Παγκόσμια σημείωση απορρήτου

Σεπτέμβριος 2023

Αυτή η σημείωση απορρήτου (« Σημείωση απορρήτου ») εξηγεί πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα (« Προσωπικά δεδομένα ») ενώ χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένης της περιήγησης στον ιστότοπό μας ή στην εφαρμογή για κινητά (« Ιστότοπος/Εφαρμογή »), όταν πραγματοποιείτε συναλλαγή μαζί μας , ή επισκεφθείτε τα καταστήματά μας (συλλογικά, « Υπηρεσίες ») , είτε ως πελάτης, επισκέπτης ή/και χρήστης του ιστότοπου/εφαρμογής μας, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορεί να αλληλεπιδράσετε μαζί μας (συλλογικά, « εσείς », « σας » ή « χρήστες »). Σε αυτήν τη Δήλωση Απορρήτου, περιγράφουμε επίσης εάν τα Προσωπικά Δεδομένα σας κοινοποιούνται σε άλλα μέρη και τους μηχανισμούς που έχουμε σε εφαρμογή για την προστασία των δεδομένων σας.

Σας ενθαρρύνουμε να ελέγχετε τακτικά αυτήν τη Σημείωση απορρήτου και να ελέγχετε τον ιστότοπο/την εφαρμογή για τυχόν ενημερώσεις. Οι ενημερώσεις αυτής της Σημείωσης Απορρήτου θα δημοσιεύονται στον Ιστότοπο/Εφαρμογή μας και, συνεχίζοντας να επικοινωνείτε μαζί μας, συμφωνείτε με αυτήν τη Δήλωση Απορρήτου και τυχόν μελλοντικές τροποποιήσεις.

Όπου η τοπική νομοθεσία απαιτεί τη συμπερίληψη πρόσθετων λεπτομερειών στην παρούσα Δήλωση Απορρήτου, τέτοιες πληροφορίες έχουν συμπεριληφθεί στην ενότητα Περιφερειακές Σημειώσεις Απορρήτου παρακάτω.

Περιεχόμενο Περιφερειακές Ανακοινώσεις

Ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγονται και γιατί;
Πρόληψη Απάτης
Έννομο συμφέρον
Πόσο καιρό διατηρεί η Ria Προσωπικά Δεδομένα;
Η Ria αποκαλύπτει Προσωπικά Δεδομένα;
Ανήλικοι
Ασφάλεια δεδομένων
Προφίλ και αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων
Μάρκετινγκ και διαφήμιση
Περιγραφή Δικαιωμάτων Προσωπικών Δεδομένων
Καταγγελίες απορρήτου
Οι εταιρείες μας ανά υπηρεσία

Ειδοποίηση για τους καταναλωτές των Ηνωμένων Πολιτειών (CCPA)
Ανακοίνωση για τους κατοίκους της Ευρώπης (ΕΟΧ).
Ειδοποίηση για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου
Ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Αργεντινής
Ειδοποίηση προς κατοίκους του Μεξικού
Ειδοποίηση για τους κατοίκους της Χιλής
Ειδοποίηση για τους κατοίκους της Μαλαισίας
Ειδοποίηση για τους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας
Ειδοποίηση για τους κατοίκους της Αυστραλίας
Ειδοποίηση για κατοίκους Ινδίας

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την εταιρεία σχετικά με τα Δεδομένα μου; Για να υποβάλετε αίτημα ή διαβούλευση, μπορείτε:

Ποιοι είμαστε? Είμαστε η Ria, μέλος του ομίλου εταιρειών Euronet Worldwide.

Τι είδους Προσωπικά Δεδομένα συλλέγονται; Συλλέγουμε μόνο τα Προσωπικά Δεδομένα που είναι απαραίτητα για να σας παρέχουμε την Υπηρεσία και να συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία.

Γιατί η Ria συλλέγει Προσωπικά Δεδομένα; Συλλέγουμε Προσωπικά Δεδομένα για συγκεκριμένους συμβατικούς και νομικούς σκοπούς. Με τη συγκατάθεσή σας, συλλέγουμε επίσης δεδομένα για πρόσθετους σκοπούς.

Πόσο καιρό διατηρεί η Ria Προσωπικά Δεδομένα; Διατηρούμε Προσωπικά Δεδομένα μόνο για όσο διάστημα απαιτείται ή όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Με ποιους μοιραζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα; Μοιραζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα με άλλες εταιρείες του Ομίλου Euronet, νομικές αρχές και συνεργάτες όπου είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση κανονιστικών απαιτήσεων ή συμβατικών δεσμεύσεων.

Πού αποθηκεύει η Ria Προσωπικά Δεδομένα; Αποθηκεύουμε Προσωπικά Δεδομένα σε ασφαλείς τοποθεσίες με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Εάν χρειαστεί να μεταφέρουμε Προσωπικά Δεδομένα σε άλλες τοποθεσίες, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις και τη διασφάλιση του κατάλληλου επιπέδου ασφάλειας.

Ποια είναι τα δικαιώματα Προσωπικών Δεδομένων σας; Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, ενδέχεται να έχετε δικαιώματα σε σχέση με τα Προσωπικά Δεδομένα σας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Μια περιγραφή των κοινών δικαιωμάτων Προσωπικών Δεδομένων παρατίθεται στην ενότητα 15 παρακάτω.

1. Ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγονται και γιατί;

Οι κατηγορίες, οι πηγές και ο λόγος συλλογής Προσωπικών Δεδομένων παρατίθενται παρακάτω. Όπου η συλλογή Προσωπικών Δεδομένων βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η Ria δεν «πουλάει» ή δεν θα «μοιράζεται» Προσωπικά Δεδομένα, όπως αυτοί οι όροι ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Διατηρούμε Προσωπικά Δεδομένα για όσο διάστημα είναι ευλόγως απαραίτητο για την παροχή των Υπηρεσιών και την εκπλήρωση των νομικών μας υποχρεώσεων.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή προβληματισμούς σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή στο dpo@euronetworldwide.com.

Η Ria συλλέγει Προσωπικά Δεδομένα από τις ακόλουθες πηγές

  • Απευθείας από εσάς μέσω άμεσων αλληλεπιδράσεων και μορφών.
  • Ιστότοποι στο Διαδίκτυο, μέσω παθητικής συλλογής πληροφοριών σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις σας, συμπεριλαμβανομένων των κλικ σε σελίδες, του χρόνου που αφιερώνετε ή άλλων μεταδεδομένων που συλλέγονται αυτόματα.
  • Διαφημιστικά δίκτυα, υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου· Λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες.
  • Πάροχοι ανάλυσης δεδομένων.
  • Κυβερνητικές βάσεις δεδομένων.
  • Πάροχοι υπηρεσιών.

1.1 Είδη Προσωπικών Δεδομένων

ένα. Αναγνωριστικά ή Δεδομένα Ταυτοποίησης

Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς ενδέχεται να περιλαμβάνουν όνομα, email, αριθμούς τηλεφώνου και/ή φαξ, διεύθυνση κατοικίας ή/και επιχείρησης και άλλα δεδομένα επικοινωνίας ("Στοιχεία επικοινωνίας"), τίτλος, ημερομηνία γέννησης, φύλο, εικόνες, βίντεο ή υπογραφή.

Όπου είναι απαραίτητο, τα δεδομένα αναγνώρισης χρησιμοποιούνται μόνο για τους περιγραφόμενους σκοπούς.

Σκοπός για Επεξεργασία Νομική βάση

Για την εκτέλεση/παροχή των Υπηρεσιών.

Συμβατική υποχρέωση

Για να παρέχουμε εξυπηρέτηση πελατών και να καταγράφουμε τις οδηγίες των πελατών, θα παρακολουθούμε και θα καταγράφουμε (μέσω αυτοματοποιημένων μέσων ή μεταγραφών) τις τηλεφωνικές μας κλήσεις, τα email και τις συνομιλίες μας μαζί σας. Θα χρησιμοποιήσουμε μεταγραφές αυτών των κλήσεων για να επιβεβαιώσουμε τις οδηγίες που μας παρέχονται.

Συμβατική υποχρέωση
Έννομο συμφέρον

Για να διαχειριστείτε τους λογαριασμούς σας (δηλαδή: λογαριασμοί εγγραφής, διαχείρισης, συντήρησης και σέρβις).

Προσυμβατική/Συμβατική υποχρέωση

Να παρέχει διαφήμιση και μάρκετινγκ.

Συγκατάθεση
Συμβατική υποχρέωση

Για να μετρήσετε και να αξιολογήσετε τη συμπεριφορά σας χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένη επεξεργασία για να σας παρέχουμε μια πιο εξατομικευμένη Υπηρεσία.

Συγκατάθεση

Η συμμετοχή σας σε εκδηλώσεις ή δώρα: Μπορεί να θέλετε να λάβετε μέρος σε εκδηλώσεις που διοργανώνουμε από εμάς ή σε ένα συγκεκριμένο δώρο.

Συγκατάθεση

Για την εκπλήρωση των νομικών μας υποχρεώσεων σχετικά με την τήρηση αρχείων, διατηρούμε αλληλογραφία, συμπεριλαμβανομένων των e-mail, φαξ και κάθε είδους ηλεκτρονικής επικοινωνίας, μαζί με τυχόν αρχεία του λογαριασμού του πελάτη. Διατηρούμε επίσης επιστολές εξυπηρέτησης πελατών και άλλες επικοινωνίες μεταξύ μας και οποιασδήποτε εταιρείας του Ομίλου Euronet καθώς και των συνεργατών και των προμηθευτών μας.

Νομική Υποχρέωση

Σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις, να εκτελέσετε πιστωτικό έλεγχο προκειμένου να επαληθεύσετε την ταυτότητα του ατόμου ως μέρος των δραστηριοτήτων της KYC για την παροχή των Υπηρεσιών.

Νομική υποχρέωση
Συγκατάθεση

σι. Οικονομικά στοιχεία και επαγγελματικές ή σχετιζόμενες με την απασχόληση πληροφορίες

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας οικονομικά δεδομένα κατά την εγγραφή σας για χρήση των Υπηρεσιών μας. Συλλέγουμε οικονομικά δεδομένα, όπως πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού, οικονομικές καταστάσεις, λόγο μεταφοράς, επάγγελμα (επαγγελματικές ή σχετιζόμενες με την απασχόληση πληροφορίες) ή άλλη τεκμηρίωση για να αποδείξουμε την πηγή των κεφαλαίων που θέλετε να μεταφέρετε (παρόμοια με τις αποδείξεις μισθού), προκειμένου να παρέχουμε σας με τις Υπηρεσίες μας.

Σκοπός για Επεξεργασία Νομική βάση

Παροχή/Απόδοση Υπηρεσιών

Συμβατική υποχρέωση

Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Νομική υποχρέωση

Αντιτρομοκρατική χρηματοδότηση και εγκληματική δραστηριότητα

Νομική υποχρέωση

Για τη διαχείριση των λογαριασμών του πελάτη

Συμβατική υποχρέωση

Σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις, να πραγματοποιήσετε πιστωτικό έλεγχο για την παροχή των Υπηρεσιών

Έννομο συμφέρον

Για να επαληθεύσετε την ταυτότητα του πελάτη (δηλαδή, KYC: για πρόσθετες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ)

Νομική υποχρέωση

Η Ria δεν θα σας ζητήσει ποτέ να παρέχετε τα στοιχεία πληρωμής σας (δηλ. στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας) απευθείας σε έναν υπάλληλο ή έναν πράκτορα. Όπου απαιτούνται στοιχεία πληρωμής, η Ria θα ζητήσει από τον πελάτη να εισαγάγει τις πληροφορίες απευθείας στο σύστημα επεξεργασίας πληρωμών.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των οικονομικών σας στοιχείων από τη Ria, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

ντο. Συμπεριφορικές και Τεχνικές Πληροφορίες

Διεύθυνση IP, Διαδίκτυο ή άλλο παρόμοιο δίκτυο, δραστηριότητα περιήγησης ή αναζήτησης, πληροφορίες συμπεριφοράς (για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε ενώ χρησιμοποιείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας), τύπος και έκδοση προγράμματος περιήγησης, ρύθμιση ζώνης ώρας, ρυθμίσεις ανάλυσης οθόνης, τύποι προσθήκης προγράμματος περιήγησης και εκδόσεις, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα.

Η Πολιτική μας για τα cookies είναι διαθέσιμη εδώ

Σκοπός για Επεξεργασία Νομική βάση

Για την εκτέλεση αναλυτικών στοιχείων για τη μέτρηση της χρήσης του ιστότοπου και των Υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού επισκέψεων, του μέσου χρόνου που αφιερώθηκε στον Ιστότοπο/Εφαρμογή, των σελίδων που προβλήθηκαν, των δεδομένων αλληλεπίδρασης σελίδων (όπως κύλιση, κλικ και ανάρτηση του ποντικιού) κ.λπ., και για να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Έννομο συμφέρον

Για την ανάληψη δραστηριοτήτων για την επαλήθευση ή τη διατήρηση της ποιότητας της Υπηρεσίας και τη βελτίωση, αναβάθμιση ή βελτίωση της Υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του Ιστότοπου/Εφαρμογής και για εσωτερικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης προβλημάτων, ανάλυσης δεδομένων, δοκιμών, έρευνας, στατιστικών και ερευνών .

Συγκατάθεση
Έννομο συμφέρον

Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ασφάλεια του ιστότοπου/της εφαρμογής μας.

Συγκατάθεση
Έννομο συμφέρον

Για την παροχή διαφημίσεων και μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης του αντίκτυπου των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας.

Συγκατάθεση

Για την παροχή των Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της διεκπεραίωσης της συναλλαγής.

Συμβατική υποχρέωση

ρε. Πληροφορίες τοποθεσίας ή δεδομένα γεωγραφικής θέσης

Ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας όταν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας.

Σκοπός για Επεξεργασία Νομική βάση

Για να παρέχουμε τις Υπηρεσίες στους πελάτες μας με μια προσαρμοσμένη εμπειρία στην εφαρμογή που σχετίζεται με την τοποθεσία τους, όπως η εμφάνιση του τοπικού νομίσματος στη σχετική τοποθεσία.

Συγκατάθεση
Νομική υποχρέωση

Για την παροχή της Υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης Τοποθεσίας συσκευής για τον εντοπισμό κοντινών τοποθεσιών για παραλαβή και παράδοση

Συγκατάθεση

μι. Παρακολούθηση ήχου και βίντεο

Εγγραφή εικόνας, βίντεο και ήχου/φωνής.

Σκοπός για Επεξεργασία Νομική βάση

Για να διατηρήσουμε την ασφάλεια των Υπηρεσιών μας, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε CCTV για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πελατών στα καταστήματα ή τα γραφεία μας.

Έννομο συμφέρον

φά. Στοιχεία Συναλλαγών

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα όπως τα στοιχεία του δικαιούχου, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, στοιχεία επικοινωνίας, τον προορισμό όπου στέλνετε χρήματα και τραπεζικές προτιμήσεις. Ανάλογα με τον τοπικό κανονισμό, συλλέγουμε λεπτομέρειες όπως το επάγγελμα (επαγγελματικές ή σχετικές με την απασχόληση πληροφορίες), η σχέση με τον δικαιούχο, ο λόγος μεταφοράς και πρόσθετα έγγραφα για να αποδείξουμε την πηγή των κεφαλαίων.

Σκοπός για Επεξεργασία Νομική βάση

Για την παροχή των Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης μιας συναλλαγής.

Συμβατική υποχρέωση

Για σκοπούς συμμόρφωσης που σχετίζονται με μια συναλλαγή.

Νομική υποχρέωση

σολ. Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα

Όταν είναι απολύτως απαραίτητο, ενδέχεται να συλλέξουμε ευαίσθητες ή ειδικές κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων («Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα») για να παρέχουμε τις Υπηρεσίες και να εκπληρώσουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις. Ενδέχεται να συλλέξουμε τις ακόλουθες κατηγορίες Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων: μοναδικές βιομετρικές πληροφορίες ή αναγνωριστικά ταυτοποίησης (δηλαδή, γεωμετρία σάρωσης προσώπου και παράγωγες πληροφορίες). κρατικά αναγνωριστικά (π.χ. άδεια οδήγησης, κρατική ταυτότητα ή αριθμός διαβατηρίου)· πληροφορίες για την υγεία. Όπου απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, θα λάβουμε τη συγκατάθεσή σας ή θα σας δώσουμε την ευκαιρία να εξαιρεθείτε πριν επεξεργαστούμε τα Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα σας. Δεν «πουλάμε» ούτε «μοιραζόμαστε» Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα, όπως αυτοί οι όροι ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Χρησιμοποιούμε και αποκαλύπτουμε Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα μόνο για σκοπούς που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Διατηρούμε Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα για όσο διάστημα είναι ευλόγως απαραίτητο για την παροχή των Υπηρεσιών και την εκπλήρωση των νομικών μας υποχρεώσεων.

Σκοπός Επεξεργασίας Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων Νομική βάση

Για την εκπλήρωση νομικών υποχρεώσεων, μεταξύ άλλων για σκοπούς KYC.

Νομική υποχρέωση
Δημόσιο ενδιαφέρον

Για λόγους ασφαλείας και πρόληψης απάτης, για να επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας ενώ χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας.

Για πρόσθετες πληροφορίες δεδομένων, κάντε κλικ εδώ.

Νομική υποχρέωση για δικαιοδοσίες όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συναίνεση για δικαιοδοσίες όπου απαιτείται συναίνεση.

Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγονται από εσάς ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα που προσφέρονται οι Υπηρεσίες μας. Μπορεί να μην ισχύουν για εσάς όλες οι κατηγορίες δεδομένων που περιγράφονται παραπάνω. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο dpo@euronetworldwide.com

η. Μη ταυτοποιήσιμα δεδομένα

Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε δεδομένα όπου δεν είναι δυνατή η άμεση ταυτοποίησή σας (όπως ανώνυμα δημογραφικά δεδομένα και δεδομένα χρήσης) αντί για Προσωπικά Δεδομένα («μη αναγνωρίσιμα δεδομένα»). Αυτά τα μη αναγνωρίσιμα δεδομένα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των εσωτερικών μας διαδικασιών ή την παροχή υπηρεσιών, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση προς εσάς.

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συγκεντρωτικά δεδομένα για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης, αξιολόγησης και βελτίωσης των Υπηρεσιών μας.

i. Λειτουργίες συσκευής

Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή και για να βελτιώσουμε τη χρήση, τις λειτουργίες και την εμπειρία σας ενώ χρησιμοποιείτε την Εφαρμογή μας, ενδέχεται να χρειαστούμε πρόσβαση σε ορισμένες επιπλέον πληροφορίες και λειτουργίες της συσκευής σας, όπως η λίστα επαφών σας. Πριν αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, θα ζητήσουμε την άδειά σας. Τυχόν δεδομένα που λαμβάνονται με τη χρήση αυτών των λειτουργιών της συσκευής θα αποθηκευτούν μόνο στη συσκευή σας, ποτέ στον διακομιστή μας ή αλλού.

Μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε τις πληροφορίες των επαφών σας συνδέοντας τις επαφές σας από τη συσκευή σας ή τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης στην εφαρμογή μας. Εάν επιλέξετε να μοιραστείτε τις επαφές σας μαζί μας, σύμφωνα με τις οδηγίες σας, θα αποκτήσουμε πρόσβαση και θα αποθηκεύσουμε τις πληροφορίες των επαφών σας στην Εφαρμογή μας, προκειμένου να διευκολύνουμε την αποστολή χρημάτων στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο συλλογής πληροφοριών σχετικά με τις επαφές σας, τον τρόπο χρήσης αυτών των πληροφοριών και τα στοιχεία ελέγχου που έχετε στη διάθεσή σας.

j. Λίστα επαφών

Όταν επιτρέπετε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στο βιβλίο διευθύνσεων της συσκευής σας, η εφαρμογή θα ανεβάσει τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου τους στη λίστα επαφών σας εντός της εφαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο, μόλις επιλέξετε έναν δικαιούχο, θα μπορείτε να επιλέξετε κάποιον από τη λίστα επαφών σας χωρίς να χρειάζεται να συμπεριλάβετε όλα τα στοιχεία του ψηφίο προς ψηφίο.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα έχουμε πρόσβαση στη λίστα επαφών της συσκευής σας μόνο εφόσον μας δώσετε ρητή συγκατάθεση. Μπορείτε να μας δώσετε πρόσβαση κατά τη διαδικασία εγγραφής ή σε οποιοδήποτε σημείο μετά τη δημιουργία του λογαριασμού σας στην επιλογή ρυθμίσεων.

Εάν αφού επιτρέψετε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στη λίστα επαφών σας, αλλάξετε γνώμη, θα μπορείτε πάντα να αφαιρέσετε τη λίστα επαφών σας από την εφαρμογή. Να θυμάστε ότι η εισαγόμενη λίστα των στοιχείων επικοινωνίας σας δεν θα φύγει ποτέ από το τηλέφωνό σας και δεν θα αποθηκεύσουμε ποτέ αντίγραφο αυτών των δεδομένων στους διακομιστές μας.

1.1 Βιομετρικά δεδομένα και e-KYC

Είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να ελέγξουμε την ταυτότητά σας μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως e-KYC (ηλεκτρονική Γνωρίστε τον Πελάτη σας) για την αποκλειστική ταυτοποίησή σας και την αποτροπή νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και απάτης, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Θα σας ζητήσουμε να παρέχετε ένα έγκυρο έγγραφο ταυτότητας με φωτογραφία, μια εγγραφή βίντεο ή/και μια selfie κατά τη διαδικασία ενσωμάτωσης κατά την εγγραφή σας στις διαδικτυακές υπηρεσίες Ria στην εφαρμογή Ria για κινητά ή στην εφαρμογή Ιστού. Θα σας ζητηθεί να τα παρέχετε απευθείας στις πλατφόρμες των παρόχων υπηρεσιών μας.

Αυτή η διαδικασία και οι πληροφορίες μας βοηθούν να εντοπίσουμε ύποπτες δραστηριότητες. Θα μας επιτρέψει επίσης να σας παρέχουμε καλύτερη Υπηρεσία.

Η selfie, η εγγραφή βίντεο (εφόσον ζητηθεί) και τα προκύπτοντα δεδομένα, όπως το πρότυπο σάρωσης προσώπου, μπορεί να θεωρηθούν βιομετρικά δεδομένα ή βιομετρικές πληροφορίες από την τοπική νομοθεσία στη δικαιοδοσία στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Ανάλογα με τη χώρα στην οποία ζείτε, ενδέχεται να σας ζητήσουμε να συναινέσετε στην παροχή των βιομετρικών σας δεδομένων. Εάν αρνηθείτε να συναινέσετε στη συλλογή των βιομετρικών σας πληροφοριών, επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας, ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει τη διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας μέσω μιας εναλλακτικής μεθόδου. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας εδώ.

Μοιραζόμαστε τις βιομετρικές πληροφορίες με τους παρόχους υπηρεσιών μας βάσει συμβατικών υποχρεώσεων. Ούτε η Ria ούτε οι πάροχοι υπηρεσιών μας πωλούν, μισθώνουν ή ανταλλάσσουν τα βιομετρικά σας στοιχεία. Όλοι οι πάροχοι με πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα δεσμεύονται συμβατικά να τηρούν πρότυπα ασφαλείας για να διασφαλίζουν ότι οι Βιομετρικές πληροφορίες σας είναι ασφαλείς και ότι ο πάροχος υπηρεσιών δεν θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Αυτό περιλαμβάνει την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένων μερών από την πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Με την επιφύλαξη της ισχύουσας νομοθεσίας περί απορρήτου, τα δικαιώματα απορρήτου των δεδομένων σας που σχετίζονται με τα προσωπικά σας δεδομένα επεκτείνονται και στα βιομετρικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος πρόσβασης στα δεδομένα. Ανατρέξτε στην ενότητα «Ποια είναι τα δικαιώματά μου» σε αυτήν τη Σημείωση Απορρήτου για μια λίστα με τα δικαιώματα απορρήτου των δεδομένων σας.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία e-KYC και τη χρήση των Βιομετρικών σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο dpo@euronetworldwide.com.

Εάν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας σε οποιοδήποτε από τα καταστήματά μας, η διαδικασία KYC θα είναι διαφορετική και ο αντιπρόσωπος ή οποιοδήποτε από το προσωπικό μας θα βεβαιωθεί ότι η ταυτότητα που παρέχετε ταιριάζει με την ταυτότητά σας.

Όταν χρησιμοποιούμε τα μπλοκ υπογραφών μας στα καταστήματά μας ή στην τοποθεσία οποιουδήποτε αντιπροσώπου, θα συλλέγουμε μόνο την εικόνα της υπογραφής σας όπως αντικατοπτρίζεται στο μπλοκ υπογραφής και δεν θα συλλέγονται βιομετρικά δεδομένα από εσάς.

1.3 Προσωπικά Δεδομένα Δικαιούχου

Εάν είστε δικαιούχος, συλλέγουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας από τους πελάτες μας, καθώς είστε απαραίτητοι για την εκτέλεση μιας σύμβασης μεταξύ της Ria και του πελάτη μας. Είστε το υποκείμενο που θα επωφεληθείτε από τη συναλλαγή πληρωμής που προέρχεται από τον πελάτη μας.

Οι τύποι Προσωπικών Δεδομένων που ενδέχεται να λάβουμε για εσάς είναι οι εξής:

  • Προσωπικά Δεδομένα Ταυτοποίησης (Σύμφωνα με την ενότητα 1)
  • Δεδομένα συναλλαγών (Σύμφωνα με την ενότητα 1)
  • Οικονομικά Στοιχεία (Σύμφωνα με την ενότητα 1)

Η νομική βάση για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων ενός δικαιούχου είναι το έννομο συμφέρον μας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας που σχετίζονται με τη συμβατική σχέση που έχουμε με τον πελάτη μας.

Τα Προσωπικά Δεδομένα ενός δικαιούχου υποβάλλονται σε επεξεργασία μόνο για να διασφαλιστεί η αναγνώριση της σωστής υπηρεσίας εμβασμάτων και δεν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς. Τα ίδια μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων τόσο των δικαιούχων όσο και των πελατών.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων ως δικαιούχου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο dpo@euronetworldwide.com.

1.4 Προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από άλλα μέρη

Ενδέχεται να λάβουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας από άλλες πηγές, όπως πηγές δημόσιων αρχείων (ομοσπονδιακοί, κρατικοί ή τοπικοί κυβερνητικοί οργανισμοί) προκειμένου να συμμορφωθούμε με τους τοπικούς κανονισμούς και να διασφαλίσουμε ότι ο μηχανισμός KYC είναι ακριβής και ότι μπορούμε να σας παρέχουμε την ασφαλέστερη υπηρεσία.

Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγονται από τρίτους υποβάλλονται σε επεξεργασία μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως:

  • Σκοποί ταυτοποίησης: Ενδέχεται να ελέγξουμε τα Προσωπικά Δεδομένα που μας παρείχατε στα τρίτα μέρη μας για να βεβαιωθούμε ότι η ταυτότητά σας ταιριάζει με τις πληροφορίες που μας παρείχατε. Η νομική βάση για αυτήν την επεξεργασία είναι η νομική μας υποχρέωση και το έννομο συμφέρον μας.

Εάν επεξεργαστούμε τυχόν πρόσθετα δεδομένα που ελήφθησαν από τρίτο μέρος, θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό και θα λάβουμε τη συγκατάθεσή σας όπου απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία.

1.5 Ακρίβεια Προσωπικών Δεδομένων

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας ακριβή και ενημερωμένα. Λαμβάνουμε εύλογα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ακρίβεια των Προσωπικών Δεδομένων σας διασφαλίζοντας ότι τα πιο πρόσφατα Προσωπικά Δεδομένα που έχουμε λάβει καταγράφονται με ακρίβεια και όταν κρίνεται απαραίτητο, πραγματοποιούμε περιοδικούς ελέγχους και ζητάμε να ενημερώσετε τα Προσωπικά Δεδομένα σας. Κατά καιρούς, ενδέχεται να σας στέλνουμε ένα email ζητώντας σας να επιβεβαιώσετε ή/και να ενημερώσετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα. Αυτή η επικοινωνία βασίζεται στο έννομο συμφέρον και στη νομική μας υποχρέωση να διατηρούμε ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες.

Εάν παρατηρήσετε ότι τα Προσωπικά Δεδομένα σας δεν είναι ακριβή, μπορείτε να ζητήσετε διόρθωση ή να ενημερώσετε τα στοιχεία σας στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση dpo@euronetworldwide.com.

1.6 Μηχανική μάθηση

Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της χρήσης μηχανικής μάθησης στη Ria είναι η υποστήριξη της διαδικασίας ψηφιακής επαλήθευσης e-KYC που απαιτείται από τη νομοθεσία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι βιομετρικές πληροφορίες που ανεβάζετε αναλύονται για να παρέχουν μια σύσταση σχετικά με το εάν το άτομο που επιθυμεί να εγγραφεί στις Υπηρεσίες Ria είναι το ίδιο άτομο που εμφανίζεται στην τεκμηρίωση ταυτότητας. Η τεχνολογία σαρώνει τις εικόνες, τις μεταφράζει σε γλώσσα υπολογιστή, δηλαδή: πρότυπα, και τις συγκρίνει μεταξύ τους και με βάση δεδομένων άλλων εικόνων. Η τεχνολογία εγκρίνει ή απορρίπτει τις εικόνες ως του ίδιου προσώπου.

2. Πρόληψη απάτης

Η Ria έχει επίσης αναπτύξει τα δικά της μοντέλα μηχανικής εκμάθησης για να υποστηρίξει τις συνολικές προσπάθειες συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, όπως τον εντοπισμό περιπτώσεων απάτης στις συναλλαγές. Αυτή η ανάλυση είναι για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να σας παρέχουμε τις ζητούμενες Υπηρεσίες και να συμμορφωνόμαστε με τις νομικές απαιτήσεις μας, προκειμένου να αποτρέψουμε το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάλυση δεδομένων συναλλαγών και την ανάθεση τιμών σε συγκεκριμένες πληροφορίες. Στη συνέχεια, αυτές οι τιμές συγκεντρώνονται και μεταβιβάζονται στο μοντέλο μηχανικής εκμάθησης για να συμπεράνουμε εάν η συναλλαγή είναι πιθανό να είναι απάτη.

Όλες οι πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω της διαδικασίας μηχανικής εκμάθησης θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς που περιγράφονται εδώ και δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για άλλους σκοπούς ούτε θα επηρεάσουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας μηχανικής εκμάθησης από τη Euronet, επικοινωνήστε με το DPO της Euronet στο dpo@euronetworldwide.com.

3. Έννομο συμφέρον

Όταν χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας για να επιδιώξουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ταιριάξουμε τα συμφέροντά μας με τα δικά σας, έτσι ώστε τα Προσωπικά Δεδομένα σας να χρησιμοποιούνται μόνο όπως επιτρέπεται από τη σχετική νομοθεσία ή όταν δεν επηρεάζουν αρνητικά τα δικαιώματά σας. Κατόπιν αιτήματος, οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για οποιαδήποτε επεξεργασία με βάση το έννομο συμφέρον.

4. Πόσο καιρό διατηρεί η Ria Προσωπικά Δεδομένα;

Τα Προσωπικά Δεδομένα διατηρούνται για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την παροχή των Υπηρεσιών που ζητούνται και για τη συμμόρφωση με τις ισχύουσες νομικές, λογιστικές υποχρεώσεις ή υποχρεώσεις αναφοράς. Η περίοδος διατήρησης καθορίζεται με βάση τις ισχύουσες απαιτήσεις και υποχρεώσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Νομικές και Κανονιστικές Απαιτήσεις: Τα Προσωπικά Δεδομένα σας διατηρούνται για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για τη συμμόρφωση με όλες τις νομικές μας υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, εμπορικών νόμων και κανονισμών, φορολογικών και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ενώ αποθηκεύουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας μόνο για σκοπούς συμμόρφωσης με νομικές υποχρεώσεις, τα Προσωπικά Δεδομένα σας θα περιορίζονται έτσι ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Ενώ είναι περιορισμένος, μόνο όταν είναι απαραίτητο θα υπάρχει πρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα σας. Κάθε φορά που λαμβάνουμε αίτημα για διαγραφή, θα διατηρήσουμε επίσης τα Προσωπικά Δεδομένα σας σύμφωνα με τις νομικές μας υποχρεώσεις.
  • Εξυπηρέτηση πελατών και συμβατική σχέση (διαχείριση πελατειακών σχέσεων, διαχείριση παραπόνων κ.λπ.): Θα διατηρήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας για όσο διάστημα παραμένετε πελάτης μας. Μόλις θεωρήσουμε ότι η συμβατική μας σχέση έχει λήξει, θα προχωρήσουμε στον περιορισμό των δεδομένων σας ώστε να είναι διαθέσιμα μόνο για τη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις όπως εκφράζονται παραπάνω.
  • Μάρκετινγκ: Θα επεξεργαστούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας για σκοπούς μάρκετινγκ εφόσον δεν μας έχετε ζητήσει να εξαιρεθούμε, σύμφωνα με την ενότητα 11 της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου ή έως ότου αντιληφθούμε ότι δεν ενδιαφέρεστε πλέον ή ότι τα δεδομένα σας δεν είναι ακριβής.

5. Η Ria αποκαλύπτει Προσωπικά Δεδομένα;

Η αποκάλυψη Προσωπικών Δεδομένων από τη Ria για επιχειρηματικούς σκοπούς ή για την εκπλήρωση νομικών υποχρεώσεων περιγράφονται παρακάτω:

5.1 Όμιλος Euronet

Είδη Προσωπικών Δεδομένων Σκοπός Νομική βάση

Στοιχεία Ταυτοποίησης
Βιντεοπαρακολούθηση
Δεδομένα Συναλλαγών
Οικονομικά Στοιχεία
Συμπεριφορικά και τεχνικά δεδομένα

Αποκαλύπτουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας με τις θυγατρικές της Euronet και του Ομίλου Euronet για τους καθημερινούς επιχειρηματικούς σκοπούς των θυγατρικών μας και τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις του ομίλου.

Ως αποτέλεσμα μιας πώλησης, εξαγοράς, συγχώνευσης ή αναδιοργάνωσης που περιλαμβάνει τη Euronet, μια εταιρεία εντός του Ομίλου Euronet ή οποιοδήποτε από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία, ενδέχεται να μεταφέρουμε Προσωπικά Δεδομένα πελατών σε τρίτο μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, θα λάβουμε εύλογα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες τους προστατεύονται επαρκώς.

Νομική υποχρέωση
Συμβατική υποχρέωση

5.2 Τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών*

Είδη Προσωπικών Δεδομένων Σκοπός Νομική βάση

Στοιχεία Ταυτοποίησης
Βιομετρικά Δεδομένα
Οικονομικές λεπτομέρειες

Σε παρόχους αναλύσεων δεδομένων και επαλήθευσης ταυτότητας για την εκτέλεση υπηρεσιών επαλήθευσης συμμόρφωσης (e-KYC) και αποτροπής απάτης.

Νομική Υποχρέωση
Συγκατάθεση

Στοιχεία επικοινωνίας
Στοιχεία συναλλαγών

Στους αντιπροσώπους και ανταποκριτές μας για την παροχή των Υπηρεσιών.

Έννομο συμφέρον
Νομική υποχρέωση
Συγκατάθεση

Στοιχεία επικοινωνίας
Συμπεριφορικά και τεχνικά δεδομένα

Σε διαφημιστές ή διαφημιστικά δίκτυα και εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τοποθετούν εξατομικευμένες τοποθετημένες διαφημίσεις σε ψηφιακές υπηρεσίες και να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Συγκατάθεση
Του συμβολαίου
Υποχρέωση

*Η νομική έννοια και η λίστα των "τρίτων παρόχων υπηρεσιών" ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το ποιοι πάροχοι έχουν πρόσβαση και γιατί έχουν πρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση dpo@euronetworldwide.com.

5.3 Νομικές και Ρυθμιστικές Αρχές

Είδη Προσωπικών Δεδομένων Σκοπός Νομική βάση

Στοιχεία Ταυτοποίησης
Βιντεοπαρακολούθηση
Δεδομένα Συναλλαγών
Οικονομικά Στοιχεία

Μπορεί να χρειαστεί να αποκαλύψουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας (συμπεριλαμβανομένων των Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων, όπως περιγράφεται παραπάνω) εάν ζητηθεί από μια νόμιμη αρχή. Ενδέχεται να μοιραστούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας με τις νομικές αρχές για να επιβάλουμε ή να εφαρμόσουμε τους Όρους και τις Προϋποθέσεις μας ή οποιαδήποτε άλλη συμφωνία ή συμφωνία που μπορεί να έχουμε μαζί σας.

Νομική υποχρέωση
Συμβατική υποχρέωση

5.4 Στρατηγικοί εταίροι

Είδη Προσωπικών Δεδομένων Σκοπός Νομική βάση

Στοιχεία Ταυτοποίησης
Δεδομένα Συναλλαγών
Οικονομικά Στοιχεία

Θα κοινοποιήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας όταν είναι απαραίτητο με στρατηγικούς συνεργάτες προκειμένου να σας παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας.

Νομική υποχρέωση

5.5 Επαγγελματίες Συνεργάτες

Είδη Προσωπικών Δεδομένων Σκοπός Νομική βάση

Στοιχεία Ταυτοποίησης
Βιντεοπαρακολούθηση
Δεδομένα Συναλλαγών
Οικονομικά Στοιχεία

Θα μοιραστούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας με συμβούλους, δικηγόρους, συμβούλους, ελεγκτές ή λογιστές προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις και να παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας και τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και βέλτιστες πρακτικές.

Έννομο συμφέρον

6. Ανήλικοι

Δεν παρέχουμε Υπηρεσίες απευθείας σε παιδιά κάτω των 18 ετών ούτε συλλέγουμε προληπτικά τα προσωπικά τους στοιχεία. Εάν είστε κάτω των 18 ετών, μην χρησιμοποιήσετε τον Ιστότοπο/Εφαρμογή ή τις Προσφορές και μην μοιραστείτε Προσωπικά Δεδομένα μαζί μας. Εάν μάθετε ότι οποιοσδήποτε μικρότερος των 18 ετών μας παρείχε παράνομα Προσωπικά Δεδομένα, επικοινωνήστε μαζί μας στο dpo@euronetworldwide.com.

7. Ασφάλεια Δεδομένων

Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας και έχουμε θέσει σε εφαρμογή εμπορικά εύλογες και κατάλληλες διασφαλίσεις για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απώλεια, κατάχρηση και αλλαγή των πληροφοριών που μας έχετε εμπιστευτεί. Στη Ria, θα προσπαθούμε πάντα να διασφαλίζουμε ότι τα Προσωπικά Δεδομένα σας προστατεύονται καλά, σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Διατηρούμε αυτή τη δέσμευση για την ασφάλεια των δεδομένων εφαρμόζοντας κατάλληλα φυσικά, ηλεκτρονικά και διαχειριστικά μέτρα για την προστασία και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Για να προστατεύσουμε τα συστήματά μας από παράνομη πρόσβαση χρησιμοποιούμε ασφαλή, αιχμής φυσικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας τα οποία ενισχύονται συνεχώς για να διασφαλίζεται το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και την οικονομική αποδοτικότητα. Όλα τα Προσωπικά Δεδομένα φυλάσσονται σε ασφαλή τοποθεσία που προστατεύεται από τείχη προστασίας και άλλους εξελιγμένους μηχανισμούς ασφαλείας με περιορισμένη πρόσβαση διαχειριστή.

Το προσωπικό που έχει πρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα σας καθώς και στις δραστηριότητες επεξεργασίας που αφορούν τα Προσωπικά Δεδομένα σας δεσμεύεται συμβατικά να διατηρεί τα δεδομένα σας απόρρητα και να τηρεί την Πολιτική Απορρήτου που έχουμε εφαρμόσει στον οργανισμό μας.

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε τα υψηλότερα πρότυπα προστασίας δεδομένων υιοθετώντας μέτρα βιομηχανικά πρότυπα για την προστασία του απορρήτου σας.

8. Προφίλ και αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

Όταν συμφωνούμε ρητά, σας παρέχουμε εξατομικευμένες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Αναλαμβάνουμε ανάλυση δεδομένων για να στοχεύσουμε κατάλληλες επικοινωνίες και διαφημίσεις σε εσάς, συμπεριλαμβανομένων προσκλήσεων σε αποκλειστικές εκδηλώσεις πελατών που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν, καθώς και προτείνοντας προϊόντα και υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι κατάλληλες για εσάς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και δημιουργία προφίλ, εάν αυτό επιτρέπεται από τη νομοθεσία και είναι απαραίτητο για την εκτέλεση μιας σύμβασης. Για παράδειγμα, η αυτοματοποιημένη εξουσιοδότηση για υπηρεσίες εμβασμάτων. Η νομική βάση για να προχωρήσουμε στη δημιουργία προφίλ και στην αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων είναι το έννομο συμφέρον.

Λαμβάνουμε επίσης αυτοματοποιημένες αποφάσεις σε διαδικασίες όπως η παρακολούθηση συναλλαγών, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την απάτη σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις που σχετίζονται με την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, μπορεί να έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να μην υπόκεινται σε πλήρως αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προφίλ, εάν αυτή η απόφαση έχει νομικά αποτελέσματα ή σας επηρεάζει παρόμοια σημαντικά. Αυτό το δικαίωμα ενδέχεται να μην ισχύει εάν η λήψη απόφασης είναι απαραίτητη για τη σύναψη ή την εκπλήρωση συμφωνίας μαζί σας, εάν η λήψη απόφασης επιτρέπεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων ή εάν έχουμε λάβει τη ρητή συγκατάθεσή σας.

9. Μάρκετινγκ και Διαφήμιση

Διαφημιστές τρίτων παρέχουν διαφημίσεις που εμφανίζονται στον ιστότοπό μας, στην εφαρμογή μας ή αλλού στις υπηρεσίες μας. Οι διαφημιστές τρίτων δεν έχουν πρόσβαση σε καμία από τις πληροφορίες που μας έχουν δώσει απευθείας οι πελάτες μας. Συνήθως, οι διαφημιστές βασίζονται σε cookie ή σε κάποιον άλλο μηχανισμό που βασίζεται στον ιστό/εφαρμογές για να αξιολογήσουν ποιες διαφημίσεις μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Δεν τοποθετούμε «Cookies στόχευσης» ούτε ενεργοποιούμε τη «Στόχευση» και την «Τοποθεσία» στο σύστημά σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας αποδεχόμενοι Cookies στόχευσης στον ιστότοπο ή ενεργοποιώντας τη Στόχευση στην εφαρμογή, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τρίτα μέρη για να το κάνουμε (επαναληπτικό μάρκετινγκ και λειτουργίες Παρόμοιου κοινού). Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη διαφήμιση τροποποιώντας τις ρυθμίσεις cookie εδώ.

Τα τρίτα μέρη δεν δεσμεύονται από τη Δήλωση Απορρήτου μας. Για να κατανοήσετε την πολιτική απορρήτου των ειδοποιήσεών τους, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ιστότοπο τρίτων. Μπορείτε να βρείτε όλα τα τρίτα μέρη που ενδέχεται να χρησιμοποιούν Cookies για στόχευση στην Πολιτική μας για τα Cookies.

Ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας κατά καιρούς (μέσω email, κειμένου SMS, επιστολής ή τηλεφώνου όπως απαιτείται και σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οδηγίες σας) και όταν μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας να παρέχουμε στοχευμένο μάρκετινγκ σχετικά με τις Υπηρεσίες ή/και τα προϊόντα μας.

9.1 Γιατί θα λαμβάνετε ηλεκτρονικές επικοινωνίες;

Ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε, θα λαμβάνετε επικοινωνίες μάρκετινγκ εάν μας έχετε εξουσιοδοτήσει να επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα σας για αυτούς τους σκοπούς. Αυτό σημαίνει ότι έχετε επιλέξει να συμμετέχετε κατά τη διαδικασία εγγραφής ή ανά πάσα στιγμή στην ενότητα ρυθμίσεων του προφίλ σας.

Ενδέχεται επίσης να σας στείλουμε ηλεκτρονικές επικοινωνίες για σκοπούς μάρκετινγκ όταν έχετε συμβατική υποχρέωση μαζί μας, δηλαδή όταν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας επί του παρόντος ή όταν δεν έχετε ζητήσει ρητά να μην λαμβάνετε τις εν λόγω επικοινωνίες μάρκετινγκ.

Θα ενημερώνεστε πάντα και θα διασφαλίζουμε ότι κατά τη χρήση των Υπηρεσιών μας ή ακόμα και κατά τη διαδικασία εγγραφής, έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να γνωρίζετε ότι τα Προσωπικά Δεδομένα σας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό και θα σας δοθεί, κατά τη διαδικασία εγγραφής ή κατά τη χρήση των Υπηρεσιών μας, η ευκαιρία να δηλώσετε ρητά ότι δεν ενδιαφέρεστε να λαμβάνετε τέτοιες επικοινωνίες μάρκετινγκ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας αφαιρέσουμε από τη λίστα μας και δεν θα λαμβάνετε ενημερώσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν σχετικά με τις Υπηρεσίες και τα προϊόντα μας. Θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ανά πάσα στιγμή.

9.2 Πώς μπορείτε να εξαιρεθείτε;

Θα μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας έναν από τους παρακάτω μηχανισμούς:

  • Μεταβείτε στο προφίλ σας και ενημερώστε τις προτιμήσεις μάρκετινγκ.
  • Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο εξαίρεσης που θα λάβετε σε οποιαδήποτε από τις επικοινωνίες μας.
  • Στέλνοντας ένα email στο dpo@euronetworldwide.com.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων για σκοπούς μάρκετινγκ ή/και επιθυμείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε επικοινωνίες μάρκετινγκ, μπορείτε επίσης να στείλετε ένα email στη διεύθυνση dpo@euronetworldwide.com.

9.3 Πρόγραμμα επιβράβευσης Ria

Εάν έχετε αποφασίσει να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ria (όπου είναι διαθέσιμο), θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία σύμφωνα με τα ακόλουθα:

ένα. Στοιχεία Ταυτοποίησης

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όνομα, τίτλο, διεύθυνση κατοικίας ή/και επιχείρησης, email, αριθμούς τηλεφώνου και/ή φαξ και άλλα δεδομένα επικοινωνίας, ημερομηνία γέννησης, φύλο, εικόνες, υπογραφή, στοιχεία διαβατηρίου/βίζας, ηχογράφηση φωνής και επίσημα διαπιστευτήρια.

Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα αυστηρά απαραίτητα Δεδομένα Αναγνώρισης για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω.

Ο λόγος για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας Νομική βάση για τη χρήση των Προσωπικών Δεδομένων σας

Παροχή Υπηρεσιών.

Συμβατική υποχρέωση

Εξυπηρέτηση πελατών: Θα παρακολουθούμε και θα καταγράφουμε (μέσω αυτοματοποιημένων μέσων ή μεταγραφών) τις τηλεφωνικές μας κλήσεις, τα email και τις συνομιλίες συνομιλίας με τους πελάτες μας. Θα χρησιμοποιήσουμε μεταγραφές αυτών των κλήσεων για να επιβεβαιώσουμε τις οδηγίες που μας παρέχετε.

Συμβατική υποχρέωση
Έννομο συμφέρον

Διαχείριση των λογαριασμών των πελατών μας (εγγραφή και διαχείριση).

Προσυμβατική/Συμβατική υποχρέωση

Αίτημα πρόσβασης σε εργαλεία και πληροφορίες: Οι πελάτες μας μπορεί να επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα εργαλεία και πληροφορίες που διατίθενται στην Εφαρμογή, πριν ή αφού αποφασίσουν ότι θέλουν να εγγραφούν για να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας συναλλάγματος και πληρωμών.

Προσυμβατική/ Συμβατική υποχρέωση

Αλληλογραφία που περιλαμβάνει e-mail, φαξ και κάθε είδους ηλεκτρονική επικοινωνία, μαζί με τυχόν αρχεία του λογαριασμού τους. Διατηρούμε επίσης επιστολές εξυπηρέτησης πελατών και άλλες επικοινωνίες μεταξύ μας και οποιασδήποτε εταιρείας του Ομίλου Euronet καθώς και των συνεργατών και των προμηθευτών μας.

Έννομο συμφέρον
Συμβατική υποχρέωση

σι. Στοιχεία Συναλλαγών

Συλλέγουμε Προσωπικά Δεδομένα, όπως το χρηματικό ποσό που στείλατε και την τοποθεσία όπου στείλατε χρήματα, προκειμένου να σας παρέχουμε τους αντίστοιχους πόντους σας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ria.

Ο λόγος για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας Νομική βάση για τη χρήση των Προσωπικών Δεδομένων σας

Για να σας παρέχουμε τους αντίστοιχους πόντους

Συμβατική υποχρέωση

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ria για να αποσυρθείτε από το Πρόγραμμα Ανταμοιβών, για να αναφέρετε ύποπτη ή μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα λογαριασμού ή για να αλλάξετε ή να διορθώσετε την προσωπική σας επιλογή.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το πρόγραμμα Ria Rewards καλώντας τον αριθμό μας χωρίς χρέωση 1800 882 077 κατά τις κανονικές ώρες λειτουργίας ή μέσω email στη διεύθυνση riarewards@riamoneytransfer.com. Οι κλήσεις είναι δωρεάν από σταθερά και σταθερά τηλέφωνα. Ωστόσο, ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις όταν καλείτε από κινητό τηλέφωνο, ανάλογα με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας.

Θα σας κρατάμε ενήμερους τη στιγμή που το Ria Rewards είναι διαθέσιμο στη χώρα σας.

10. Περιγραφή Δικαιωμάτων Προσωπικών Δεδομένων

Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, τα Δικαιώματα Προσωπικών Δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να περιλαμβάνουν:

  1. Δικαίωμα στη γνώση: το δικαίωμα να γνωρίζουμε ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγονται, πωλούνται ή κοινοποιούνται και σε ποιον.
  2. Δικαίωμα πρόσβασης: το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση σε ένα αντίγραφο των Προσωπικών σας Δεδομένων.
  3. Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβειών: το δικαίωμα να ζητήσετε διόρθωση ανακρίβειων στα Προσωπικά σας Δεδομένα.
  4. Δικαίωμα Διαγραφής: το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των Προσωπικών σας Δεδομένων όπου ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις.
  5. Δικαιώματα εξαίρεσης:
    1. Το δικαίωμα εξαίρεσης από την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων για σκοπούς στοχευμένης διαφήμισης.
    2. Το δικαίωμα εξαίρεσης από την επεξεργασία Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων.
    3. Το δικαίωμα εξαίρεσης από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για δημιουργία προφίλ για την προώθηση αποφάσεων που παράγουν νομικά ή παρόμοια σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με το Υποκείμενο των Δεδομένων.
  6. Το δικαίωμα περιορισμού της χρήσης και αποκάλυψης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε ειδικά επιτρεπόμενους σκοπούς.
  7. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας όπου ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις.
  8. Δικαίωμα στη φορητότητα δεδομένων: το δικαίωμα λήψης Προσωπικών Δεδομένων σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και μηχανικά αναγνώσιμη μορφή και δικαίωμα διαβίβασης των Προσωπικών Δεδομένων σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
  9. Δικαίωμα αντίρρησης: το δικαίωμα αντίρρησης στην επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων (δηλαδή για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ).
  10. Δικαιώματα που σχετίζονται με την αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων: το δικαίωμα να μην υπόκεινται σε απόφαση που βασίζεται αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει νομικά ή παρόμοια σημαντικά αποτελέσματα για το άτομο.
  11. Δικαίωμα μη αντιποίνων: μια επιχείρηση δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις σε βάρος ενός ατόμου για την άσκηση των δικαιωμάτων του για τα Προσωπικά Δεδομένα.

Θα απαντήσουμε στο αίτημά σας το συντομότερο δυνατό και εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Για τα ισχύοντα δικαιώματα, ανατρέξτε στην ενότητα Περιφερειακή Σημείωση Απορρήτου παρακάτω.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας, πρέπει να στείλετε ένα email στη διεύθυνση dpo@euronetworldwide.com. Για να βοηθήσουμε στην προστασία του απορρήτου σας και στη διατήρηση της ασφάλειας, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας και ενδέχεται να σας ζητήσουμε να παράσχετε άλλες λεπτομέρειες προτού σας παραχωρήσουμε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα ή ξεκινήσουμε την τροποποίηση οποιωνδήποτε Προσωπικών Δεδομένων. Όταν απαιτείται, εάν δεν έχουμε αντίγραφο της ταυτότητάς σας ή οποιοδήποτε νόμιμο έγκυρο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας, δεν θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στο αίτημά σας.

Έχετε υπόψη σας ότι ορισμένα δικαιώματα ενδέχεται να μην είναι εκτελεστά λόγω επιχειρηματικών αναγκών ή νομικών υποχρεώσεων κατά την παροχή της Υπηρεσίας σε εσάς. Τα δικαιώματά σας ενδέχεται να περιοριστούν προκειμένου να συμμορφωθείτε με άλλες νομικές υποχρεώσεις, όπως η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι συμβατικές υποχρεώσεις και οι υποχρεώσεις συμμόρφωσης. Παρά το γεγονός ότι θα λαμβάνετε πάντα απάντηση κατά την άσκηση οποιουδήποτε από τα δικαιώματα που αναφέρονται παραπάνω ή/και τυχόν πρόσθετου δικαιώματος που μπορεί να έχετε ανάλογα με τη δικαιοδοσία σας. Εάν το δικαίωμά σας δεν μπορεί να επιβληθεί, θα λαμβάνετε πάντα μια κατάλληλη εξήγηση.

11. Καταγγελίες απορρήτου

Εάν έχετε κάποιο παράπονο σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων από εμάς, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο dpo@euronetworldwide.com.

Ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία περί απορρήτου, ενδέχεται να έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε μια Αρχή Προστασίας Δεδομένων ή σε άλλο ρυθμιστικό φορέα, εάν πιστεύετε ότι δεν έχουμε συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις μας βάσει της παρούσας Σημείωσης Απορρήτου ή της ισχύουσας νομοθεσίας:

12. Περιφερειακές Σημειώσεις Απορρήτου

12.1 Ειδοποίηση προς τους καταναλωτές των Ηνωμένων Πολιτειών

Αυτή η ειδοποίηση παρέχεται σε καταναλωτές και πελάτες των Ηνωμένων Πολιτειών (συμπεριλαμβανομένων των πρώην πελατών) για να πληρούν τις απαιτήσεις του ομοσπονδιακού νόμου Gramm-Leach-Bliley ("GLBA"), όπου ισχύει, σχετικά με τη συλλογή, αποκάλυψη και προστασία "μη δημοσίων προσωπικών πληροφορίες» («NPI») όπως ορίζεται από την GLBA. Για τους σκοπούς αυτής της Ειδοποίησης, NPI σημαίνει προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες για ένα άτομο που συλλέγονται από τη Ria ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο πλαίσιο του GLBA σε σχέση με τη Ria που παρέχει ένα χρηματοοικονομικό προϊόν ή υπηρεσία, εκτός εάν οι πληροφορίες δημοσιοποιούνται νόμιμα. Το NPI που συλλέγει η Ria μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε:

  • πληροφορίες που δίνει ένα άτομο στη Ria για να αποκτήσει ένα χρηματοοικονομικό προϊόν ή υπηρεσία.
  • πληροφορίες που λαμβάνει η Ria για ένα άτομο από μια συναλλαγή που αφορά χρηματοοικονομικά προϊόντα ή υπηρεσίες της Ria (δηλαδή, το γεγονός ότι το άτομο είναι πελάτης/καταναλωτής της Ria, αριθμοί λογαριασμού, ιστορικό πληρωμών κ.λπ.)· ή
  • πληροφορίες που λαμβάνει η Ria για ένα άτομο σε σχέση με την παροχή ενός χρηματοοικονομικού προϊόντος ή υπηρεσίας (δηλαδή, πληροφορίες από αναφορά καταναλωτή ή δικαστικό αρχείο).

Οι κατηγορίες NPI που ενδέχεται να συλλέγονται από τη Ria παρατίθενται στην ενότητα 1 της παρούσας Σημείωσης Απορρήτου.

Οι κατηγορίες NPI που ενδέχεται να αποκαλυφθούν από τη Ria παρατίθενται στην ενότητα 9 της παρούσας Σημείωσης Απορρήτου.

Οι κατηγορίες των συνδεδεμένων εταιρειών και των μη συνδεδεμένων τρίτων μερών στους οποίους γνωστοποιούνται ή ενδέχεται να γνωστοποιηθούν στο μέλλον οι NPI παρατίθενται στην ενότητα 9 της παρούσας Σημείωσης Απορρήτου. Όταν η Ria αποκαλύπτει NPI σε μη συνδεδεμένα τρίτα μέρη σύμφωνα με τις εξαιρέσεις βάσει του GLBA, όλες αυτές οι γνωστοποιήσεις γίνονται όπως επιτρέπεται από το νόμο. "Μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος" είναι οποιοδήποτε πρόσωπο εκτός από τη θυγατρική ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή ένα άτομο που απασχολείται από κοινού σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και μια εταιρεία που δεν είναι θυγατρική του ιδρύματος.

Οι κατηγορίες πληροφοριών που γνωστοποιούνται και στους οποίους υπό την εξαίρεση του Κανόνα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από κοινού παρόχου μάρκετινγκ/υπηρεσιών παρατίθενται στην ενότητα 9 της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου.

Εάν το NPI μπορεί να αποκαλυφθεί σε μη συνδεδεμένα τρίτα μέρη και αυτή η γνωστοποίηση δεν εμπίπτει σε καμία από τις εξαιρέσεις του Κανόνα απορρήτου σύμφωνα με την GLBA, οι καταναλωτές και οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να εξαιρεθούν από αυτές τις γνωστοποιήσεις και ένας μηχανισμός εξαίρεσης θα παρέχονται στον καταναλωτή ή πελάτη.

Η ειδοποίηση για την ανταλλαγή πληροφοριών της Ria μεταξύ του Ομίλου Euronet και των θυγατρικών του παρέχεται στην ενότητα 9 της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου σύμφωνα με τον νόμο περί δίκαιης αναφοράς πιστώσεων.

Οι πολιτικές και οι πρακτικές της Ria όσον αφορά την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας των NPI ορίζονται στην ενότητα 11 της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου.

Καταναλωτές Καλιφόρνια

Σύμφωνα με τον νόμο περί απορρήτου των καταναλωτών της Καλιφόρνια, οι κάτοικοι της Καλιφόρνια μπορούν να ασκήσουν τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • 1 (Δικαίωμα στη γνώση)
  • 2 (Δικαίωμα πρόσβασης)
  • 3 (Δικαίωμα διόρθωσης ανακρίβειων)
  • 4 (Δικαίωμα διαγραφής)
  • 5 (Δικαίωμα εξαίρεσης από την πώληση ή κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς μεταξύ των συμφραζομένων)
  • 6 (Δικαίωμα περιορισμού της χρήσης και της αποκάλυψης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε ειδικά επιτρεπόμενους σκοπούς)
  • 11 (Δικαίωμα μη αντιποίνων μετά την εξαίρεση ή την άσκηση άλλων δικαιωμάτων)

12.2 Ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Ευρώπης (ΕΟΧ).

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) και εκτός από τα δικαιώματα που αναφέρονται στην ενότητα 15 παραπάνω, όλοι οι κάτοικοι του Οικονομικού Ευρωπαϊκού Χώρου (ΕΟΧ) μπορούν να ασκούν τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • (Δικαίωμα πρόσβασης)
  • (Δικαίωμα διόρθωσης ανακρίβειων)
  • (Δικαίωμα διαγραφής)
  • (Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας)
  • (Δικαίωμα φορητότητας δεδομένων)
  • (Δικαίωμα αντίρρησης)
  • (Δικαιώματα που σχετίζονται με την Αυτοματοποιημένη Ατομική Λήψη Αποφάσεων)

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τις υποχρεώσεις που ορίζονται στην ενότητα 15 της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου.

Από την ημέρα που θα λάβουμε το αίτημά σας, θα σας απαντήσουμε εντός 30 ημερών το πολύ, εκτός εάν ζητηθεί παράταση.

Κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, πρέπει να κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τα ακόλουθα:

Τύποι δεδομένων Σκοπός Νομική βάση Παραλήπτης

Στοιχεία αναγνώρισης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Στοιχεία συναλλαγών

Για την παροχή της Υπηρεσίας στην εφαρμογή Ria

Νομική υποχρέωση

Τράπεζα της Λιθουανίας (Centrolink)

Στοιχεία αναγνώρισης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Στοιχεία συναλλαγών

Για την παροχή της Υπηρεσίας στην εφαρμογή Ria

Νομική υποχρέωση

ΠΛΑΙΣ

Στοιχεία αναγνώρισης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Στοιχεία συναλλαγών

Για την παροχή της Υπηρεσίας στην εφαρμογή Ria

Νομική υποχρέωση

SERC

12.3 Ειδοποίηση για κατοίκους ΗΒ

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου (UK GDPR) και τον Νόμο για την Προστασία Δεδομένων του 2018, όλοι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να ασκήσουν τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • (Δικαίωμα πρόσβασης)
  • (Δικαίωμα διόρθωσης ανακρίβειων)
  • (Δικαίωμα διαγραφής)
  • (Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας)
  • (Δικαίωμα φορητότητας δεδομένων)
  • (Δικαίωμα αντίρρησης)
  • (Δικαιώματα που σχετίζονται με την Αυτοματοποιημένη Ατομική Λήψη Αποφάσεων)

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τις υποχρεώσεις που ορίζονται στην ενότητα 15 της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου.

12.4 Ανακοίνωση για κατοίκους Αργεντινής

Σύμφωνα με το νόμο Ley de Protección de Datos Personales 25.326, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα, σύμφωνα με τους ορισμούς που αναφέρονται παραπάνω στην ενότητα 15:

  • 2 (Δικαίωμα πρόσβασης)
  • 3 (Δικαίωμα διόρθωσης ανακρίβειων)
  • 4 (Δικαίωμα διαγραφής)

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας ή το δικαίωμά σας να ανακαλέσετε ή να κάνετε οποιαδήποτε αμφιβολία ή παράπονο σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο dpo@euronetworlwide.com ακολουθώντας τις οδηγίες που ορίζονται στην Ενότητα 15.

Με το παρόν ενημερώνεστε ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για να περιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε ή αποκαλύπτουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για συγκεκριμένη θεραπεία.

Από την ημέρα που θα λάβουμε το αίτημά σας, θα σας απαντήσουμε εντός το πολύ 5 ημερών (για αιτήματα που σχετίζονται με διαγραφή και ενημέρωση των Προσωπικών σας Δεδομένων) ή εντός μέγιστου χρονικού διαστήματος 10 ημερών (για το αίτημα που σχετίζεται με την πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα ).

12.5 Ειδοποίηση προς κατοίκους του Μεξικού

Ria México, με έδρα για να ακούει και να λαμβάνει ειδοποιήσεις για σκοπούς προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων που αναφέρονται στην Ενότητα 27, και σε συμμόρφωση με το Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares (ο «μεξικανικός νόμος»), τους κανονισμούς του, και Οδηγίες, καθιστά διαθέσιμη στους χρήστες του ή δυνητικούς χρήστες υπό την ιδιότητά τους ως υποκείμενα δεδομένων, την παρούσα Δήλωση Απορρήτου, πριν από τη συλλογή των Προσωπικών Δεδομένων, σε αυστηρή συμμόρφωση με τις αρχές της νομιμότητας, της συναίνεσης, της πληροφόρησης, της ποιότητας, του σκοπού, της πίστης, αναλογικότητα και υπευθυνότητα που απαιτείται από τη μεξικανική νομοθεσία.

Για τους σκοπούς της παροχής των υπηρεσιών υπό την ιδιότητά της ως διαβιβαστής χρημάτων σύμφωνα με το Άρθρο 81-A Bis του Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito, η Ria México θα συλλέγει Προσωπικά Δεδομένα, εάν υπάρχουν, σύμφωνα με τις νομικές βάσεις που αναφέρονται στο Ενότητα 1 και σε σχέση με τους ακόλουθους σκοπούς:

  1. Επαληθεύστε ότι τα Προσωπικά Δεδομένα που περιέχονται στα διαπιστευτήρια ψηφοφορίας που υποβλήθηκαν στη Ria México ταιριάζουν με αυτά που περιέχονται στο μητρώο του Instituto Nacional Electoral.
  2. Επαληθεύστε ότι τα δεδομένα CURP που παρέχονται στη Ria México ταιριάζουν με τα δεδομένα που είναι καταχωρημένα στο Registro Nacional de Población.

Επιπρόσθετα, και όταν είναι απαραίτητο, για τη συμμόρφωση με τα άρθρα 4 και 4α των Γενικών Διατάξεων που αναφέρονται στο άρθρο 95α του Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito που εφαρμόζεται στους πομπούς χρημάτων που αναφέρονται στο άρθρο 81-A Bis του με τον ίδιο νόμο (οι «Διατάξεις»), η Ria México είναι νομικά υποχρεωμένη να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη γεωγραφική θέση σας, καθώς και ηχογραφήσεις της φωνής και της εικόνας του προσώπου σας, προκειμένου να αναγνωρίζει τους χρήστες ή τους πιθανούς χρήστες της με τρόπο μη πρόσωπο με πρόσωπο, και να λάβει άλλα σχετικά στοιχεία που θα επεξηγηθούν αναλυτικά στο συγκεκριμένο έντυπο που υπάρχει στην αίτηση που απαιτείται από τις Διατάξεις. Θα επεξεργαζόμαστε πάντα τέτοιες πληροφορίες με βάση τη συγκατάθεσή σας.

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα (τα "Δικαιώματα ARCO"):

  • 2 (Δικαίωμα πρόσβασης)
  • 3 (Δικαίωμα διόρθωσης ανακρίβειων)
  • 4 (Δικαίωμα διαγραφής)
  • 9 (Δικαίωμα αντίρρησης)

Ομοίως, έχετε επίσης το δικαίωμα να περιορίσετε ή να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεση που δόθηκε για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, στο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο. Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας ARCO, να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ή να υποβάλετε ερωτήσεις ή παράπονα σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: dpo@euronetworlwide.com ακολουθώντας τις οδηγίες στην ενότητα 15.

Θα σας απαντήσουμε το αργότερο εντός 20 ημερών από την ημερομηνία λήψης του αιτήματός σας και θα τεθεί σε ισχύ το αργότερο εντός 15 εργάσιμων ημερών αφότου σας ειδοποιήσουμε την απάντησή μας.

12.6 Ειδοποίηση προς τους κατοίκους της Χιλής

Σύμφωνα με το Νόμο, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα (τα «Δικαιώματα ARCO»):

  • 2 (Δικαίωμα πρόσβασης)
  • 3 (Δικαίωμα διόρθωσης ανακρίβειων)
  • 4 (Δικαίωμα διαγραφής)
  • 9 (Δικαίωμα αντίρρησης)

Ομοίως, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεση που δόθηκε για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων στο βαθμό που το επιτρέπει ο Νόμος. Για να ασκήσετε τα δικαιώματα ARCO ή το δικαίωμά σας να ανακαλέσετε ή να υποβάλετε οποιαδήποτε ερώτηση ή παράπονο σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο po@euronetworlwide.com ακολουθώντας τις οδηγίες που ορίζονται στην Ενότητα 15.

Με το παρόν ενημερώνεστε ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για να περιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε ή αποκαλύπτουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για συγκεκριμένη θεραπεία.

Από την ημέρα που θα λάβουμε το αίτημά σας, θα σας απαντήσουμε εντός 2 ημερών το πολύ.

12.7 Ειδοποίηση προς κατοίκους Μαλαισίας

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του 2010 (το «PDPA»), οι πελάτες μπορούν να μας παρέχουν τα Προσωπικά Δεδομένα τους για οποιονδήποτε από τους σκοπούς που ορίζονται στην Ενότητα 1 της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου. Εάν επρόκειτο να επεξεργαστούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας για οποιονδήποτε πρόσθετο σκοπό, θα σας ενημερώσουμε προηγουμένως ή θα ζητήσουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας.

Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα που ορίζονται στην Ενότητα 15. Μπορείτε επίσης να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας εκτός εάν η δραστηριότητα επεξεργασίας είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση οποιασδήποτε νομικής υποχρέωσης ή για την παροχή οποιασδήποτε από τις Υπηρεσίες μας. Μπορείτε επίσης να αντιταχθείτε στην επεξεργασία εάν θεωρείτε ότι μια τέτοια δραστηριότητα επεξεργασίας μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη ή στενοχώρια στον εαυτό σας.

Από την ημέρα που θα λάβουμε το αίτημά σας, θα σας απαντήσουμε σε μέγιστο χρονικό διάστημα 21 ημερών.

Σύμφωνα με τους όρους του PDPA, η Ria έχει το δικαίωμα να χρεώσει ένα τέλος για την επεξεργασία οποιουδήποτε αιτήματος πρόσβασης στα δεδομένα.

12.8 Ειδοποίηση προς κατοίκους Νέας Ζηλανδίας

Για όλους τους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας, τα δικαιώματα που μπορείτε να ασκήσετε σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι τα ακόλουθα:

  • 1 (Δικαίωμα στη γνώση)
  • 2 (Δικαίωμα πρόσβασης)
  • 3 (Δικαίωμα διόρθωσης ανακρίβειων)
  • 4 (Δικαίωμα διαγραφής)
  • 7 (Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας)

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τις υποχρεώσεις που ορίζονται στην ενότητα 15 της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου.

Από την ημέρα που θα λάβουμε το αίτημά σας, θα σας απαντήσουμε σε μέγιστο χρονικό διάστημα 20 ημερών.

12.9 Ειδοποίηση για κατοίκους Αυστραλίας

Για όλους τους κατοίκους της Αυστραλίας, τα δικαιώματα που μπορείτε να ασκήσετε σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι τα ακόλουθα:

  • 1 (Δικαίωμα στη γνώση)
  • 2 (Δικαίωμα πρόσβασης)
  • 3 (Δικαίωμα διόρθωσης ανακρίβειων)
  • 4 (Δικαίωμα διαγραφής)
  • 7 (Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας)

Μπορείτε επίσης να μας ζητήσετε να εξηγήσουμε τις πολιτικές και τις πρακτικές δεδομένων μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Από την ημέρα που θα λάβουμε το αίτημά σας, θα σας απαντήσουμε εντός 30 ημερών το πολύ.

Κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, πρέπει να κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τα ακόλουθα:

Τύποι δεδομένων Σκοπός Νομική βάση Παραλήπτης

Στοιχεία αναγνώρισης

Για να παρέχετε Υπηρεσίες αντιστοίχισης ταυτότητας που βοηθούν στην επαλήθευση και την προστασία της ταυτότητάς σας

Συγκατάθεση

Αυστραλιανή Κυβέρνηση - Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων

12.10 Ειδοποίηση για κατοίκους Ινδίας

Για όλους τους κατοίκους της Ινδίας, τα δικαιώματα που μπορείτε να ασκήσετε σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας είναι τα δικαιώματα που αναφέρονται στην Ενότητα 15. Λάβετε υπόψη ότι για την άσκηση οποιουδήποτε από τα δικαιώματά σας πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που ορίζονται στην Ενότητα 15.

Μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας στη φορητότητα των δεδομένων και το δικαίωμα να μην υποβάλλεστε σε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων που παράγει νομικά αποτελέσματα, όπως η δημιουργία προφίλ, εάν αυτό το προφίλ δεν είναι απαραίτητο για την παροχή οποιασδήποτε από τις Υπηρεσίες μας.

Από την ημέρα που θα λάβουμε το αίτημά σας, θα σας απαντήσουμε εντός 30 ημερών το πολύ.

13. Οι εταιρείες μας ανά υπηρεσία

Ο ελεγκτής είναι η Ria που εκπροσωπείται από τις παρακάτω εταιρείες, ανάλογα με τη χώρα και την υπηρεσία:

13.1 Υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων

Χώρα Εταιρεία για επικοινωνία (υπεύθυνος επεξεργασίας) Στοιχεία επικοινωνίας

Ηνωμένο Βασίλειο

Euronet Payment Services Ltd.

Μέρος 7ος όροφος, North Block, 55 Baker Street, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, W1U 7EU

Ευρώπη (Ψηφιακό και κινητό)

Ria Lithuania UA

Ukmergės g. 126, LT-08100, Βίλνιους, Λιθουανία

Πράκτορες Ευρώπης

Ria Payment Institution EP SAU

Calle CantabRia 2, Planta 2 Alcobendas 28120 Madrid España

Πολωνία

Euronet Polska Sp. ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ul. Inflancka 4c, Βαρσοβία, Πολωνία 00-189

Ελβετία

Ria Financial Services GmbH

Langstrasse 192, Ζυρίχη, Ελβετία 8005

Ηνωμένες Πολιτείες

Continental Exchange Solutions, Inc.

7000 Village Dr. Ste 200, Buena Park, CA 90621, Η.Π.Α.

Πουέρτο Ρίκο

Ria Financial Services Puerto Rico, Inc.

c/o Fast Solutions, LLC, Citi Tower 252 Ponce de Leon Avenue, Floor 20 SAN JUAN, PR 00918

Καναδάς

Ria Telecommunications of Canada Inc

MZ400-1000 RUE De la Gauchetière O Montreal Québec H3B0A2 Καναδάς

Μεξικό

Ria México Payment Solutions, S. de RL de CV

Av. Anillo Vial Fray Junipero Serra 21260, PAD-7 Piso 1, Querétaro, Querétaro México CP 76147

χιλή

Ria Chile Servicios Financieros SPA

Av. Libertador Bernardo O' Higgins 1449, Torre 4 Oficina No. 1502 Santiago, Chile

Αργεντίνη

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ EURONET LIMITED
Sucursal de sociedad extranjera

Place de Cornavin 14 – 16, Γενεύη - 1201

Τουρκία

Ria Turkey Ödeme Kuruluşu A.Ş.

Şirket Merkezi: Büyükdere Cad. No: 193 Plaza 193 Kat:2 34394 Levent Şişli/İSTANBUL MERSİS No: 0735085750500016

Μαλαισία

IME M SDN BHD

Unit 38-02 Level 38, Q Sentral 2A, Jalan Stesen Sentral 2, Kuala Lumpur Sentral, 50470, Kuala Lumpur, Malaysia

Σιγκαπούρη

Ria Financial Services Singapore PTE. Ε.Π.Ε.

152 Beach Road #19-01/02, Gateway East, Σιγκαπούρη 189721

Φιλιππίνες

Ria Money Transfer, INC.

38th Floor, Philamlife Tower, 8767 Paseo De Roxas, Makati City, Φιλιππίνες

Αυστραλία

Ria Money Transfer, INC.

Επίπεδο 1, 75 Castlereagh St. Sydney, NSW. 2000

Νέα Ζηλανδία

Ria Money Transfer, INC.

Επίπεδο 4, 32 Mahuhu Crescent, Auckland, 1010, Νέα Ζηλανδία

13.2 Καταστήματα Ria και Υπηρεσίες Συναλλάγματος.

Χώρα Εταιρεία για επικοινωνία (υπεύθυνος επεξεργασίας) Στοιχεία επικοινωνίας

Ιταλία

Ria Italia Srl unipersonale

Via Francesco Benaglia, n. 13 – Roma, 00153

Ελβετία

Ria Financial Services GmbH

Place de Cornavin 14 – 16, Geneva - 1201 *** Η εγγεγραμμένη διεύθυνση εταιρείας είναι Langstrasse 192, 8005 Zürich

Γαλλία

Ria France SAS

Rue Joseph II, 36-38 - 1000 Bruxelles

Βέλγιο

Ria Envia Belgium SPRL

ul. Inflancka 4c, 00-189 Warszawa

Γερμανία

Ria Deutschland GmbH

Friedrichstr. 200 10117 Βερολίνο

Σουηδία

Ria Financial Services Sweden AB

Armégatan 40, 5 tr 171 71 Solna

Νορβηγία

Ria Financial Services Norway AS

Skippergata 33, 0186 Όσλο

Δανία

Ria Financial Services Denmark ApS

Nørre Voldgade 21, 1358 København K

Μπορείτε πάντα να υποβάλετε ένα αίτημα στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας, στέλνοντας ένα email στην ακόλουθη διεύθυνση: dpo@euronetworldwide.com.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την εταιρεία σχετικά με τα Δεδομένα μου; Για να υποβάλετε αίτημα ή διαβούλευση, μπορείτε: