Globális adatvédelmi közlemény

2023. Szeptember

Ez az adatvédelmi nyilatkozat („ Adatvédelmi nyilatkozat”) elmagyarázza, hogyan dolgozzuk fel személyes adatait („ Személyes adatok”), miközben Ön szolgáltatásainkat használja, beleértve azt is, amikor webhelyünket vagy mobilalkalmazásunkat („ Webhely/Alkalmazás”) böngészi, vagy tranzakciót hajt végre velünk. , vagy keresse fel üzleteinket (együttesen: „ Szolgáltatások”), akár vásárlóként, akár látogatóként és/vagy Webhelyünk/Alkalmazásunk felhasználójaként, vagy bármilyen módon kapcsolatba lép velünk (együttesen „ Ön”, „ az Ön” vagy „ felhasználók”). Ebben az Adatvédelmi közleményben azt is leírjuk, hogy az Ön személyes adatait megosztjuk-e más felekkel, és milyen mechanizmusokat alkalmazunk az Ön adatainak védelmére.

Javasoljuk, hogy rendszeresen tekintse át ezt az Adatvédelmi közleményt, és ellenőrizze a webhelyet/alkalmazást a frissítésekért. A jelen Adatvédelmi közlemény frissítéseit a Webhelyünkön/alkalmazásunkon tesszük közzé, és a velünk való kapcsolattartás folytatásával Ön elfogadja ezt az Adatvédelmi közleményt és minden jövőbeni módosítást.

Ahol a helyi törvények megkövetelik, hogy ebben az adatvédelmi közleményben további részleteket is szerepeltessenek, ezek az információk az alábbi Regionális adatvédelmi közlemények részben szerepelnek.

Tartalom Regionális közlemények

Milyen személyes adatokat gyűjtünk és miért?
Csalásmegelőzés
Jogos érdek
Mennyi ideig őrzi meg Ria a személyes adatokat?
A Ria kiad személyes adatokat?
Kiskorúak
Adatbiztonság
Profilalkotás és automatizált döntéshozatal
Marketing és reklámozás
A személyes adatokra vonatkozó jogok leírása
Adatvédelmi panaszok
Cégeink szolgáltatás szerint

Értesítés az Egyesült Államok fogyasztói számára (CCPA)
Tájékoztatás európai (EGT) lakosok számára
Figyelmeztetés az Egyesült Királyság lakosai számára
Értesítés az argentin lakosoknak
Figyelmeztetés a mexikói lakosoknak
Figyelmeztetés chilei lakosoknak
Figyelmeztetés a malajziai lakosoknak
Értesítés új-zélandi lakosoknak
Értesítés az ausztrál lakosoknak
Figyelmeztetés az indiai rezidenseknek

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Hogyan léphetek kapcsolatba a céggel az adataimmal kapcsolatban? Kérésre vagy konzultációra a következőket teheti:

Kik vagyunk mi? Mi vagyunk a Ria, az Euronet Worldwide vállalatcsoport tagja.

Milyen típusú személyes adatokat gyűjtenek? Csak azokat a Személyes adatokat gyűjtjük, amelyek a Szolgáltatás nyújtásához és a vonatkozó jogszabályok betartásához szükségesek.

Miért gyűjt a Ria személyes adatokat? Személyes adatokat meghatározott szerződéses és jogi célokra gyűjtünk. Az Ön hozzájárulásával további célokra is gyűjtünk adatokat.

Mennyi ideig őrzi meg Ria a személyes adatokat? A Személyes adatokat csak addig őrizzük meg, ameddig szükséges, vagy ameddig a vonatkozó jogszabályok előírják.

Kivel osztunk meg személyes adatokat? A személyes adatokat megosztjuk az Euronet csoport más vállalataival, jogi hatóságokkal és partnerekkel, ha ez szükséges a szabályozási követelmények vagy szerződéses kötelezettségek teljesítéséhez.

Hol tárolja a Ria a személyes adatokat? A személyes adatokat biztonságos helyen tároljuk, szigorú biztonsági intézkedések betartásával. Ha személyes adatokat más helyekre kell továbbítanunk, minden szükséges intézkedést megteszünk a jogi kötelezettségek teljesítése és a megfelelő szintű biztonság biztosítása érdekében.

Milyen jogai vannak a személyes adatokhoz? Attól függően, hogy Ön hol él, a vonatkozó jogszabályok értelmében jogosultak lehetnek személyes adataira vonatkozóan. A személyes adatokkal kapcsolatos általános jogok leírása az alábbi 15. szakaszban található.

1. Milyen személyes adatokat gyűjtünk és miért?

Az alábbiakban felsoroljuk a Személyes adatok gyűjtésének kategóriáit, forrásait és okait. Ha a személyes adatok gyűjtése az Ön hozzájárulásán alapul, Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását. A Ria nem „elad” és nem „oszt meg” Személyes adatokat, ahogyan ezeket a feltételeket a vonatkozó törvények határozzák meg. A személyes adatokat addig őrizzük meg, ameddig ésszerűen szükséges a Szolgáltatások biztosításához és jogi kötelezettségeink teljesítéséhez.

Ha kérdései vagy aggályai vannak személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban, bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a dpo@euronetworldwide.com címen.

A Ria a következő forrásokból gyűjt személyes adatokat

  • Közvetlenül tőled közvetlen interakciókon és formákon keresztül.
  • Internetes webhelyek az Ön interakcióira vonatkozó passzív információgyűjtésen keresztül, beleértve az oldalra leadott kattintásokat, az eltöltött időt vagy más automatikusan gyűjtött metaadatokat.
  • Reklámhálózatok, közösségi média szolgáltatások.
  • Internet szolgáltatók; Operációs rendszerek és platformok.
  • Adatelemző szolgáltatók.
  • Kormányzati adatbázisok.
  • Szolgáltatók.

1.1 A személyes adatok típusai

a. Azonosítók vagy azonosító adatok

Az Öntől gyűjtött Személyes adatok magukban foglalhatják a nevet, e-mail-címet, telefon- és/vagy faxszámot, lakó- és/vagy üzleti címet és egyéb elérhetőségi adatokat („Elérhetőségi adatok”), címet, születési dátumot, nemet, képeket, videókat vagy aláírás.

Szükség esetén az azonosító adatokat csak a leírt célokra használjuk fel.

A feldolgozás célja Jogi alap

A Szolgáltatások elvégzésére/nyújtására.

Szerződésbeli kötelezettség

Az ügyfélszolgálat biztosítása és az ügyfelek utasításainak rögzítése érdekében figyelemmel kísérjük és rögzítjük (automatikus eszközökkel vagy átiratokkal) az Önnel folytatott telefonhívásainkat, e-mailjeinket és chat-beszélgetéseinket. E hívások átiratát használjuk a nekünk adott utasítások megerősítésére.

Szerződésbeli kötelezettség
Jogos érdek

A fiók(ok) kezelésére (azaz: regisztrációs, adminisztrációs, karbantartási és szervizfiókok).

Szerződés előtti/szerződéses kötelezettség

Reklám és marketing biztosítása.

Beleegyezés
Szerződésbeli kötelezettség

Az Ön viselkedésének mérése és értékelése automatizált feldolgozás segítségével, hogy személyre szabottabb szolgáltatást nyújthasson Önnek.

Beleegyezés

Az Ön részvétele rendezvényeken vagy ajándéktárgyakban: Ön részt vehet az általunk szervezett eseményeken vagy egy adott nyereményjátékon.

Beleegyezés

Az iratkezeléssel kapcsolatos törvényi kötelezettségeink teljesítése érdekében levelezést, beleértve az e-maileket, faxokat és bármilyen elektronikus kommunikációt, az ügyfél fiókjának nyilvántartásával együtt vezetünk. Ügyfélszolgálati leveleket és egyéb kommunikációt is tartunk köztünk és az Euronet csoport bármely vállalata, valamint partnereink és beszállítóink között.

Jogi kötelezettség

Nagyon korlátozott körülmények között hitelellenőrzést kell végezni az egyén személyazonosságának igazolása érdekében a KYC szolgáltatások nyújtására irányuló tevékenységek részeként.

Jogi kötelezettség
Beleegyezés

b. Pénzügyi részletek és szakmai vagy foglalkoztatással kapcsolatos információk

Személyes pénzügyi adatait gyűjtjük, amikor regisztrál a Szolgáltatásaink használatára. Pénzügyi adatokat gyűjtünk, például bankszámlaadatokat, pénzügyi kimutatásokat, az átutalás okát, foglalkozást (szakmai vagy foglalkoztatással kapcsolatos információk) vagy egyéb dokumentumokat, amelyek bemutatják az átutalni kívánt pénzeszközök forrását (hasonlóan a fizetési bizonylatokhoz), annak érdekében, hogy szolgáltatásainkkal.

A feldolgozás célja Jogi alap

Szolgáltatások nyújtása/teljesítése

Szerződésbeli kötelezettség

Pénzmosás elleni

Jogi kötelezettség

A terrorizmus finanszírozása és a bűnözés elleni tevékenység

Jogi kötelezettség

Az ügyfél fiók(ok) kezelésére

Szerződésbeli kötelezettség

Nagyon korlátozott körülmények között hitelvizsgálat elvégzése a Szolgáltatások nyújtása érdekében

Jogos érdek

Az ügyfél személyazonosságának ellenőrzéséhez (azaz KYC: további információkért kattintson ide)

Jogi kötelezettség

A Ria soha nem fogja kérni, hogy fizetési adatait (azaz hitel-/bankkártya-adatokat) közvetlenül egy alkalmazottnak vagy ügynöknek adja meg. Ha fizetési információra van szükség, a Ria felkéri az ügyfelet, hogy az adatokat közvetlenül a fizetésfeldolgozó rendszerbe írja be.

Ha bármilyen kérdése van az Ön pénzügyi adatainak Ria általi feldolgozásával kapcsolatban, itt felveheti velünk a kapcsolatot.

c. Viselkedési és műszaki információk

IP-cím, internet vagy más hasonló hálózat, böngészési vagy keresési tevékenység, viselkedési információk (hogy megértsük, hogyan viselkedik termékeink és szolgáltatásaink használata közben), böngésző típusa és verziója, időzóna beállítása, képernyőfelbontás beállításai, böngésző beépülő modulok típusai és verziók, operációs rendszer és platform.

Cookie-szabályzatunk itt érhető el

A feldolgozás célja Jogi alap

Elemzések végzése a webhelyünk és szolgáltatásaink használatának mérésére, beleértve a látogatások számát, a Webhelyen/alkalmazásban eltöltött átlagos időt, a megtekintett oldalakat, az oldal interakciós adatait (például görgetés, kattintások és egérmutatások) stb., és hogy javítsuk az Ön számára kínált tartalmat.

Jogos érdek

A Szolgáltatás minőségének ellenőrzésére vagy fenntartására, valamint a Szolgáltatás javítására, frissítésére vagy javítására irányuló tevékenységek elvégzése, beleértve a Webhely/Alkalmazás adminisztrálását és a belső műveleteket, beleértve a hibaelhárítást, adatelemzést, tesztelést, kutatási, statisztikai és felmérési célokat. .

Beleegyezés
Jogos érdek

Webhelyünk/alkalmazásunk biztonságának biztosításában.

Beleegyezés
Jogos érdek

Reklámozás és marketing biztosítása, beleértve az e-mailjeink hatásának mérését.

Beleegyezés

A Szolgáltatások nyújtása, beleértve a tranzakció lebonyolítását.

Szerződésbeli kötelezettség

d. Helyinformáció vagy földrajzi helyadatok

A Szolgáltatásaink használata során információkat gyűjthetünk az Ön tartózkodási helyéről.

A feldolgozás célja Jogi alap

A Szolgáltatások ügyfeleink számára a tartózkodási helyükhöz kapcsolódó személyre szabott élmény biztosítása az Alkalmazásban, például a helyi pénznem megjelenítése az adott helyen.

Beleegyezés
Jogi kötelezettség

A Szolgáltatás nyújtása, beleértve az eszköz helyének használatát a közeli helyek azonosítására az átvétel és a leadás céljából

Beleegyezés

e. Audio és videó megfigyelés

Kép-, videó- és hang-/hangfelvétel.

A feldolgozás célja Jogi alap

Szolgáltatásaink biztonságának megőrzése érdekében CCTV-t használhatunk a vásárlók biztonságának biztosítására üzleteinkben vagy irodáinkban.

Jogos érdek

f. Tranzakciós adatok

Személyes adatokat gyűjtünk, például a kedvezményezett adatait, bankszámla adatait, kapcsolattartási adatait, a pénzküldési célállomást és a banki beállításokat. A helyi szabályozástól függően olyan adatokat gyűjtünk, mint a foglalkozás (szakmai vagy foglalkoztatással kapcsolatos információk), a kedvezményezettel való kapcsolat, az átutalás oka és a pénzforrás bizonyítására szolgáló további dokumentumok.

A feldolgozás célja Jogi alap

A Szolgáltatások nyújtása, beleértve a tranzakció lebonyolítását.

Szerződésbeli kötelezettség

Egy tranzakcióval kapcsolatos megfelelési célból.

Jogi kötelezettség

g. Érzékeny személyes adatok

Ha feltétlenül szükséges, érzékeny vagy különleges kategóriájú Személyes Adatokat („Érzékeny Személyes Adatok”) gyűjthetünk a Szolgáltatások nyújtása és jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében. Az Érzékeny Személyes Adatok alábbi kategóriáit gyűjthetjük: egyedi azonosító biometrikus adatok vagy azonosítók (azaz arcszkennelési geometria és származtatott információk); kormányzati azonosítók (pl. jogosítvány, állami személyazonosító kártya vagy útlevélszám); egészségügyi információ. Amennyiben a vonatkozó jogszabályok előírják, Érzékeny Személyes Adatainak feldolgozása előtt megkapjuk az Ön hozzájárulását, vagy lehetőséget biztosítunk Önnek a leiratkozásra. Nem „értékesítünk” vagy „osztunk meg” Érzékeny Személyes Adatokat, ahogyan ezeket a feltételeket a vonatkozó jogszabályok határozzák meg. Érzékeny személyes adatokat csak a vonatkozó jogszabályok által megengedett célokra használunk és adunk ki. Az érzékeny személyes adatokat addig őrizzük meg, ameddig ésszerűen szükséges a Szolgáltatások biztosításához és jogi kötelezettségeink teljesítéséhez.

Érzékeny személyes adatok feldolgozásának célja Jogi alap

A jogi kötelezettségek teljesítése érdekében, beleértve a KYC célokat is.

Jogi kötelezettség
Közérdek

Biztonsági és csalásmegelőzési okokból az Ön személyazonosságának ellenőrzése Szolgáltatásaink használata közben.

További adatokért kattintson ide.

Jogi kötelezettség az olyan joghatóságok számára, mint az Európai Unió.

Hozzájárulás azokhoz a joghatóságokhoz, ahol hozzájárulás szükséges.

Az Öntől gyűjtött Személyes adatok a Szolgáltatásaink kínálatának országától függően változhatnak. Előfordulhat, hogy nem minden fent leírt adatkategória vonatkozik Önre. Ha bármilyen kérdése van személyes adatai feldolgozásával kapcsolatban, forduljon hozzánk a dpo@euronetworldwide.com címen.

h. Nem azonosítható adatok

Amikor csak lehetséges, olyan adatokat használunk fel, ahol Ön közvetlenül nem azonosítható (például anonim demográfiai és használati adatok), nem pedig személyes adatokat („nem azonosítható adatok”). Ezeket a nem azonosítható adatokat felhasználhatjuk belső folyamataink vagy szolgáltatásaink fejlesztésére, további értesítés nélkül.

Az összesített adatokat többféle célra felhasználhatjuk, beleértve Szolgáltatásaink elemzését, értékelését és fejlesztését.

i. Az eszköz jellemzői

Az alkalmazás használata során, valamint a használat, a funkciók és az Ön által nyújtott élmény fokozása érdekében, amikor az alkalmazást használja, szükségünk lehet bizonyos további információkhoz és készülék funkcióihoz, például a névjegyzékhez. Az ilyen információkhoz való hozzáférés előtt engedélyt kérünk. Az eszköz ezen funkcióinak felhasználásával megszerzett adatok csak az Ön eszközén lesznek tárolva, soha a szerverünkön vagy máshol.

Dönthet úgy, hogy hozzáadja névjegyei adatait, ha összekapcsolja névjegyeit az eszközéről vagy a közösségi hálózati fiókokból az alkalmazásunkkal. Ha úgy dönt, hogy megosztja velünk névjegyeit, akkor az Ön utasításainak megfelelően hozzáférünk és tároljuk a névjegyek adatait az alkalmazásunkban, hogy megkönnyítsük a pénzküldést szeretteinek. Tudjon meg többet arról, hogyan gyűjtünk adatokat a névjegyeiről, hogyan használjuk fel ezeket az információkat, valamint az Ön számára elérhető vezérlőkről.

j. Névjegylista

Ha engedélyezi az alkalmazás számára, hogy hozzáférjen eszköze címjegyzékéhez, az alkalmazás feltölti a nevüket és telefonszámukat az alkalmazáson belüli névjegyzékbe. Így, miután kiválasztotta a kedvezményezettet, kiválaszthat valakit a névjegylistájáról anélkül, hogy minden adatát számjegyenként kellene megadnia.

Amint fentebb említettük, csak addig fogunk hozzáférni az eszköz névjegyzékéhez, ha kifejezett beleegyezését adja. Hozzáférést biztosíthat nekünk a regisztrációs folyamat során, vagy a fiók létrehozása után bármikor a beállításoknál.

Ha azután, hogy engedélyezte az alkalmazás számára, hogy hozzáférjen a névjegylistájához, megváltozik a véleménye, mindig eltávolíthatja a névjegyzékét az alkalmazásból. Ne feledje, hogy az Ön kapcsolatfelvételi adatainak importált listája soha nem hagyja el telefonját, és soha nem tároljuk az adatok másolatát a szervereinken.

1.1 Biometrikus adatok és e-KYC

Jogilag kötelesek vagyunk ellenőrizni személyazonosságát az e-KYC (elektronikus Ismerje meg Ügyfelet) néven ismert eljáráson keresztül, hogy kizárólagosan azonosítsuk Önt, és megelőzzük a pénzmosást, a terrorizmus finanszírozását és a csalási konstrukciókat, ahogy azt a pénzmosás elleni jogszabályok előírják. Érvényes fényképes személyazonosító okmányt, videófelvételt és/vagy szelfit kérünk majd a bejelentkezés során, amikor a Ria mobilalkalmazásban vagy webes alkalmazásban regisztrál a Ria online szolgáltatásaira. Ezeket közvetlenül szolgáltatóink platformjain kell megadnia.

Ez a folyamat és információ segít azonosítani a gyanús tevékenységeket. Ez azt is lehetővé teszi számunkra, hogy jobb szolgáltatást nyújtsunk Önnek.

A szelfi, videofelvétel (ha kérik) és a származtatott adatok, például az arcszkennelési sablon biometrikus adatnak vagy biometrikus információnak minősülhetnek a működésünk szerinti joghatóság helyi jogszabályai szerint. Attól függően, hogy melyik országban él, beleegyezését kérhetjük biometrikus adatainak megadásához. Ha megtagadja a hozzájárulását biometrikus adatainak gyűjtéséhez, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, hogy egy alternatív módszerrel támogassák a személyazonosság-ellenőrzési folyamatot. Az elérhetőséget itt találod.

A biometrikus adatokat szerződéses kötelezettségek alapján megosztjuk szolgáltatóinkkal. Sem a Ria, sem szolgáltatóink nem adják el, nem adják bérbe vagy kereskednek az Ön biometrikus adataival. Az ezekhez az adatokhoz hozzáféréssel rendelkező szolgáltatók szerződésben kötelesek betartani a biztonsági előírásokat annak érdekében, hogy az Ön biometrikus adatai biztonságban legyenek, és hogy a szolgáltató az adatokat semmilyen más célra ne használja fel. Ez magában foglalja annak megakadályozását, hogy illetéktelen felek hozzáférjenek az ilyen adatokhoz.

A vonatkozó adatvédelmi jogszabályok értelmében az Ön személyes adataival kapcsolatos adatvédelmi jogai kiterjednek a biometrikus adatokra is, beleértve az adatokhoz való hozzáférés jogát is. Kérjük, olvassa el a jelen Adatvédelmi nyilatkozat „Milyen jogaim” című szakaszát az adatvédelmi jogok felsorolásához.

Ha bármilyen kérdése van az e-KYC folyamatunkkal és a biometrikus adatainak használatával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a dpo@euronetworldwide.com címen.

Ha bármely üzletünkben használja Szolgáltatásainkat, a KYC folyamat eltérő lesz, és az ügynök vagy bármely munkatársunk megbizonyosodik arról, hogy az Ön által megadott azonosító megegyezik az Ön személyazonosságával.

Ha üzleteinkben vagy bármely ügynöknél használja aláírási tömbjeinket, csak az aláírásának az aláírástömbön szereplő képét gyűjtjük, Öntől nem gyűjtünk biometrikus adatokat.

1.3 Kedvezményezett személyes adatai

Ha Ön kedvezményezett, személyes adatait ügyfeleinktől gyűjtjük, mivel Ön elengedhetetlen a Ria és ügyfelünk közötti szerződés teljesítéséhez. Ön az az alany, aki hasznot húz az ügyfelünk által kezdeményezett fizetési tranzakcióból.

Az Önről megszerezhető személyes adatok típusai a következők:

  • Azonosító személyes adatok (az 1. szakasznak megfelelően)
  • Tranzakciós adatok (az 1. szakasznak megfelelően)
  • Pénzügyi adatok (az 1. szakasznak megfelelően)

A kedvezményezett személyes adatai kezelésének jogalapja az ügyfelünkkel fennálló szerződéses jogviszonyunkkal kapcsolatos kötelezettségeink teljesítéséhez fűződő jogos érdekünk.

A kedvezményezett személyes adatait csak a megfelelő átutalási szolgáltatás azonosítása érdekében kezeljük, és semmilyen más célra nem használjuk fel. Ugyanazokat a biztonsági intézkedéseket alkalmazzák a kedvezményezettek és az ügyfelek személyes adatainak védelme érdekében.

Ha bármilyen kérdése van személyes adatainak, mint kedvezményezettnek a feldolgozásával kapcsolatban, felveheti velünk a kapcsolatot a dpo@euronetworldwide.com címen.

1.4 Más felektől gyűjtött személyes adatok

Személyes adatait más forrásokból is beszerezhetjük, például nyilvános nyilvántartási forrásokból (szövetségi, állami vagy helyi önkormányzati szervezetek) annak érdekében, hogy megfeleljünk a helyi szabályozásnak, és biztosítsuk a KYC-mechanizmusunk pontosságát, valamint azt, hogy a legbiztonságosabb szolgáltatást tudjuk nyújtani Önnek.

A harmadik felektől gyűjtött személyes adatokat csak meghatározott célokra dolgozzuk fel, mint például:

  • Azonosítási célok: Ellenőrizhetjük harmadik feleinkkel az Ön által nekünk megadott személyes adatokat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az Ön személyazonossága megegyezik az Ön által nekünk megadott adatokkal. Ezen adatkezelés jogalapja a mi jogi kötelezettségünk és jogos érdekünk.

Ha harmadik féltől kapott további adatot dolgozunk fel, a lehető leghamarabb értesítjük Önt, és ha a vonatkozó jogszabályok megkövetelik, megkapjuk az Ön hozzájárulását.

1.5 A személyes adatok pontossága

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az Ön személyes adatait pontosak és naprakészek legyenek. Ésszerű lépéseket teszünk személyes adatai pontosságának biztosítására azáltal, hogy biztosítjuk a legfrissebb hozzánk beérkezett személyes adatok pontos rögzítését, és amikor szükségesnek ítéljük, rendszeres ellenőrzéseket végzünk, és kérjük, hogy frissítse személyes adatait. Időről időre e-mailt küldhetünk Önnek, amelyben megkérjük, hogy erősítse meg és/vagy frissítse személyes adatait. Ez a közlés jogos érdekünkön és jogi kötelezettségünkön alapul, hogy pontos és naprakész információkat tartsunk fenn.

Ha észreveszi, hogy személyes adatai nem pontosak, kérheti az adatok helyesbítését vagy frissítését a dpo@euronetworldwide.com címre küldött e-mailben.

1.6 Gépi tanulás

A gépi tanulás használatának egyik elsődleges célja a Rián belül a pénzmosás elleni jogszabályok által megkövetelt digitális e-KYC ellenőrzési folyamat támogatása.

Az Ön által feltöltött biometrikus adatokat elemezzük annak érdekében, hogy javaslatot tegyenek arra vonatkozóan, hogy a Ria Services szolgáltatásra regisztrálni kívánó személy megegyezik-e az azonosítási dokumentációban szereplő személyekkel. A technológia beszkenneli a képeket, lefordítja számítógépes nyelvre, azaz sablonokra, és összehasonlítja őket egymással és más képek adatbázisával. A technológia jóváhagyja vagy elutasítja a képeket, mint ugyanarról a személyről készült képeket.

2. A csalás megelőzése

A Ria saját gépi tanulási modelleket is kifejlesztett, hogy támogassa általános szabályozási megfelelési erőfeszítéseit, például a tranzakciós csalások azonosítását. Ez az elemzés annak biztosítására szolgál, hogy biztosítani tudjuk Önnek a kért szolgáltatásokat, és megfeleljünk jogi követelményeinknek a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzése érdekében.

A folyamat magában foglalja a tranzakciós adatok elemzését és értékek hozzárendelését a konkrét információkhoz. Ezeket az értékeket a rendszer ezután összesíti, és átadja a gépi tanulási modellnek, hogy megállapítsa, valószínű-e a tranzakció csalás.

A gépi tanulási folyamatunk során megszerzett összes információt csak az itt leírt célokra használjuk fel, és soha nem használjuk fel semmilyen más célra, és nem érinti az Ön jogait és szabadságait.

Az Euronet gépi tanulási technológiájának használatával kapcsolatos további információkért forduljon az Euronet adatvédelmi tisztviselőjéhez a dpo@euronetworldwide.com címen.

3. Jogos érdek

Amikor az Ön személyes adatait jogos érdekeink érvényesítésére használjuk fel, mindent megteszünk annak érdekében, hogy érdekeinket az Önével egyeztetjük, hogy az Ön személyes adatait csak a vonatkozó jogszabályok által megengedett módon használjuk fel, vagy ha az ne érintse hátrányosan az Ön jogait. Az ügyfelek kérésre tájékoztatást kérhetnek bármely jogos érdeken alapuló adatkezelésről.

4. Mennyi ideig őrzi meg Ria a személyes adatokat?

A személyes adatokat addig tároljuk, ameddig az az igényelt Szolgáltatások nyújtásához és a vonatkozó jogi, számviteli vagy jelentési kötelezettségek teljesítéséhez szükséges. A megőrzési időszakot az alkalmazandó követelmények és kötelezettségek alapján határozzák meg, amelyek magukban foglalhatják:

  • Jogi és szabályozási követelmények: Személyes adatait addig tároljuk, ameddig az összes jogi kötelezettségünk teljesítéséhez szükséges, ideértve korlátozás nélkül a kereskedelmi, adózási és pénzmosás elleni törvényeket és rendelkezéseket. Bár az Ön személyes adatait csak a törvényi kötelezettségek teljesítése céljából tároljuk, az Ön személyes adatait úgy korlátozzuk, hogy azokat más célra ne lehessen felhasználni. Bár korlátozott, csak szükség esetén férhet hozzá Személyes adataihoz. Amikor törlési kérelmet kapunk, személyes adatait jogi kötelezettségeinknek megfelelően is kezeljük.
  • Ügyfélszolgálat és szerződéses jogviszony (ügyfélkapcsolat intézése, panaszkezelés stb.): Személyes adatait mindaddig megőrizzük, amíg ügyfelünk marad. Amint szerződéses kapcsolatunkat lezártnak tekintjük, korlátozzuk az adatait, hogy azokat csak a fent kifejtett jogi kötelezettségek teljesítése érdekében tegyük hozzáférhetővé.
  • Marketing: Személyes adatait marketing célból mindaddig kezeljük, amíg Ön nem kérte leiratkozásunkat a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 11. szakasza szerint, vagy amíg tudomásunkra nem jut, hogy Önt már nem érdekli, vagy hogy adatai nem pontos.

5. A Ria kiad személyes adatokat?

A Ria által üzleti célból vagy jogi kötelezettségek teljesítése céljából történő személyes adatok nyilvánosságra hozatala az alábbiakban található:

5.1 Euronet csoport

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Videó megfigyelő
Tranzakciós adatok
Pénzügyi részletek
Viselkedési és műszaki adatok

Személyes adatait az Euronet és az Euronet Group leányvállalatai felé adjuk ki leányvállalataink mindennapi üzleti céljaira és a csoport kötelezettségeinek való megfelelésre.

Az Euronet, az Euronet csoporthoz tartozó társaság vagy bármely vagyontárgy értékesítése, felvásárlása, egyesülése vagy átszervezése eredményeként az ügyfelek személyes adatait harmadik félnek továbbíthatjuk. Ennek során ésszerű lépéseket teszünk annak biztosítására, hogy adataik megfelelő védelmet kapjanak.

Jogi kötelezettség
Szerződésbeli kötelezettség

5.2 Harmadik fél szolgáltatók*

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Biometrikus adatok
Pénzügyi részletek

Adatelemző és azonosító hitelesítési szolgáltatóknak megfelelőség-ellenőrzési (e-KYC) és csalásmegelőzési szolgáltatások elvégzésére.

Jogi kötelezettség
Beleegyezés

Elérhetőségeit
Tranzakciós adatok

Ügynökeinknek és tudósítóinknak a Szolgáltatások biztosítására.

Jogos érdek
Jogi kötelezettség
Beleegyezés

Elérhetőségeit
Viselkedési és műszaki adatok

Hirdetőknek vagy reklámhálózatoknak és közösségi média cégeknek, hogy személyre szabottan elhelyezett hirdetéseket helyezzenek el a digitális szolgáltatásokban és alkalmazkodjanak a fogyasztói preferenciákhoz.

Beleegyezés
Szerződéses
Kötelezettség

*A „harmadik fél szolgáltatók” jogi jelentése és listája az Ön országától függően változhat. A dpo@euronetworldwide.com e-mail címen kaphat további információt arról, hogy mely szolgáltatók férhetnek hozzá, és miért férnek hozzá az Ön személyes adataihoz.

5.3 Jogi és szabályozó hatóságok

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Videó megfigyelő
Tranzakciós adatok
Pénzügyi részletek

Előfordulhat, hogy személyes adatait (beleértve a fent leírt érzékeny személyes adatokat is) fel kell tárnunk, ha azt egy jogi hatóság kéri. Személyes adatait megoszthatjuk jogi hatóságokkal annak érdekében, hogy érvényesítsük vagy alkalmazzuk Általános Szerződési Feltételeinket vagy bármely más, Önnel kötött megállapodásunkat vagy egyetértésünket.

Jogi kötelezettség
Szerződésbeli kötelezettség

5.4 Stratégiai partnerek

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Tranzakciós adatok
Pénzügyi részletek

Személyes adatait szükség esetén megosztjuk stratégiai partnereinkkel annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat biztosíthassuk Önnek.

Jogi kötelezettség

5.5 Szakmai partnerek

Személyes adatok típusai Célja Jogi alap

Azonosító adatok
Videó megfigyelő
Tranzakciós adatok
Pénzügyi részletek

Személyes adatait megosztjuk tanácsadókkal, jogászokkal, tanácsadókkal, könyvvizsgálókkal vagy könyvelőkkel annak érdekében, hogy eleget tegyünk jogi kötelezettségeinknek, és biztosítsuk Szolgáltatásainkat, valamint szerződéses kötelezettségeinket és legjobb gyakorlatainkat.

Jogos érdek

6. Kiskorúak

Nem nyújtunk Szolgáltatásokat közvetlenül 18 év alatti gyermekeknek, és nem gyűjtjük proaktívan személyes adataikat. Ha Ön 18 éven aluli, kérjük, ne használja a Webhelyet/Alkalmazást vagy az Ajánlatokat, és ne ossza meg velünk Személyes adatait. Ha megtudja, hogy 18 évnél fiatalabb személy jogellenesen szolgáltatott nekünk személyes adatokat, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a dpo@euronetworldwide.com címen.

7. Adatbiztonság

Elkötelezettek vagyunk az Ön személyes adatainak védelme mellett, és kereskedelmileg ésszerű és megfelelő biztosítékokat vezettünk be az Ön által ránk bízott információk elvesztésének, visszaéléseinek és megváltoztatásának megakadályozására. A Ria-nál mindig arra törekszünk, hogy az Ön személyes adatait a legjobb nemzetközi gyakorlattal összhangban megfelelően védjük. Fenntartjuk az adatbiztonság iránti elkötelezettségünket azáltal, hogy megfelelő fizikai, elektronikus és kezelési intézkedéseket vezetünk be az Ön személyes adatainak védelme és védelme érdekében.

Rendszereink illegális hozzáféréstől való megóvása érdekében biztonságos, élvonalbeli fizikai és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, amelyeket folyamatosan fejlesztünk a legmagasabb szintű biztonság biztosítása érdekében, összhangban a legjobb nemzetközi gyakorlatokkal és költséghatékonysággal. Minden Személyes Adatot biztonságos helyen tárolunk, tűzfalak és más kifinomult biztonsági mechanizmusok által védett helyen, korlátozott adminisztratív hozzáféréssel.

Azok a személyzet, akik hozzáférnek az Ön személyes adataihoz, valamint a személyes adataival kapcsolatos feldolgozási tevékenységekhez, szerződésben kötelesek az Ön adatait bizalmasan kezelni, és be kell tartaniuk a szervezetünkben alkalmazott adatvédelmi szabályzatot.

Célunk a legmagasabb szintű adatvédelem elérése azáltal, hogy ipari szabványnak megfelelő intézkedéseket fogadunk el az Ön magánéletének védelme érdekében.

8. Profilalkotás és automatizált döntéshozatal

Kifejezett megállapodás esetén személyre szabott tájékoztatást nyújtunk termékeinkről és szolgáltatásainkról. Adatelemzést vállalunk annak érdekében, hogy megfelelő kommunikációt és reklámokat célozhassunk meg Önhöz, ideértve a meghívásokat olyan exkluzív ügyfélrendezvényekre, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik, valamint olyan termékeket és szolgáltatásokat ajánlunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy megfelelőek lehetnek az Ön számára.

Egyes esetekben automatizált döntéshozatalt és profilalkotást alkalmazunk, ha azt jogszabály lehetővé teszi és a szerződés teljesítéséhez szükséges. Például az átutalási szolgáltatások automatikus engedélyezése. A profilalkotás és az automatizált döntéshozatal jogalapja a jogos érdek.

Automatizált döntéseket hozunk olyan folyamatokban is, mint például a tranzakciófigyelés a csalás elleni küzdelem érdekében, a pénzmosás terrorizmus finanszírozásának és a pénzügyi szolgáltatások megelőzésével kapcsolatos törvényi előírásoknak megfelelően. Lakóhelyétől függően Ön kérheti, hogy ne vonatkozzon rá teljesen automatizált döntéshozatal, ideértve a profilalkotást is, ha az ilyen döntésnek joghatásai vannak, vagy Önt hasonlóan jelentős mértékben érinti. Ez a jog nem érvényesülhet, ha a döntéshozatal az Önnel való megállapodás megkötéséhez vagy teljesítéséhez szükséges, ha a döntéshozatalt a vonatkozó adatvédelmi törvények lehetővé teszik, vagy az Ön kifejezett hozzájárulását megkaptuk.

9. Marketing és reklám

Harmadik fél hirdetők olyan hirdetéseket biztosítanak, amelyek megjelennek a webhelyünkön, az alkalmazásunkban vagy a szolgáltatásainkban máshol. A harmadik fél hirdetői nem férhetnek hozzá az ügyfeleink által közvetlenül nekünk adott információkhoz. A hirdetők általában cookie-kra vagy más web-/alkalmazás-alapú mechanizmusokra hagyatkoznak, hogy felmérjék, mely hirdetések lehetnek érdekesek az Ön számára. Az Ön beleegyezése nélkül nem helyezünk el „célzási sütiket”, illetve nem engedélyezzük a „célzást” és a „helyszínt” a rendszerében.

Ha hozzájárult ahhoz, hogy elfogadta a célzási sütiket a webhelyen vagy engedélyezte a célzást az alkalmazásban, akkor ehhez harmadik feleket vehetünk igénybe (remarketing és hasonló közönség funkciók). A cookie-k beállításainak módosításával itt leiratkozhat a hirdetésről.

Harmadik felekre nem vonatkozik adatvédelmi nyilatkozatunk. A közleményeik adatvédelmi szabályzatának megértéséhez keresse fel a harmadik fél webhelyét. A Cookie-szabályzatunkban megtalálja az összes harmadik felet, amely cookie-kat használhat a célzáshoz.

Időről időre felvehetjük Önnel a kapcsolatot (szükség szerint e-mailben, SMS-ben, levélben vagy telefonon, az Ön konkrét utasításai szerint), és amikor Ön hozzájárult ahhoz, hogy célzott marketinget biztosítsunk Szolgáltatásainkkal és/vagy termékeinkkel kapcsolatban.

9.1 Miért kapna elektronikus kommunikációt?

Attól függően, hogy melyik országban tartózkodik, marketingkommunikációkat fog kapni, ha felhatalmazta számunkra személyes adatainak e célból történő feldolgozását. Ez azt jelenti, hogy feliratkozott a regisztrációs folyamat során, vagy bármikor profilja beállítások részében.

Akkor is küldhetünk Önnek elektronikus kommunikációt marketing célból, ha szerződéses kötelezettsége van velünk, vagyis amikor éppen használja Szolgáltatásainkat, vagy ha nem kérte kifejezetten, hogy ne kapja meg az említett marketingkommunikációt.

Mindig tájékoztatni fogjuk Önt, és gondoskodunk arról, hogy Szolgáltatásaink használata vagy akár a regisztrációs folyamat során minden szükséges információ birtokában legyen annak érdekében, hogy tudatában legyen annak, hogy személyes adatait az adott célra felhasználhatjuk, és Ön a regisztrációs folyamat vagy Szolgáltatásaink használata során lehetőséget kapunk arra, hogy kifejezetten kijelentse, hogy nem kíván ilyen marketingkommunikációt kapni. Ezekben az esetekben eltávolítjuk Önt a listánkról, és nem kap semmilyen frissítést, amely az Ön érdeklődésére számot tarthat szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban. Bármikor visszairatkozhat.

9.2 Hogyan lehet leiratkozni?

Hozzájárulását bármikor visszavonhatja az alábbi mechanizmusok valamelyikével:

  • Nyissa meg profilját, és frissítse marketingbeállításait.
  • Használja a leiratkozási hivatkozást, amelyet bármely kommunikációnk során kap.
  • E-mail küldésével a dpo@euronetworldwide.com címre.

Ha bármilyen további kérdése van személyes adatainak marketingcélú felhasználásával kapcsolatban, és/vagy szeretne marketingkommunikációt kapni, küldjön egy e-mailt a dpo@euronetworldwide.com címre is.

9.3 Ria Rewards program

Ha úgy döntött, hogy beiratkozik Ria Rewards programunkba (ahol elérhető), akkor az Ön személyes adatait az alábbiak szerint dolgozzuk fel:

a. Azonosító adatok

Ez magában foglalhatja a nevet, beosztást, lakó- és/vagy üzleti címet, e-mail-címet, telefon- és/vagy faxszámot és egyéb elérhetőségi adatokat, születési dátumot, nemet, képeket, aláírást, útlevél-/vízumadatokat, hangfelvételt és hivatalos hitelesítő adatokat.

Csak a feltétlenül szükséges azonosító adatokat használjuk fel az alábbiakban leírt célokra.

Személyes adatai kezelésének oka Személyes adatai használatának jogalapja

Szolgáltatásnyújtás.

Szerződésbeli kötelezettség

Ügyfélszolgálat: Figyeljük és rögzítjük (automatikus eszközökkel vagy átiratokkal) az ügyfeleinkkel folytatott telefonhívásainkat, e-mailjeinket és chat-beszélgetéseinket. E hívások átiratát fogjuk felhasználni az Ön által megadott utasítások megerősítésére.

Szerződésbeli kötelezettség
Jogos érdek

Ügyfeleink számláinak kezelése (regisztráció és ügyintézés).

Szerződés előtti/szerződéses kötelezettség

Eszközökhöz és információkhoz való hozzáférés kérése: Előfordulhat, hogy ügyfeleink hozzáférhetnek bizonyos, az Alkalmazásban elérhetővé tett eszközökhöz és információkhoz, mielőtt vagy azt követően döntenek, hogy regisztrálni kívánnak szolgáltatásaink használatára, beleértve a deviza- és fizetési szolgáltatásunkat.

Szerződéskötést megelőző/ Szerződéses kötelezettség

Levelezés, beleértve az e-maileket, faxokat és bármilyen elektronikus kommunikációt, valamint a fiókjuk nyilvántartását. Ügyfélszolgálati leveleket és egyéb kommunikációt is tartunk köztünk és az Euronet csoport bármely vállalata, valamint partnereink és beszállítóink között.

Jogos érdek
Szerződésbeli kötelezettség

b. Tranzakciós adatok

Személyes adatokat gyűjtünk, mint például az Ön által küldött pénzösszeg és a pénzküldés helye, hogy biztosítsuk Önnek a megfelelő pontokat a Ria Rewards programhoz.

Személyes adatai kezelésének oka Személyes adatai használatának jogalapja

A megfelelő pontok biztosítása érdekében

Szerződésbeli kötelezettség

Felveheti a kapcsolatot a Ria Rewards Programmal a Rewards programból való kilépéshez, gyanús vagy jogosulatlan fióktevékenység bejelentéséhez, illetve személyes választásának megváltoztatásához vagy kijavításához.

Felveheti a kapcsolatot a Ria Rewards programmal a 1800 882 077 ingyenes telefonszámunkon normál munkaidőben, vagy e-mailben a riarewards@riamoneytransfer.com címen. Vezetékes és vezetékes telefonról ingyenes a hívás. A mobiltelefonról történő hívás azonban a mobiltelefon-szolgáltatótól függően díjat számíthat fel.

Folyamatosan tájékoztatjuk Önt, amint a Ria Rewards elérhető lesz az Ön országában.

10. A személyes adatokhoz fűződő jogok ismertetése

Élethelyétől függően az Ön személyes adatokhoz való joga a vonatkozó jogszabályok értelmében a következőket foglalhatja magában:

  1. Tudáshoz való jog: joga van tudni, hogy milyen személyes adatokat gyűjtenek, értékesítenek vagy osztanak meg, és kivel.
  2. Hozzáférés joga: joga van hozzáférést kérni személyes adatainak másolatához.
  3. A pontatlanságok kijavításához való jog: joga van kérni a személyes adatok pontatlanságainak kijavítását.
  4. Törlési jog: bizonyos feltételek fennállása esetén kérheti személyes adatainak törlését.
  5. Leiratkozási jogok:
    1. A személyes adatok célzott reklámozás céljából történő kezelésétől való leiratkozás joga.
    2. Az Érzékeny Személyes Adatok feldolgozása alóli leiratkozás joga.
    3. A személyes adatok profilalkotás céljából történő kezeléséből való kilépés joga olyan döntések előmozdítása érdekében, amelyek az Érintettre nézve jogi vagy hasonlóan jelentős hatással járnak.
  6. Az érzékeny személyes adatok felhasználásának és közzétételének kifejezetten engedélyezett célokra való korlátozásának joga.
  7. Az adatkezelés korlátozásához való jog: az adatkezelés korlátozásának joga bizonyos feltételek fennállása esetén.
  8. Adathordozhatósághoz való jog: jogosult a személyes adatokat tagolt, széles körben használt és géppel olvasható formátumban megkapni, valamint joga van arra, hogy bizonyos feltételek mellett a Személyes adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.
  9. Tiltakozáshoz való jog: a személyes adatok kezelése ellen tiltakozás joga (azaz direkt marketing célból).
  10. Automatizált egyéni döntéshozatalhoz kapcsolódó jogok: az a jog, hogy ne vonatkozzanak rájuk olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely az egyénre nézve jogi vagy ahhoz hasonlóan jelentős hatást vált ki.
  11. A megtorlás tilalma: a vállalkozás nem alkalmazhat hátrányos megkülönböztetést a magánszemélyekkel szemben a személyes adatokhoz való jogának gyakorlása miatt.

Kérelmére a lehető leghamarabb és a hatályos jogszabályokban meghatározott határidőn belül válaszolunk.

Az alkalmazandó jogokért tekintse meg az alábbi Regionális adatvédelmi nyilatkozatot.

Bármely jogának gyakorlásához e-mailt kell küldenie a dpo@euronetworldwide.com címre. Az Ön személyes adatainak védelme és a biztonság megőrzése érdekében megtesszük a szükséges lépéseket személyazonosságának igazolására, és kérhetjük, hogy adjon meg egyéb adatokat, mielőtt hozzáférést biztosítunk személyes adataihoz, vagy bármilyen Személyes adat módosítását kezdeményeznénk. Szükség esetén nem áll módunkban válaszolni kérésére, ha nem áll rendelkezésünkre személyi igazolványának másolata vagy bármely érvényes, személyazonosságát igazoló okmány.

Ügyeljen arra, hogy bizonyos jogok üzleti szükségletek vagy jogi kötelezettségek miatt nem érvényesíthetők a Szolgáltatás nyújtása során. Az Ön jogai korlátozhatók más jogi kötelezettségek, például a pénzmosás elleni küzdelem, a szerződéses és megfelelési kötelezettségek teljesítése érdekében. Annak ellenére, hogy a fent említett jogok és/vagy az Ön joghatóságától függően esetlegesen megillető további jogok gyakorlása során mindig válaszolni fog Önre. Ha joga nem érvényesíthető, mindig megfelelő magyarázatot kap.

11. Adatvédelmi panaszok

Ha panasza van személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban, forduljon hozzánk a dpo@euronetworldwide.com címen.

Az alkalmazandó adatvédelmi törvénytől függően Önnek jogában áll panaszt benyújtani egy adatvédelmi hatósághoz vagy más szabályozó testülethez, ha úgy gondolja, hogy nem tettük el a jelen Adatvédelmi nyilatkozat vagy a vonatkozó jogszabályok szerinti kötelezettségeinket:

12. Regionális adatvédelmi nyilatkozatok

12.1 Figyelmeztetés az Egyesült Államok fogyasztói számára

Ezt a közleményt az egyesült államokbeli fogyasztóknak és vásárlóknak (beleértve a korábbi vásárlókat is) adják, hogy megfeleljenek a szövetségi Gramm-Leach-Bliley törvény ("GLBA") követelményeinek, ahol alkalmazható, a "nem nyilvános személyes adatok" gyűjtésével, közzétételével és védelmével kapcsolatban. információ” („NPI”) a GLBA által meghatározottak szerint. A jelen közlemény alkalmazásában az NPI egy magánszemélyről szóló, személyazonosításra alkalmas információt jelent, amelyet a Ria mint pénzügyi intézmény a GLBA értelmében gyűjt a Ria pénzügyi termék vagy szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban, kivéve, ha az információt jogszerűen nyilvánosan hozzáférhetővé teszik. A Ria által gyűjtött NPI a következőket tartalmazhatja:

  • információk, amelyeket egy magánszemély ad Riának, hogy pénzügyi terméket vagy szolgáltatást kapjon.
  • információk, amelyeket a Ria egy magánszemélyről a Ria pénzügyi termékeit vagy szolgáltatásait érintő tranzakcióból szerez meg (azaz, hogy a magánszemély a Ria ügyfele/fogyasztója, számlaszámok, fizetési előzmények stb.); vagy
  • információ, amelyet Ria egy magánszemélyről pénzügyi termék vagy szolgáltatás nyújtása kapcsán kap (azaz fogyasztói jelentésből vagy bírósági jegyzőkönyvből származó információ).

A Ria által begyűjthető NPI-kategóriákat jelen Adatvédelmi közlemény 1. szakasza sorolja fel.

A Ria által közzétehető NPI-kategóriákat jelen Adatvédelmi közlemény 9. szakasza sorolja fel.

A kapcsolt vállalkozások és nem kapcsolt harmadik felek kategóriáit, amelyekkel az NPI-t nyilvánosságra hozzák, vagy a jövőben nyilvánosságra hozhatják, jelen Adatvédelmi közlemény 9. szakasza sorolja fel. Ha a Ria a GLBA-ban foglalt kivételek értelmében nyilvánosságra hozza az NPI-t nem kapcsolt harmadik feleknek, minden ilyen közzététel a törvény által megengedett módon történik. A „nem kapcsolt harmadik fél” bármely személy, kivéve a pénzügyi intézmény kapcsolt vállalkozását, vagy olyan személyt, akit egy pénzügyi intézmény és egy olyan társaság közösen foglalkoztat, amely nem az intézmény kapcsolt vállalkozása.

A nyilvánosságra hozott információk kategóriáit és az Adatvédelmi Szabályzat közös marketing/szolgáltatói kivételével kinek a jelen Adatvédelmi Tájékoztató 9. pontja sorolja fel.

Ha az NPI-t felfedhetik nem kapcsolt harmadik felek számára, és ez a közzététel nem esik a GLBA szerinti adatvédelmi szabály egyetlen kivételének hatálya alá sem, a fogyasztóknak és az ügyfeleknek jogukban áll lemondani ezekről a közzétételekről, és egy leiratkozási mechanizmus a fogyasztó vagy az ügyfél rendelkezésére kell bocsátani.

A Ria Euronet Group és leányvállalatai közötti információmegosztásáról szóló értesítést jelen Adatvédelmi közlemény 9. szakasza tartalmazza, a Fair Credit Reporting Act értelmében.

A Ria NPI titkosságának és biztonságának védelmére vonatkozó irányelveit és gyakorlatait jelen Adatvédelmi közlemény 11. szakasza tartalmazza.

Kaliforniai fogyasztók

A kaliforniai fogyasztói adatvédelmi törvénynek megfelelően a kaliforniai lakosok a következő jogokat gyakorolhatják:

  • 1 (Tudni való jog)
  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 5 (A személyes adatok értékesítéséből vagy megosztásából való leiratkozás joga kontextusokon átívelő viselkedésalapú reklámozási célokra)
  • 6 (Az érzékeny személyes adatok felhasználásának és közzétételének kifejezetten engedélyezett célokra való korlátozásának joga)
  • 11. (A megtorlás tilalma a leiratkozást vagy más jogok gyakorlását követően)

12.2 Tájékoztatás európai (EGT) lakosok számára

Az általános adatvédelmi rendelettel (GDPR) összhangban és a fenti 15. pontban foglalt jogokon túl a Gazdasági Európai Térség (EGT) minden lakosa gyakorolhatja az alábbi jogokat:

  • (Hozzáférés joga)
  • (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • (Törlési jog)
  • (Feldolgozás korlátozásának joga)
  • (Az adathordozhatósághoz való jog)
  • (Tiltakozás joga)
  • (Az automatizált egyéni döntéshozatalhoz kapcsolódó jogok)

A fent felsorolt jogok bármelyikének gyakorlásához be kell tartania a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 15. pontjában meghatározott kötelezettségeket.

A kérésének kézhezvételétől számítva legfeljebb 30 napon belül válaszolunk Önnek, hacsak nem kérnek hosszabbítást.

Személyes adatainak feldolgozása során meg kell osztanunk Személyes adatait az alábbiak szerint:

Az adatok típusai Célja Jogi alap Befogadó

Azonosító adatok
Pénzügyi adat
Tranzakciós adatok

A szolgáltatás nyújtása a Ria alkalmazásban

Jogi kötelezettség

Litván Bank (Centrolink)

Azonosító adatok
Pénzügyi adat
Tranzakciós adatok

A szolgáltatás nyújtása a Ria alkalmazásban

Jogi kötelezettség

PLAIS

Azonosító adatok
Pénzügyi adat
Tranzakciós adatok

A szolgáltatás nyújtása a Ria alkalmazásban

Jogi kötelezettség

SERC

12.3 Figyelmeztetés az Egyesült Királyság lakosai számára

Az Egyesült Királyság általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) és a 2018-as adatvédelmi törvénynek megfelelően az Egyesült Királyság minden lakosa gyakorolhatja a következő jogokat:

  • (Hozzáférés joga)
  • (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • (Törlési jog)
  • (Feldolgozás korlátozásának joga)
  • (Az adathordozhatósághoz való jog)
  • (Tiltakozás joga)
  • (Az automatizált egyéni döntéshozatalhoz kapcsolódó jogok)

A fent felsorolt jogok bármelyikének gyakorlásához be kell tartania a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 15. pontjában meghatározott kötelezettségeket.

12.4 Figyelmeztetés argentin lakosok számára

A Ley de Protección de Datos Personales 25.326 törvény értelmében Önt a következő jogok illetik meg a fenti 15. szakaszban szereplő meghatározások szerint:

  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)

Személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogainak vagy visszavonási jogának gyakorlásához, vagy bármilyen kétség vagy panasz előterjesztéséhez forduljon hozzánk a dpo@euronetworlwide.com e-mail címen a 15. szakaszban meghatározott utasításokat követve.

Tájékoztatjuk Önt, hogy vannak olyan lehetőségek, amelyekkel korlátozhatja személyes adatainak meghatározott kezelési célú felhasználását vagy közzétételét.

A kérelmének kézhezvételétől számítva legfeljebb 5 napon belül válaszolunk Önnek (a személyes adatainak törlésével és frissítésével kapcsolatos kérések esetén), vagy legfeljebb 10 napon belül (a személyes adataihoz való hozzáférésre vonatkozó kérelem esetén) ).

12.5 Figyelmeztetés mexikói lakosoknak

Ria México, amelynek székhelye a 27. szakaszban megjelölt adatvédelmi és személyes adatok védelmével kapcsolatos értesítések meghallgatása és fogadása, valamint a Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares (a "mexikói törvény") és szabályzatának megfelelően, és Útmutató, a jelen Adatkezelési Tájékoztatót a személyes adatok gyűjtése előtt, a jogszerűség, a hozzájárulás, a tájékoztatás, a minőség, a cél, a hűség alapelveinek szigorú betartásával, felhasználói vagy érintetti minőségükben potenciális felhasználói számára elérhetővé teszi, a mexikói törvény által megkövetelt arányosság és felelősség.

A Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito 81-A Bis. cikke értelmében a szolgáltatások pénzátutalói minőségében történő nyújtása céljából Ria México személyes adatokat gyűjt, ha van ilyen, a pontban említett jogalapoknak megfelelően. 1. szakaszában, valamint az alábbi célokkal összefüggésben:

  1. Ellenőrizze, hogy a Ria México részére benyújtott szavazási hitelesítő okiratban szereplő személyes adatok megegyeznek-e az Instituto Nacional Electoral nyilvántartásában szereplőkkel.
  2. Ellenőrizze, hogy a Ria México részére megadott CURP-adatok megegyeznek-e a Registro Nacional de Población-ban regisztrált adatokkal.

Ezen túlmenően, és szükség esetén a Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito 95a. cikkében említett általános rendelkezések 4. és 4a. Ugyanezen törvény (a "Rendelések") értelmében a Ria México jogilag köteles információkat szerezni az Ön földrajzi helyzetéről, valamint hang- és arcképének felvételeit annak érdekében, hogy felhasználóit vagy potenciális felhasználóit nem személyes módon azonosítsa, valamint a Rendelkezések által előírt kérelemben elérhető külön űrlapon részletesen kifejtett egyéb releváns adatok beszerzésére. Az ilyen információkat mindig az Ön hozzájárulása alapján dolgozzuk fel.

Ön a következő jogokkal rendelkezik ("ARCO jogok"):

  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 9 (Tiltakozás joga)

Hasonlóképpen jogosult arra is, hogy a törvény által megengedett mértékben korlátozza vagy visszavonja a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását. Bármely ARCO-jogának gyakorlásához, hozzájárulásának visszavonásához, illetve személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos kérdések vagy panaszok benyújtásához forduljon hozzánk a dpo@euronetworlwide.com e-mail címen a 15. szakaszban található utasításokat követve.

Legkésőbb a kérelmének kézhezvételétől számított 20 napon belül válaszolunk Önnek, és legkésőbb 15 munkanapon belül lép hatályba, miután a válaszról értesítettük.

12.6 Figyelmeztetés chilei lakosoknak

A törvény értelmében Önt a következő jogok illetik meg ("ARCO jogok"):

  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 9 (Tiltakozás joga)

Hasonlóképpen, Önnek jogában áll bármikor visszavonni a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását, amennyiben azt a törvény lehetővé teszi. Az ARCO-hoz fűződő jogainak vagy visszavonási jogának gyakorlásához, illetve személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos kérdés vagy panasz előterjesztéséhez forduljon hozzánk a po@euronetworlwide.com e-mail címen a 15. szakaszban meghatározott utasításokat követve.

Tájékoztatjuk Önt, hogy vannak olyan lehetőségek, amelyek korlátozhatják személyes adatainak meghatározott kezelési célú felhasználását vagy közzétételét.

A kérés beérkezésének napjától számítva legfeljebb 2 napon belül válaszolunk.

12.7 Figyelmeztetés a malajziai lakosoknak

A 2010. évi személyes adatok védelméről szóló törvény (a továbbiakban: PDPA) értelmében az ügyfelek a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 1. szakaszában meghatározott bármely célból megadhatják nekünk személyes adataikat. Ha személyes adatait bármilyen további célból kezelnénk, erről előzetesen tájékoztatjuk, vagy kifejezett hozzájárulását kérjük.

Bármikor gyakorolhatja a 15. szakaszban meghatározott jogait. Ön is visszavonhatja hozzájárulását, kivéve, ha az adatkezelési tevékenység valamely jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy szolgáltatásunk nyújtásához szükséges. Ön tiltakozhat a feldolgozás ellen is, ha úgy ítéli meg, hogy az ilyen feldolgozási tevékenység kárt vagy fájdalmat okozhat Önnek.

Attól a naptól kezdve, hogy megkaptuk kérelmét, legfeljebb 21 napon belül válaszolunk Önnek.

A PDPA feltételeinek megfelelően a Ria jogosult díjat felszámítani bármely adathozzáférési kérelem feldolgozásáért.

12.8 Figyelmeztetés új-zélandi lakosok számára

Minden Új-Zélandon élő személy számára a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogai a következők:

  • 1 (Tudni való jog)
  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 7 (Feldolgozás korlátozásának joga)

A fent felsorolt jogok bármelyikének gyakorlásához be kell tartania a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 15. pontjában meghatározott kötelezettségeket.

A kérés beérkezésének napjától számítva legfeljebb 20 napon belül válaszolunk.

12.9 Figyelmeztetés Ausztrália lakosai számára

Ausztrália összes lakosa számára az Ön személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogai a következők:

  • 1 (Tudni való jog)
  • 2 (Hozzáférés joga)
  • 3 (Jog a pontatlanságok kijavításához)
  • 4 (Törlési jog)
  • 7 (Feldolgozás korlátozásának joga)

Azt is megkérheti tőlünk, hogy magyarázzuk el adatkezelési szabályzatunkat és gyakorlatunkat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

A kérésének kézhezvételétől számítva legfeljebb 30 napon belül válaszolunk Önnek.

Személyes adatainak feldolgozása során meg kell osztanunk Személyes adatait az alábbiak szerint:

Az adatok típusai Célja Jogi alap Befogadó

Azonosító adatok

Személyazonosság-egyeztetési szolgáltatások nyújtása, amelyek segítik az Ön személyazonosságának ellenőrzését és védelmét

Beleegyezés

Ausztrál kormány – Belügyminisztérium

12.10 Értesítés indiai lakosoknak

Minden indiai lakos számára a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban gyakorolható jogok a 15. szakaszban felsorolt jogok. Felhívjuk figyelmét, hogy bármely jogának gyakorlásához követnie kell a 15. szakaszban foglalt utasításokat.

Gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát, valamint azt a jogát, hogy ne legyen alávetve olyan joghatásokat kiváltó automatizált döntéshozatalnak, mint például a profilalkotás, ha az ilyen profilalkotás nem szükséges szolgáltatásaink nyújtásához.

A kérésének kézhezvételétől számítva legfeljebb 30 napon belül válaszolunk Önnek.

13. Cégeink szolgáltatás szerint

Az adatkezelő az alábbi cégek által képviselt Ria, országtól és szolgáltatástól függően:

13.1 Pénzátutalási szolgáltatások

Ország Kapcsolatba lépő cég (ellenőr) Elérhetőségeit

Egyesült Királyság

Euronet Payment Services Ltd.

Part 7th Floor, North Block, 55 Baker Street, London, Egyesült Királyság, W1U 7EU

Európa (digitális és mobil)

Ria Litvánia UA

Ukmergės g. 126, LT-08100, Vilnius, Litvánia

Európa ügynökök

Ria Fizetési Intézmény EP SAU

Calle CantabRia 2, Planta 2 Alcobendas 28120 Madrid España

Lengyelország

Euronet Polska Sp. állatkert

Ul. Inflancka 4c, Varsó, Lengyelország 00-189

Svájc

Ria Financial Services GmbH

Langstrasse 192, Zürich, Svájc 8005

Egyesült Államok

Continental Exchange Solutions, Inc.

7000 Village Dr. Ste 200, Buena Park, CA 90621, USA

Puerto Rico

Ria Financial Services Puerto Rico, Inc.

c/o Fast Solutions, LLC, Citi Tower 252 Ponce de Leon Avenue, Floor 20 SAN JUAN, PR 00918

Kanada

Ria Telecommunications of Canada Inc

MZ400-1000 RUE De la Gauchetière O Montreal Québec H3B0A2 Kanada

Mexikó

Ria México Payment Solutions, S. de RL de CV

Av. Anillo Vial Fray Junipero Serra 21260, PAD-7 Piso 1, Querétaro, Querétaro México CP 76147

Chile

Ria Chile Servicios Financieros SPA

Av. Libertador Bernardo O' Higgins 1449, Torre 4 Oficina No. 1502 Santiago, Chile

Argentína

EURONET PAYMENT SERVICES LIMITED
Sucursal de sociedad extranjera

Place de Cornavin 14-16, Genf - 1201

pulyka

Ria Törökország Ödeme Kuruluşu A.Ş.

Şirket Merkezi: Büyükdere Cad. No: 193 Plaza 193 Kat:2 34394 Levent Şişli/İSTANBUL MERSİS No: 0735085750500016

Malaysia

IME M SDN BHD

Unit 38-02, 38. szint, Q Sentral 2A, Jalan Sten Sentral 2, Kuala Lumpur Sentral, 50470, Kuala Lumpur, Malajzia

Szingapúr

Ria Financial Services Singapore PTE. KFT.

152 Beach Road #19-01/02, Gateway East, Szingapúr 189721

Fülöp-szigetek

Ria Money Transfer, INC.

38th Floor, Philamlife Tower, 8767 Paseo De Roxas, Makati City, Fülöp-szigetek

Ausztrália

Ria Money Transfer, INC.

1. szint, 75 Castlereagh St. Sydney, NSW. 2000

Új Zéland

Ria Money Transfer, INC.

4. szint, 32 Mahuhu Crescent, Auckland, 1010, Új-Zéland

13.2 Ria üzletek és valutaváltási szolgáltatások.

Ország Kapcsolatba lépő cég (ellenőr) Elérhetőségeit

Olaszország

Ria Italia Srl unipersonale

Via Francesco Benaglia, n. 13 – Róma, 00153

Svájc

Ria Financial Services GmbH

Place de Cornavin 14-16, Genf - 1201 *** A cég bejegyzett címe Langstrasse 192, 8005 Zürich

Franciaország

Ria France SAS

Rue Joseph II, 36-38 - 1000 Bruxelles

Belgium

Ria Envia Belgium SPRL

ul. Inflancka 4c, 00-189 Warszawa

Németország

Ria Deutschland GmbH

Friedrichstr. 200 10117 Berlin

Svédország

Ria Financial Services Sweden AB

Armégatan 40, 5 tr 171 71 Solna

Norvégia

Ria Financial Services Norway AS

Skippergata 33, 0186 Oslo

Dánia

Ria Financial Services Denmark ApS

Nørre Voldgade 21, 1358 København K

Kérelmet bármikor benyújthat adatvédelmi tisztviselőnknek a következő címre küldött e-mailben: dpo@euronetworldwide.com.

Hogyan léphetek kapcsolatba a céggel az adataimmal kapcsolatban? Kérésre vagy konzultációra a következőket teheti: