékonysággal. Minden Személyes Adatot biztonságos helyen tárolunk, tűzfalak és más kifinomult biztonsági mechanizmusok által védett helyen, korlátozott adminisztratív hozzáféréssel.

Azok a személyzet, akik hozzáférnek az Ön személyes adataihoz, valamint a személyes adataival kapcsolatos feldolgozási tevékenységekhez, szerződésben kötelesek az Ön adatait bizalmasan kezelni, és be kell tartaniuk a szervezetünkben alkalmazott adatvédelmi szabályzatot.

Célunk a legmagasabb szintű adatvédelem elérése azáltal, hogy ipari szabványnak megfelelő intézkedéseket fogadunk el az Ön magánéletének védelme érdekében.

8. Marketing és reklám

Harmadik fél hirdetők olyan hirdetéseket biztosítanak, amelyek megjelennek a webhelyünkön, az alkalmazásunkban vagy a szolgáltatásainkban máshol. A harmadik fél hirdetői nem férhetnek hozzá az ügyfeleink által közvetlenül nekünk adott információkhoz. A hirdetők általában cookie-kra vagy más web-/alkalmazás-alapú mechanizmusokra hagyatkoznak, hogy felmérjék, mely hirdetések lehetnek érdekesek az Ön számára. Az Ön beleegyezése nélkül nem helyezünk el „célzási sütiket”, illetve nem engedélyezzük a „célzást” és a „helyszínt” a rendszerében.

Ha hozzájárult ahhoz, hogy elfogadta a célzási sütiket a webhelyen vagy engedélyezte a célzást az alkalmazásban, akkor ehhez harmadik feleket vehetünk igénybe (remarketing és hasonló közönség funkciók). Leiratkozhat a hirdetésről a cookie-beállítások módosításával itt.

Harmadik felekre nem vonatkozik adatvédelmi nyilatkozatunk. A közleményeik adatvédelmi szabályzatának megértéséhez keresse fel a harmadik fél webhelyét. A cookie-kra vonatkozó szabályzatunkban megtalálja az összes harmadik felet, amely cookie-kat használhat a célzáshoz.

Időről időre felvehetjük Önnel a kapcsolatot (szükség szerint e-mailben, SMS-ben, levélben vagy telefonon, az Ön konkrét utasításai szerint), és amikor Ön hozzájárult ahhoz, hogy célzott marketinget biztosítsunk Szolgáltatásainkkal és/vagy termékeinkkel kapcsolatban.

Miért fogadna elektronikus kommunikációt?

Attól függően, hogy melyik országban tartózkodik, marketingkommunikációkat fog kapni, ha felhatalmazta számunkra személyes adatainak e célból történő feldolgozását. Ez azt jelenti, hogy feliratkozott a regisztrációs folyamat során, vagy bármikor profilja beállítások részében.

Akkor is küldhetünk Önnek elektronikus kommunikációt marketing célból, ha szerződéses kötelezettsége van velünk, vagyis amikor éppen használja Szolgáltatásainkat, vagy ha nem kérte kifejezetten, hogy ne kapja meg az említett marketingkommunikációt.

Mindig tájékoztatni fogjuk Önt, és gondoskodunk arról, hogy Szolgáltatásaink használata vagy akár a regisztrációs folyamat során minden szükséges információ birtokában legyen annak érdekében, hogy tudatában legyen annak, hogy személyes adatait az adott célra felhasználhatjuk, és Ön a regisztrációs folyamat vagy Szolgáltatásaink használata során lehetőséget kapunk arra, hogy kifejezetten kijelentse, hogy nem kíván ilyen marketingkommunikációt kapni. Ezekben az esetekben eltávolítjuk Önt a listánkról, és nem kap semmilyen frissítést, amely az Ön érdeklődésére számot tarthat szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban. Bármikor visszairatkozhat.

Hogyan lehet leiratkozni?

Hozzájárulását bármikor visszavonhatja az alábbi mechanizmusok valamelyikével:

  • Nyissa meg profilját, és frissítse marketingbeállításait.
  • Használja a leiratkozási hivatkozást, amelyet bármely kommunikációnk során kap.
  • E-mail küldésével a dpo@euronetworldwide.com címre.

Ha bármilyen további kérdése van személyes adatainak marketingcélú felhasználásával kapcsolatban, és/vagy szeretne marketingkommunikációt kapni, küldjön egy e-mailt a dpo@euronetworldwide.com címre is.

9. A személyes adatokhoz fűződő jogok ismertetése

Élethelyétől függően az Ön személyes adatokhoz való joga a vonatkozó jogszabályok értelmében a következőket foglalhatja magában:

  1. Tudáshoz való jog: joga van tudni, hogy milyen személyes adatokat gyűjtenek, értékesítenek vagy osztanak meg, és kivel.
  2. Hozzáférés joga: joga van hozzáférést kérni személyes adatainak másolatához.
  3. A pontatlanságok kijavításához való jog: joga van kérni a személyes adataiban lévő pontatlanságok kijavítását.
  4. Törlési jog: bizonyos feltételek fennállása esetén kérheti személyes adatainak törlését.
  5. Leiratkozási jogok:
    1. A személyes adatok célzott reklámozás céljából történő kezelésétől való leiratkozás joga.
    2. Az Érzékeny Személyes Adatok feldolgozása alóli leiratkozás joga.
    3. A személyes adatok profilalkotás céljából történő kezeléséből való kilépés joga olyan döntések előmozdítása érdekében, amelyek az Érintettre nézve jogi vagy hasonlóan jelentős hatással járnak.
  6. Az érzékeny személyes adatok felhasználásának és közzétételének kifejezetten engedélyezett célokra való korlátozásának joga.
  7. Feldolgozás korlátozásához való jog: az adatkezelés korlátozásának joga bizonyos feltételek fennállása esetén.
  8. Adathordozhatósághoz való jog: joga van arra, hogy a személyes adatokat tagolt, széles körben használt és géppel olvasható formátumban megkapja, és jogosult arra, hogy bizonyos feltételek mellett a személyes adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.
  9. Tiltakozáshoz való jog: a személyes adatok kezelése (azaz direkt marketing célú) kezelése ellen tiltakozás joga.
  10. Automatizált egyéni döntéshozatalhoz kapcsolódó jogok: a kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló, az egyénre jogi vagy ahhoz hasonlóan jelentős hatást kiváltó döntés hatályának kizárásához való jog.
  11. A megtorlás tilalma: a vállalkozás nem alkalmazhat hátrányos megkülönböztetést a magánszemélyekkel szemben a személyes adatokhoz való jogának gyakorlása miatt.

Kérelmére a lehető leghamarabb és a hatályos jogszabályokban meghatározott határidőn belül válaszolunk.

Az alkalmazandó jogokért tekintse meg az alábbi Regionális adatvédelmi nyilatkozatot. Bármely jogának gyakorlásához e-mailt kell küldenie a dpo@euronetworldwide.com címre. Az Ön személyes adatainak védelme és a biztonság megőrzése érdekében megtesszük a szükséges lépéseket személyazonosságának igazolására, és kérhetjük, hogy adjon meg további adatokat, mielőtt hozzáférést biztosítunk személyes adataihoz, vagy bármilyen Személyes adat módosítását kezdeményeznénk. Szükség esetén nem áll módunkban válaszolni kérésére, ha nem áll rendelkezésünkre személyi igazolványának másolata vagy bármely érvényes, személyazonosságát igazoló okmány.

Ügyeljen arra, hogy bizonyos jogok üzleti szükségletek vagy jogi kötelezettségek miatt nem érvényesíthetők a Szolgáltatás nyújtása során. Az Ön jogai korlátozhatók más jogi kötelezettségek, például a pénzmosás elleni küzdelem, a szerződéses és megfelelési kötelezettségek teljesítése érdekében. Annak ellenére, hogy a fent említett jogok és/vagy az Ön joghatóságától függően esetlegesen megillető további jogok gyakorlása során mindig válaszolni fog Önre. Ha joga nem érvényesíthető, mindig megfelelő magyarázatot kap.

10. Adatvédelmi panaszok eljárása

Az Érintetteknek jogukban áll panasszal élni az adatvédelmi hatóságnál vagy a bíróságoknál, ha úgy vélik, hogy nem tettünk eleget a jelen Adatvédelmi nyilatkozatból vagy a vonatkozó jogszabályokból eredő kötelezettségeinknek:

A Ria fenntartja a jogot, hogy ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot bármikor módosítsa, és az ilyen REGIONÁLIS ADATVÉDELMI NYILATKOZATOKATközzéteszi.

11. Figyelmeztetés az Egyesült Államok fogyasztói számára

Ezt a közleményt az egyesült államokbeli fogyasztóknak és vásárlóknak (beleértve a korábbi vásárlókat is) adják, hogy megfeleljenek a szövetségi Gramm-Leach-Bliley törvény ("GLBA") követelményeinek, ahol alkalmazható, a "nem nyilvános személyes adatok" gyűjtésével, közzétételével és védelmével kapcsolatban. információ” („NPI”) a GLBA által meghatározottak szerint. A jelen közlemény alkalmazásában az NPI egy magánszemélyről olyan személyazonosításra alkalmas információt jelent, amelyet a RIA mint pénzügyi intézmény a GLBA értelmében gyűjt a RIA pénzügyi termék vagy szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban, kivéve, ha az információt jogszerűen teszik nyilvánosan elérhetővé. A RIA által gyűjtött NPI a következőket tartalmazhatja:

  • információk, amelyeket az egyén ad a RIA-nak egy pénzügyi termék vagy szolgáltatás megszerzéséhez.
  • információk, amelyeket a RIA egy magánszemélyről a RIA pénzügyi termékeit vagy szolgáltatásait érintő tranzakcióból szerez meg (azaz az a tény, hogy az egyén a RIA vásárlója/fogyasztója, számlaszámok stb.); vagy

A RIA által gyűjthető NPI-kategóriákat jelen Adatvédelmi közlemény 1. szakasza sorolja fel.

A RIA által közzétehető NPI-kategóriákat jelen Adatvédelmi közlemény 9. szakasza sorolja fel.

A kapcsolt vállalkozások és a nem kapcsolt harmadik felek kategóriái, amelyekkel az NPI-t közölték vagy közzétehetik ebben az adatvédelmi közleményben. Ha a RIA a GLBA-ban foglalt kivételek értelmében nyilvánosságra hozza az NPI-t nem kapcsolt harmadik feleknek, minden ilyen közzététel a törvény által megengedett módon történik. A „nem kapcsolt harmadik fél” bármely személy, kivéve a pénzügyi intézmény kapcsolt vállalkozását, vagy olyan személyt, akit egy pénzügyi intézmény és egy olyan társaság közösen foglalkoztat, amely nem az intézmény kapcsolt vállalkozása.

A nyilvánosságra hozott információk kategóriáit és az Adatvédelmi Szabályzatban foglalt közös marketing/szolgáltatói kivételek körét a jelen Adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza.

Ha az NPI-t felfedhetik nem kapcsolt harmadik felek számára, és ez a közzététel nem esik a GLBA szerinti adatvédelmi szabály egyetlen kivételének hatálya alá sem, a fogyasztóknak és az ügyfeleknek jogukban áll lemondani ezekről a közzétételekről, és egy leiratkozási mechanizmus a fogyasztó vagy az ügyfél rendelkezésére kell bocsátani.

A RIA-nak az Euronet Group és leányvállalatai közötti információmegosztásáról szóló értesítés a jelen Adatvédelmi közlemény 9. szakaszában található a Fair Credit Reporting Act értelmében.

A RIA-nak az NPI bizalmasságának és biztonságának védelmére vonatkozó irányelveit és gyakorlatait ez az adatvédelmi közlemény tartalmazza.

Kaliforniai fogyasztók

A kaliforniai fogyasztói adatvédelmi törvény értelmében a kaliforniai lakosok a következő jogokat gyakorolhatják:

  • 1 (Tudni való jog)
  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 5 (A személyes adatok értékesítéséből vagy megosztásából való leiratkozás joga kontextusokon átívelő viselkedésalapú reklámozási célokra)
  • 6 (Az érzékeny személyes adatok felhasználásának és közzétételének kifejezetten engedélyezett célokra való korlátozásának joga)
  • 11. (A megtorlás tilalma a leiratkozást vagy más jogok gyakorlását követően)

12. Tájékoztatás európai (EGT) lakosoknak

Az általános adatvédelmi rendelettel (GDPR) összhangban és a fenti 15. pontban foglalt jogokon túl a Gazdasági Európai Térség (EGT) minden lakosa gyakorolhatja az alábbi jogokat:

  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 7 (Feldolgozás korlátozásának joga)
  • 8 (Az adathordozhatósághoz való jog)
  • 9 (Tiltakozás joga)
  • 10 (Az automatizált egyéni döntéshozatalhoz kapcsolódó jogok)

A fent felsorolt jogok gyakorlásához Ön köteles eleget tenni a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 15. pontjában meghatározott kötelezettségeknek.

A kérésének kézhezvételétől számítva legfeljebb 30 napon belül válaszolunk Önnek, hacsak nem kérnek hosszabbítást.

Személyes adatainak feldolgozása során meg kell osztanunk Személyes adatait az alábbiak szerint:

Az adatok típusai Célja Jogi alap Befogadó

Azonosító adatok
Pénzügyi adatok
Tranzakciós adatok

A szolgáltatás nyújtása a RIA App-on

Jogi kötelezettség

Litván Bank (Centrolink)

Azonosító adatok
Pénzügyi adatok
Tranzakciós adatok

A szolgáltatás nyújtása a RIA App-on

Jogi kötelezettség

PLAIS

Azonosító adatok
Pénzügyi adatok
Tranzakciós adatok

A szolgáltatás nyújtása a RIA App-on

Jogi kötelezettség

SERC

13. Figyelmeztetés az Egyesült Királyság lakosai számára

Az Egyesült Királyság általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) és a 2018-as adatvédelmi törvénynek megfelelően az Egyesült Királyság minden lakosa gyakorolhatja a következő jogokat:

  • 1 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 7 (Feldolgozás korlátozásának joga)
  • 8 (Az adathordozhatósághoz való jog)
  • 9 (Tiltakozás joga)
  • 10 (Az automatizált egyéni döntéshozatalhoz kapcsolódó jogok)

A fent felsorolt jogok gyakorlásához Ön köteles eleget tenni a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 15. pontjában meghatározott kötelezettségeknek.

14. Értesítés argentin lakosok számára

A Ley de Protección de Datos Personales 25.326 törvény értelmében Önt a következő jogok illetik meg a fenti 15. szakaszban szereplő meghatározások szerint:

  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)

Személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogainak vagy visszavonási jogának gyakorlásához, vagy bármilyen kétség vagy panasz előterjesztéséhez forduljon hozzánk a dpo@euronetworldwide.com e-mail címen a 15. szakaszban meghatározott utasításokat követve.

Tájékoztatjuk Önt, hogy vannak olyan lehetőségek, amelyekkel korlátozhatja személyes adatainak meghatározott kezelési célú felhasználását vagy közzétételét.

A kérelmének kézhezvételétől számítva legfeljebb 5 napon belül válaszolunk Önnek (a személyes adatainak törlésével és frissítésével kapcsolatos kérések esetén), vagy legfeljebb 10 napon belül (a személyes adataihoz való hozzáférésre vonatkozó kérelem esetén) ).

15. Értesítés mexikói lakosoknak

Ria México, amelynek székhelye a 27. szakaszban megjelölt adatvédelmi és személyes adatok védelmével kapcsolatos értesítések meghallgatása és fogadása, valamint a Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares (a "mexikói törvény") és szabályzatának megfelelően, és Útmutató, a jelen Adatkezelési Tájékoztatót a személyes adatok gyűjtése előtt, a jogszerűség, a hozzájárulás, a tájékoztatás, a minőség, a cél, a hűség alapelveinek szigorú betartásával, felhasználói vagy érintetti minőségükben potenciális felhasználói számára elérhetővé teszi, a mexikói törvény által megkövetelt arányosság és felelősség.

A Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito 81-A Bis. cikke értelmében a szolgáltatások pénzátutalói minőségében történő nyújtása céljából Ria México személyes adatokat gyűjt, ha van ilyen, a pontban említett jogalapoknak megfelelően. 1. szakaszában, valamint az alábbi célokkal összefüggésben:

  • Ellenőrizze, hogy a Ria México részére benyújtott szavazási hitelesítő okiratban szereplő személyes adatok megegyeznek-e az Instituto Nacional Electoral nyilvántartásában szereplőkkel.
  • Ellenőrizze, hogy a Ria México részére biztosított CURP-adatok megegyeznek-e a Registro Nacional de Población-ban regisztrált adatokkal.

Ezen túlmenően, és szükség esetén a Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito 95a. cikkében említett általános rendelkezések 4. és 4a. Ugyanezen törvény (a "Rendelések") értelmében a Ria México jogilag köteles információkat szerezni az Ön földrajzi helyzetéről, valamint hang- és arcképének felvételeit annak érdekében, hogy felhasználóit vagy potenciális felhasználóit nem személyes módon azonosítsa, valamint a Rendelkezések által előírt kérelemben elérhető külön űrlapon részletesen kifejtett egyéb releváns adatok beszerzésére. Az ilyen információkat mindig az Ön hozzájárulása alapján dolgozzuk fel.

Önnek a következő jogai vannak („ARCO jogok”):

  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 9 (Tiltakozás joga)

Hasonlóképpen jogosult arra is, hogy a törvény által megengedett mértékben korlátozza vagy visszavonja a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását. Bármely ARCO-jogának gyakorlásához, hozzájárulásának visszavonásához, vagy személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos kérdések vagy panaszok benyújtásához forduljon hozzánk a dpo@euronetworldwide.com e-mail címen a 15. szakaszban található utasításokat követve.

Legkésőbb a kérelmének kézhezvételétől számított 20 napon belül válaszolunk Önnek, és legkésőbb 15 munkanapon belül lép hatályba, miután a válaszról értesítettük.

16. Figyelmeztetés chilei lakosoknak

A törvény értelmében Önt a következő jogok illetik meg ("ARCO jogok"):

  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 9 (Tiltakozás joga)

Hasonlóképpen jogában áll bármikor visszavonni a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását, amennyiben azt a törvény lehetővé teszi. ARCO-jogainak vagy visszavonási jogának gyakorlásához, illetve személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos kérdés vagy panasz előterjesztéséhez forduljon hozzánk a dpo@euronetworldwide.com e-mail címen a 15. szakaszban meghatározott utasításokat követve.

Tájékoztatjuk Önt, hogy vannak olyan lehetőségek, amelyek korlátozhatják személyes adatainak meghatározott kezelési célú felhasználását vagy közzétételét.

A kérés beérkezésének napjától számítva legfeljebb 2 napon belül válaszolunk.

17. Figyelmeztetés malajziai lakosoknak

A 2010. évi személyes adatok védelméről szóló törvény (a továbbiakban: PDPA) értelmében az ügyfelek a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 1. szakaszában meghatározott bármely célból megadhatják nekünk személyes adataikat. Ha személyes adatait bármilyen további célból kezelnénk, erről előzetesen tájékoztatjuk, vagy kifejezett hozzájárulását kérjük.

A 15. pontban foglalt jogait bármikor gyakorolhatja. Ön visszavonhatja hozzájárulását is, kivéve, ha az adatkezelési tevékenység bármely jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy szolgáltatásunk biztosításához szükséges. Ön tiltakozhat a feldolgozás ellen is, ha úgy ítéli meg, hogy az ilyen feldolgozási tevékenység kárt vagy fájdalmat okozhat Önnek.

Attól a naptól kezdve, hogy megkaptuk kérelmét, legfeljebb 21 napon belül válaszolunk Önnek.

A PDPA feltételeivel összhangban a RIA jogosult díjat felszámítani bármely adathozzáférési kérelem feldolgozásáért.

18. Értesítés új-zélandi lakosoknak

Minden Új-Zélandon élő személy számára a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogai a következők:

  • 1 (Tudni való jog)
  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 7 (Feldolgozás korlátozásának joga)

A fent felsorolt jogok gyakorlásához Ön köteles eleget tenni a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 15. pontjában meghatározott kötelezettségeknek.

A kérés beérkezésének napjától számítva legfeljebb 20 napon belül válaszolunk.

19. Értesítés az ausztrál lakosoknak

Ausztrália összes lakosa számára az Ön személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogai a következők:

  • 1 (Tudni való jog)
  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 7 (Feldolgozás korlátozásának joga)

Azt is megkérheti tőlünk, hogy magyarázzuk el adatkezelési szabályzatunkat és gyakorlatunkat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

A kérésének kézhezvételétől számítva legfeljebb 30 napon belül válaszolunk Önnek.

Személyes adatainak feldolgozása során meg kell osztanunk Személyes adatait az alábbiak szerint:

20. Figyelmeztetés indiai lakosoknak

Minden indiai lakos számára a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban gyakorolható jogok a 15. szakaszban felsorolt jogok. Felhívjuk figyelmét, hogy bármely jogának gyakorlásához a 15. szakaszban foglalt utasításokat kell követnie.

Gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát, valamint azt a jogát, hogy ne legyen alávetve olyan joghatásokat kiváltó automatizált döntéshozatalnak, mint például a profilalkotás, ha az ilyen profilalkotás nem szükséges szolgáltatásaink nyújtásához.

A kérésének kézhezvételétől számítva legfeljebb 30 napon belül válaszolunk Önnek.

21. Cégeink szolgáltatás szerint

Az adatkezelő az alábbi cégek által képviselt RIA, országtól és szolgáltatástól függően:

Pénzátutalási szolgáltatások

22. Cégeink szolgáltatás szerint

Az adatkezelő az alábbi cégek által képviselt Ria, országtól és szolgáltatástól függően:

Kérelmet bármikor benyújthat adatvédelmi tisztviselőnknek a következő címre küldött e-mailben: dpo@euronetworldwide.com.

Ország Kapcsolatba lépő cég (ellenőr) Elérhetőségeit

Egyesült Királyság

Euronet Payment Services Ltd.

Part 7th Floor, North Block, 55 Baker Street, London, Egyesült Királyság, W1U 7EU

Európa (digitális és mobil)

Ria Litvánia UA

Ukmergės g. 126, LT-08100, Vilnius, Litvánia

Európa ügynökök

Ria Fizetési Intézmény EP SAU

Calle Cantabria 2, Planta 2 Alcobendas 28120 Madrid España

Lengyelország

Euronet Polska Sp. állatkert

Ul. Inflancka 4c, Varsó, Lengyelország 00-189

Svájc

Ria Financial Services GmbH

Langstrasse 192, Zürich, Svájc 8005

Egyesült Államok

Continental Exchange Solutions, Inc.

7000 Village Dr. Ste 200, Buena Park, CA 90621, USA

Puerto Rico

Ria Financial Services Puerto Rico, Inc.

c/o Fast Solutions, LLC, Citi Tower 252 Ponce de Leon Avenue, Floor 20 SAN JUAN, PR 00918

Kanada

Ria Telecommunications of Canada Inc

MZ400-1000 RUE De la Gauchetière O Montreal Québec H3B0A2 Kanada

Mexikó

Ria México Payment Solutions, S. de RL de CV

Av. Anillo Vial Fray Junipero Serra 21260, PAD-7 Piso 1, Querétaro, Querétaro México CP 76147

Chile

Ria Chile Servicios Financieros SPA

Av. Libertador Bernardo O' Higgins 1449, Torre 4 Oficina No. 1502 Santiago, Chile

Argentína

EURONET PAYMENT SERVICES LIMITED
Sucursal de sociedad extranjera

Place de Cornavin 14-16, Genf - 1201

pulyka

Ria Törökország Ödeme Kuruluşu A.Ş.

Şirket Merkezi: Büyükdere Cad. No: 193 Plaza 193 Kat:2 34394 Levent Şişli/İSTANBUL MERSİS No: 0735085750500016

Malaysia

IME M SDN BHD

Unit 38-02, 38. szint, Q Sentral 2A, Jalan Sten Sentral 2, Kuala Lumpur Sentral, 50470, Kuala Lumpur, Malajzia

Szingapúr

Ria Financial Services Singapore PTE. KFT.

152 Beach Road #19-01/02, Gateway East, Szingapúr 189721

Fülöp-szigetek

Ria Money Transfer, INC.

38th Floor, Philamlife Tower, 8767 Paseo De Roxas, Makati City, Fülöp-szigetek

Ausztrália

Ria Money Transfer, INC.

1. szint, 75 Castlereagh St. Sydney, NSW. 2000

Új Zéland

Ria Money Transfer, INC.

4. szint, 32 Mahuhu Crescent, Auckland, 1010, Új-Zéland

*Az EGT-régió (Európai Gazdasági Térség) országai: Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország és Svédország.